Sikkens Rijks kleuren: sfeer van weleer
Een woonkamer geschilderd in de kleur Rijks Midden Grijs uit de Sikkens Rijks kleurwaaier

Sikkens Rijks kleuren: verfkleuren in de sfeer van weleer


Voor de renovatie van het imposante Rijksmuseum heeft het museum Sikkens – Sikkens is officieel leverancier van alle verf en decoratieve producten in het Rijksmuseum - gevraagd om een kleurencollectie te maken van de kleuren die in 1880 zijn gebruikt door de architect van het Rijksmuseum Pieter Cuypers, met als doel deze kleuren te laten herleven.

Sikkens Rijks kleurenkaart

Het resultaat is een unieke kleurenwaaier met maar liefst 24 kleuren die de sfeer van weleer ademen. Deze kleuren, die bestaan uit 8 grijstinten en 17 échte Cuypers kleuren, vormen samen de Sikkens Rijks kleuren collectie en zijn te gebruiken voor binnenmuurverven en lakken. Zo kun jij ook thuis schilderen in de sfeer van weleer.

Sikkens rijks kleuren grijs

Ontdek hier de 6 populairste kleuren grijs uit de Sikkens Rijks kleurenkaart.De kleuren worden verdeeld in midden, donker, warm, wit, licht en groen grijs. Vindt hier jouw ideale kleur grijs uit de rijks kleurenwaaier met daarbij de mogelijke kleurencombinaties.

Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Midden Grijs 990711
Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Donker Grijs 990714
Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Warm Grijs 990713
Kleurspecialist van Verf.nl    Kleurexpert van Verf.nl:

Sikkens heeft een palet van 60 kleuren samengesteld om het interieur van het Rijksmuseum in de authentieke stijl te houden. Bekijk hier enkele kleuren uit de Sikkens Rijks waaier, die uit 24 kleuren bestaat. Met het palet van de Sikkens Rijks kleuren haal je een beetje het Rijksmuseum in huis.

Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Wit Grijs 1050403
Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Licht Grijs 990710
Sikkens Rijks kleuren
Rijks Groen Grijs 990712

Sikkens Rijks Kleuren voor thuis

De Rijks kleuren van Sikkens zijn dus een verwijzing naar het Rijksmuseum oftewel het ‘Rijks’. Wil jij thuis nou ook Rijks kleuren? Dan kun je natuurlijk de Sikkens Rijks kleurenkaart erbij nemen of, veel leuker natuurlijk, een bezoekje brengen aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Zo laat je je dubbel inspireren. Wist je dat bij de renovatie van het Rijksmuseum maar liefst 8000 liter verf is gebruikt? Reden genoeg voor een bezoek (iedereen kijkt naar de Nachtwacht, maar jij kijkt naar de Sikkens Rijks kleuren van de muren eromheen.

Kleuren Rijksmuseum mooi warm

Wat karakteristiek is aan de collectie Rijksmuseum kleuren is dat met name de 15 Cuypers kleuren naast de 8 grijstinten een hele warme toon hebben. Je treft een prachtige groen-, rood-, terra-, oker- en bruinkleur in 3 gradaties. Zo heb je bijvoorbeeld zacht terra, terra en puur terra. De grijstinten variëren van koel tot warm, van licht tot donker. Als je de Sikkens Rijks kleurenkaart voor je ziet, voel je ook meteen de sfeer van lang vervlogen tijden én van het Rijksmuseum. Wij vermoeden dat Cuypers trots zou zijn.

Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Zacht Terra 990722
Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Terra 990723
Sikkens Rijks Kleuren
Rijks Puur Terra 990724

Rijkskleuren geven rijke sfeer

En jij kunt net zo trots zijn als je kiest voor de Sikkens Rijks kleuren in je interieur. De Rijks kleuren zijn uitstekend onderling te combineren. Kies voor een mooie basiskleur en een nuancekleur en leg hier of daar een accent. De authentieke Sikkens Rijks kleuren ademen een sfeer van weleer en nostalgie. Dat past in een mooi oud en karakteristiek huis, maar geeft ook een geweldige sfeer juist in een moderne nieuwbouwwoning. Juist door oud en nieuw te combineren geef je contrast en kom je tot een mooi boeiend geheel.

De sfeer van weleer in huis halen net als het Rijksmuseum? Kies dan voor de Sikkens Rijks kleuren. Je vindt ze bij Verf.nl.

img

Spreek een kleurspecialist

Neem contact op met een van onze kleurexperts voor hulp bij jouw keuze uit een van de Rijks kleuren van Sikkens!


Wat heb je nodig?

Verf (4)

> Binnenverf

> Buitenverf

> Muurverf voor binnen

> Muurverf voor buiten