In 1867 is SIA opgericht als chemische fabriek en is 1875 begon SIA met het produceren van flexibele schuurmiddelen. En nog steeds zorgt SIA ervoor dat de mensen uitmuntende schuurresultaten kunnen behalen. Met de schuurmaterialen van SIA kies je voor optimale kwaliteit waarmee je elk oppervlak perfect kan afschuren.

Schuren tussen verflagen wordt een fluitje van een cent als je kwaliteitsproducten als Siaflex 1948, Siavlies of Siavlies Speed gebruikt. Of je nu met de hand wilt schuren of liever een schuurmachine het werk wilt laten doen, liever nat of liever droog schuurt, SIA heeft het product dat bij je wensen past. Een strak resultaat begint met goed verfgereedschap, en dat bewijst SIA Abrasives keer op keer.

SIA schuurpapier: topkwaliteit voor een perfect oppervlak

SIA schuurpapier is er in verschillende vormen, maten en met diverse korrelgrofte. Voor zowel machinaal schuren als voor met de hand schuren heeft SIA een groot aanbod aan schuurmiddelen van topkwaliteit. De producten zijn gemaakt met de beste materialen. Zo kan je met de SIA schuurmaterialen elke ondergrond aanpakken.

Let op: voor elke ondergrond dien je wel andere korrelgroftes te gebruiken.

SIA Schuurpapier: schuurpapier voor schuurmachine

Welk SIA schuurpapier is voor machinaal gebruik? Binnen ons assortiment van SIA hebben wij 2 producten die voor de schuurmachine te gebruiken zijn.

 • SIA Siaspeed Schuurpapier (1950)
  Dit is een universeel toepasbaar machinaal schuurpapier die te verkrijgen is in verschillende vormen. Het Siaspeed schuurpapier is verkrijgbaar in de vormen delta, schijf en strook. De korrelgroftes die beschikbaar zijn, zijn P080, P120, P180, P240 en P320.
 • SIA Siavlies Speed (6120)
  De Siavlies Speed is een schuurvlies die verkrijgbaar is in de vormen delta, schijf en strook. De Siavlies Speed is geschikt om de laatste grondverflaag te schuren voordat je een laklaag aanbrengt en om tussen laklagen door de aangebrachte laklaag licht op te schuren (matteren).

SIA schuurpapier: schuurvellen en rollen voor de hand

Naast schuurpapier voor de machine hebben wij ook schuurvellen en rollen voor de hand in ons assortiment. Een veel besteld schuurpapier is de Siaflex handschuurpapier (1948). Dit product is zowel in schuurvellen als in schuurrollen verkrijgbaar in de korrelgroftes P080, P120, P180, P240 en P320.

SIA schuurpapier korrelgrofte: voor elke schuurklus een grofte

Het SIA schuurpapier en de schuurvellen zijn er in verschillende schuurpapier korrels te verkrijgen. Elke schuurpapier korrel kan gebruikt worden bij specifieke klussen afhankelijk van de ondergronden. Maar voor welke ondergrond gebruik in welke korrelgrofte?

 • Ondergrond met verflaag
  Verwijderen van alle verflagen: grove tot fijne korrel (P80 t/m P180)
  Schuren oude slechte verflaag: middel tot fijne korrel (P120 t/m P240)
  Schuren oude goede verflaag: fijne korrel (P220 t/m P240)
  Schuren eerste grondverflaag (bij 2x gronden): fijne korrel (P220 t/m P240)
  Schuren laatste grondverflaag: zeer fijne korrel (±P320)
  Matteren tussen laklagen door: zeer fijne korrel (±P320)

 • Hout
  Kaal: middel tot fijne korrel (P120 t/m P180)

 • Staal en ijzer (ferro metalen)
  Kaal: middel korrel (P100 t/m P150)
  Ontroesten: grove tot middel korrel (P80 t/m P120)

 • Aluminium, verzinkt staal en koper (non ferro metalen)
  Kaal: zeer fijne korrel (±P280)
  Ontroesten: grove tot middel korrel (P80 t/m P120)

 • Kunststof en plaatmateriaal met kunststof afwerking
  Kaal: zeer fijne korrel (±P320)

 • Beton en muren
  Kaal: grove tot middel korrel (P80 t/m P120)

 • Overig
  Egaliseren na aanbrengen vulmiddel: middel tot fijne korrel (P120 t/m P240)
  Schuren na behandelen met afbijtmiddel: middel tot fijne korrel (P150 t/m P180)

SIA Siasponge en Siavlies: schuurvlies, schuurblok en schuurpad

Wil je gebruik maken van een comfortabel schuurmiddel waarmee je alle plekken van de ondergrond makkelijk kunt bereiken? Kies dan voor één van de onderstaande producten.

 • SIA Siasponge Combi-block (7990)
  Siasponge Combi-block is een schuurblok waarmee je gemakkelijk alle plekken van het te schuren oppervlak kunt bereiken. Deze is verkrijgbaar in de korrelgroftes super fine, fine en medium.
 • SIA Siasponge Pad (7983)
  Een comfortabele handschuurpad die erg flexibel is, en na het schoonmaken ervan meerdere malen te gebruiken is. Met de Siasponge schuurpad kan je eveneens gemakkelijk alle hoekjes van het oppervlak mee schuren.
 • SIA Siavlies Flex (6177)
  Siavlies Flex is een flexibel schuurvlies die zich aanpast aan de contouren in het oppervlak. Dit schuurvlies gebruik je wanneer je een gelijkmatig schuurbeeld wil creëren.
 • SIA Siavlies Schuurspons
  Dit product is geschikt voor het reinigen en licht opschuren van bepaalde ondergronden. Met de Siavlies schuurspons werk je op een comfortabele manier.

Zo is er echt voor elk schuurklusje groot of klein wel een oplossing te vinden.

SIA Schuurmaterialen kopen

Wil je SIA schuurmaterialen kopen? Een prima keuze wanneer je schuurmiddelen nodig hebt. Je kan deze producten eenvoudig online kunt bestellen. We hebben de meeste producten voor je op voorraad, zodat we de bestelling meteen voor je in orde kunnen maken. Hierdoor heb je de bestelde schuurmaterialen snel in huis, zodat je ook snel kunt beginnen met het schuren.

Heb je vragen over SIA schuurpapier of andere schuurmaterialen van SIA, of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je!