Universol reiniger is een uitstekende keuze als verfreiniger. Een populaire keuze bij professionele schilders en een product dat ook steeds meer doe-het-zelvers leren kennen. Een product dat het oppervlak goed kan reinigen, om er daarna schilderwerk op te kunnen aanbrengen. Bijvoorbeeld op hout dat al schilderwerk bevat, zodat je daar overheen kunt schilderen.

Verfreiniger: ontvetten

Het is vooral belangrijk om het oppervlak te ontvetten, iets waar een verfreiniger goed voor geschikt is. De beschikbare reinigers gelden als een alternatief voor ammoniak, om daar op een manier gebruik van te maken die vriendelijker is voor de eigen gezondheid. Ondertussen kun je wel rekenen op een goede reinigende werking, waardoor het daar in ieder geval niet aan zal liggen.

Universol: voor- en nadelen

Universol biedt als reiniger een paar belangrijke voor- en nadelen:

  • Geen zeepresten
    Met Universol heb je geen last van zeepresten op het oppervlak, anders dan met bijvoorbeeld St Marc. Je kunt er na het reinigen meteen op gaan schilderen, zonder dat je eerst de zeepresten dient te verwijderen.
  • Neutrale geur
    Anders dan bijvoorbeeld St Marc heeft Universol geen frisse geur. Het is een product met een neutrale geur, waardoor het huis er niet lekkerder van gaat ruiken.
  • Geschikt voor binnen
    De Universol verfreiniger is goed geschikt voor binnen, omdat het niet schadelijk is zoals ammoniak in hoge concentraties. Het is natuurlijk wel verstandig om goed te ventileren, iets dat ook tijdens het schilderen zelf belangrijk is.

Op de Universol reiniger staat goed uitgelegd hoe je daar gebruik van kunt maken, om het oppervlak schoon te maken. En twijfel je over de toepassing daarvan of ben je benieuwd of Universol ook in jouw geval de beste keuze is? Vraag het onze specialisten, die graag met je meedenken en je op basis daarvan kunnen adviseren. Wij leggen je uit hoe je er gebruik van maakt, in combinatie met de verf die je wilt aanbrengen.

Universol reiniger kopen

Je kunt online verfreiniger van Universol kopen, bijvoorbeeld bij de verf die je bestel. Je kunt daar per liter gebruik van maken, waardoor het bovendien niet nodig is om meteen een grote hoeveelheid aan te schaffen. In plaats daarvan is het een praktische en voordelige aanvulling op de rest van je bestelling. Ideaal als verfreiniger, zodat je het oppervlak kunt reinigen met Universolen daarna aan de slag kunt met het schilderwerk.