Verf.nl is Jotun Decorative Certified Partner. Wij kopen de producten in via Norway Coatings en kunnen de Jotun verf voor je mengen via het officieel gecertificeerde Jotun kleurenmengsysteem, in iedere kleur die je zoekt. En gaat het je om Jotun beits of een van de andere producten voor een specifieke toepassing? We zijn de Jotun specialist waar je naar zoekt, bijvoorbeeld als je twijfelt over de toepassing of over hoeveel je ervan moet bestellen om er mee te lakken of schilderen.

Waarom Jotun verf?

Je vraagt je misschien af waarom steeds meer doe-het-zelvers en ook vakschilders gebruik maken van de Jotun verf. Het zijn producten van uitstekende kwaliteit met lange onderhoudsintervallen, die je tegelijkertijd op een makkelijke manier zelf kunt verwerken. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van het hoogwaardige merk Jotun.

De geschiedenis van Jotun

Jotun is een Noors bedrijf, opgericht in 1926. Deze kleine verfproducent uit Sandefjord produceerde in deze beginjaren vooral verf voor boten en schepen. In de jaren '30 begon Jotun verf uit te breiden naar andere sectoren, zoals de woningbouw, met verven die opgewassen waren tegen het Noorse klimaat. In de jaren '60 en '70 begon Jotun verf zich uit te breiden naar het buitenland, waar het vestigingen opende. In de jaren '80 en '90 is Jotun uitgegroeid tot een van de grootste verfproducenten ter wereld. Vandaag de dag is Jotun verf niet meer weg te denken uit de verfwereld, met vestigingen in meer dan 100 landen. Jotun produceert verf voor onder andere schepen, de bouw en de decoratieve verfmarkt.

Duurzaamheid en innovatie

Jotun staat bekend om zijn uitstekende houtbeschermingsproducten, met een breed assortiment aan producten voor het beschermen en verfraaien van oppervlakken van hout, zoals beits, vernis en olie. Het merk heeft een sterke focus op innovatie en investeert veel geld in onderzoek en ontwikkeling. De producten voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid. Dit zie je terug in het gegeven dat Jotun producten vaak een zeer lange onderhoudsvrije periode hebben, maar ook in de milieuvriendelijke verfproductie.

Jotun is een leidend verfmerk op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het is een voorloper in de verfindustrie wat betreft producten die minder schadelijk zijn voor het milieu en de CO2-uitstoot verminderen. Veel van de verpakkingen die Jotun gebruikt zijn ook gemaakt van gerecyclede materialen. Zo gebruikt Jotun moderne technologie om de schadelijke effecten op het milieu te reduceren.

Wil je bijvoorbeeld jouw woning of objecten in de tuin zo goed mogelijk beschermen tegen weersinvloeden? De verf en andere producten van Jotun zijn dan een goede keuze. Met Jotun verf kun je rekenen op slimme innovaties en intelligente technologieën. Samen zorgen ze ervoor dat ontwerpers, architecten, ingenieurs en alle andere klanten over de hele wereld er graag gebruik van maken.

Het Jotun hoofdkantoor in Sandefjord in 1951.
Het Jotun hoofdkantoor in Sandefjord tegenwoordig.

Jotun Demidekk: Noorse houtbescherming op zijn best

De Jotun Demidekk productlijn bestaat uit zeer hoogwaardige producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het beschermen van grote houten oppervlakken, zoals gevelbekleding, deuren, kozijnen, dakkapellen, schuttingen, tuinhuizen en veranda's. Deze producten zijn extreem duurzaam, met een onderhoudsvrije periode tot wel 12 jaar. De Jotun Demidekk lijn bestaat uit verschillende producten om aan verschillende behoeften te voldoen. We zetten de verschillende productlijnen binnen de Jotun Demidekk lijn in ons assortiment op een rij.

Jotun Demidekk Ultimate

Zeer duurzame en weerbestendige dekkende buitenbeits die geschikt is voor zowel nieuw als oud houtwerk. Het Jotun Demidekk Ultimate assortiment bestaat uit (semi-)dekkende beitsen die in zeer veel kleuren te mengen zijn. De producten zijn allemaal watergedragen en beschermen oppervlakken tegen schimmel, UV-straling en weersinvloeden. Jotun verf uit de Jotun Demidekk Ultimate lijn is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Bekende producten zijn bijvoorbeeld Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg (zijdeglans) en Jotun Demidekk Ultimate Helmatt (extra mat).

Jotun Demidekk Infinity

Jotun Demidekk Infinity bevat de nieuwste Jotun verf producten binnen de Jotun Demidekk lijn. Deze dekkende buitenbeitsen hebben dezelfde uitstekende eigenschappen als de beitsen uit de Ultimate serie, met één onderscheinde eigenschap: de Jotun Demidekk Infinity producten zijn bovendien zelfreinigend. Dit betekent dat vuil en verontreinigingen zich niet aan de beits kunnen hechten. Bekende producten zijn bijvoorbeeld Jotun Demidekk Infinity Details (zijdeglans) en Jotun Demidekk Infinity Pure Matt (extra mat).

Andere Jotun Demidekk producten

Andere producten binnen de Jotun Demidekk lijn zijn bijvoorbeeld de Jotun Demidekk Terrasslasyr, een semidekkende beits voor al het hout in de tuin. Een ideale voorbehandeling voor dit product is de Jotun Demidekk Terrassfix. Dit reinigingsmiddel is speciaal geschikt voor het reinigen en onderhouden van terrassen en andere hout in de tuin. Door het sterke reinigende vermogen reinigt het gemakkelijk vervuild hout, ontkleurt het vergrijsde oppervlakken en bleekt het houten onderdelen.

Jotun beits en lak

Jotun verkoopt beitsen die behoren tot de beste van de markt. De beitsen bieden bescherming tegen weersinvloeden, UV-straling, vocht, schimmel en geven een extreem duurzaam resultaat. Wij hebben verschillende dekkende en transparante beitsen, maar ook transparante lakken, van Jotun in ons assortiment. We zullen er een aantal toelichten.

Dekkende zijdeglans beits
 • Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg
  Een zeer duurzame dekkende beits, omdat je er met deze verf van Jotun voor zorgt dat de ondergrond tot wel 12 jaar onderhoudsarm is. Het is een hoogwaardige, watergedragen dekkende zijdeglans beits voor buiten. De verf is speciaal ontworpen om hout te beschermen tegen weersinvloeden, voor een extreem duurzame afwerking. Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg is goed geschikt voor het behandelen van bijvoorbeeld gevelbekleding, een tuinhuis, overkapping, dakkapel of schutting. Zo ben je verzekerd van langdurig kleur- en glansbehoud.
 • Jotun Demidekk Infinity Details
  Een veelgebruikte dekkende hybride beits die speciaal ontworpen is voor het schilderen van details, zoals ramen, deuren en kozijnen. Deze Jotun beits bevat een speciale technologie waardoor het niet plakt aan andere oppervlakken, zodat de verf niet beschadigd raakt bij het openen en sluiten van ramen en deuren. Deze beits uit de Jotun Demidekk lijn is daarnaast zeer duurzaam en heeft een lange onderhoudsvrije periode met perfect kleurbehoud. Ook deze Jotun beits heeft een zelfreinigend vermogen.
 • Jotun Visir Oljegrunning Klar
  Eigenlijk hoort dit product niet in dit rijtje thuis, maar dit is een primer voor de producten van de Jotun Demidekk Ultimate en Jotun Demidekk Infinity productlijnen. Wanneer deze producten worden aangebracht op nieuw houtwerk, onbehandeld hout of kaal hout, gebruik je de Jotun Visir Oljegrunning Klar als voorbehandeling. Deze houtprimer is waterafstotend en dringt diep door in het hout, waarbij het hout van binnenuit effectief beschermd wordt tegen houtrot en schimmels. Na droging van de primer, kun je deze afwerken met een Jotun Demidekk beits. Zo creëer je een extreem duurzaam verfsysteem.

Matte dekkende beits
 • Jotun Demidekk Ultimate Helmatt
  Ook met de Ultimate Helmatt is de ondergrond tot 12 jaar onderhoudsarm, waardoor je er op een zeer duurzame manier gebruik van kunt maken. Het verschil met de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg is dat je niet kiest voor zijdeglans, maar dat de afwerking extra mat is. Zo zorg je eenvoudig voor een moderne matte uitstraling met de hoogwaardige verf en coatings van Jotun.
 • Jotun Demidekk Infinity Pure Matt
  Een hoogwaardige, watergedragen extra matte buitenbeits. Deze Jotun beits biedt een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden en UV-straling. De Jotun Demidekk Infinity lijn onderscheidt zich door zijn zelfreinigende vermogen; micropscopische deeltjes in de beits stoten vuil en verontreinigingen af, zodat deze niet aan het oppervlak kunnen hechten. Zo blijft de de duurzame afwerking langdurig mooi, met een uitstekend kleurbehoud.

Dekkende Jotun beits op een houten woning.
Dekkende Jotun beits op een houten woning met balkon.
Transparante beitsen
 • Jotun Demidekk Terrasslasyr
  Deze watergedragen Jotun verf is speciaal ontwikkeld voor het beitsen van terrassen, vlonders en andere houten oppervlakken in de tuin. De beits is in verschillende transparante kleuren verkrijgbaar. Wij raden de Jotun Demidekk Terrasslasyr aan voor een duurzame en waterafstotende afwerking van al het hout in de tuin, zoals vlonders, schuttingen en tuinschermen, tuinmeubels, schuren, blokhutten, veranda's en pergola's. Deze Jotun beits is een één-potsysteem, waardoor je geen primer nodig hebt. Dit is een beits die de houtstructuur accentueert, voor verfraaiing van het houtwerk.
 • Jotun Trebit Oljebeis
  Heb je liever een transparante beits op terpentinebasis? De Jotun Trebitt Oljebeis is een olie-gebaseerde alkydbeits met een uitstekende indringing in de ondergrond, voor een goede hechting. Deze transparante buitenbeits van Jotun kun je gebruiken om je tuinhuis, schutting, vlonder of ander houtwerk in de tuin een prachtige transparante afwerking te geven in een kleur naar keuze. Deze Jotun beits bevat UV-werende eigenschappen en beschermt het houtwerk erg effectief tegen schimmels en houtrot. Dit één-potsysteem is uitstekend geschikt voor nieuw, voorheen gebeitst en geïmpregneerd hout.

Transparante Jotun verf op een houten woning.
Transparante lak
 • Jotun Benar
  Jotun Benar is een transparante (kleurloze) lak om hout te beschermen en verfraaien, waarbij de natuurlijke houtstructuur en kleur behouden blijven. In tegenstelling tot beits, dringt een transparante lak niet in de poriën van het oppervlak en vormt het een laag op het oppervlak. Jotun Benar biedt daardoor een minder goede bescherming tegen vocht en schimmels, maar is beter bestand tegen slijtage en beschadiging dan een beits. Wij verkopen de Jotun Benar Matt en de Jotun Benar Blank (hoogglans).
 • Jotun Benar UVR
  Deze Jotun verf is een transparante lak met een teak kleur voor (tropisch) hardhout binnen en buiten. Dit product kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld ramen, deuren, kozijnen, gevelbekleding en tuinhout. Dankzij de elastische en waterafstotende eigenschappen is de Jotun Benar UVR ook uitstekend geschikt voor toepassing op boten boven de waterlijn.

Wat heeft Jotun nog meer te bieden?

Overige populaire Jotun producten

Naast alle bovengenoemde producten, hebben wij nog een aantal andere populaire producten van Jotun in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan de Jotun Trestjerner Betongolje, een watergedragen transparante betonverf die op steenachtige ondergronden een zeer goede bescherming biedt tegen water en vlekken, terwijl de natuurlijke uitstraling van het beton behouden blijft.

Een andere favoriet is de Jotun Trestjerner Gulvmaling, een extra kras- en slijtvaste binnenverf voor het schilderen van vloeren, trappen, meubels, deuren en kozijnen. Deze Jotun verf is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Voorheen hadden wij ook de Jotun Demidekk Strukturlasyr in ons assortiment. De Jotun Demidekk Strukturlasyr wordt echter niet meer gemaakt.

Jotun reinigingsmiddelen

Wij hebben ook verschillende Jotun reinigingsmiddelen in het assortiment. Jotun Demidekk Terrassfix is een reinigingsmiddel voor terrassen, vlonders en ander tuinhout. Het is speciaal ontworpen om hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen en het oppervlak grondig te reinigen, waardoor het weer als nieuw lijkt. Het is gemakkelijk aan te brengen en heeft een diep reinigend effect zonder het hout te beschadigen. Gebruik dit bijvoorbeeld voordat je Jotun Demidekk Terrasslasyr aanbrengt.

Voor het grondig reinigen en ontvetten van oppervlakken voordat deze behandeld worden, raden wij de Jotun Kraftvask aan, geschikt voor onder andere hout, metaal, kunststof, steen en beton.

Snelstgroeiende verfbedrijf ter wereld

Toenemende interesse in Jotun verf

Dat Jotun het goed voor elkaar heeft als het gaat om verf en coatings is niet onopgemerkt gebleven. Bij Verf.nl kun je Jotun verf al een lange tijd bestellen en ook in de rest van de wereld neemt de interesse in dit merk steeds verder toe. Het is daardoor uitgegroeid tot het snelstgroeiende verfbedrijf ter wereld, waar allerlei ontwikkelingen spelen die de kwaliteit constant verbeteren.

Wereldwijde activiteit

Jotun is actief in meer dan 100 landen over heel de wereld. Door de wereldwijde aanwezigheid, is Jotun in staat om klanten in alle regio's te bedienen en producten en diensten aan te passen aan lokale voorkeuren. De Maritieme, Protective en Poeder Coatings-lijnen zorgen samen voor een breed assortiment aan Jotun verf, waarmee je de mogelijkheid hebt om haast ieder oppervlak goed te beschermen en op een mooie manier af te werken.

Uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit

Consumenten en professionals op het gebied van verf en coatings kunnen rekenen op een uitgebreid assortiment met producten voor binnen en buiten. Dus wil je het hout zo lang mogelijk mooi houden of ervoor zorgen dat je andere oppervlakten netjes en strak af kunt werken? Met de verf en coatings van Jotun kun je rekenen op niets minder dan de beste kwaliteit.

Golven slaan tegen een houten woning die behandeld is met Jotun verf.
Jotuns testfaciliteit in Svalbard, in het noorden van Noorwegen.
Testpanelen van Jotun in Kjerringvik, in het oosten van Noorwegen.

Jotun verf kopen

Wil je Jotun verf of coatings kopen? Jotun staat bekend om de hoogwaardige en duurzame, milieuvriendelijke producten die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Deze producten zijn verkrijgbaar in dekkende en transparante varianten. Door de wereldwijde aanwezigheid van Jotun en jarenlange ervaring in de verfindustrie voldoet Jotun verf aan de behoeften van klanten over de hele wereld. In de Benelux en Noord-Frankrijk worden de producten geïmporteerd door Norway Coatings, die de producten vervolgens verder distribueert via dealers als Verf.nl.

Wij van Verf.nl bieden Jotun producten van Norway Coatings aan tegen een scherpe prijs en regelmatig hebben wij een Jotun aanbieding. Met de combinatie van de kwalitatieve producten van Jotun en de scherpe prijzen van Verf.nl, ben je verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding en een duurzame oplossing voor jouw schilderklussen. We hebben Jotun verf bij Verf.nl in de meeste gevallen gewoon voor je op voorraad, waardoor je kunt rekenen op een snelle levering.