Tuinhuis verven, hoe pak je dat aan?
Een zwart geverfd tuinhuis.

Tuinhuis verven: de beste opknapbeurt of make over


Geen plek zo heerlijk als het tuinhuis. Zodra het weer het toelaat, ben je er weer te vinden. Het ruikt er naar buiten, groen en gezond. Het is de plek waar je je mooiste gereedschap opbergt of waar je ’s avonds na een dag hard werken gaat zitten om de dag in rust te eindigen met de voetjes omhoog.

Geen wonder dat het een droom is van velen om zo’n heerlijke plek buiten te hebben. Als je in het rijke bezit bent van een tuinhuis, dan wil je er natuurlijk alles aan doen om dat zo goed mogelijk te onderhouden. Hoe vaak moet je je tuinhuis verven? En gebruik je een bepaalde verf voor je tuinhuis? Op deze en andere vragen geven we hier antwoord.

Blokhut of tuinhuis schilderen

Wil je je blokhut of tuinhuis schilderen? Hiermee zorg je ervoor dat deze bestand is tegen de weersinvloeden. Als je hout onbehandeld laat, zou er in no time natuurlijk weinig van overblijven. Daarom dat je je blokhut of tuinhuis wilt verven.

Moet ik mijn tuinhuis verven of beitsen?

Moet ik mijn tuinhuis verven of beitsen? Een goede vraag, die we natuurlijk vaker krijgen. Laten we eerst kort uitleggen wat het verschil is tussen een beits en een verf. Daar waar verf een laagje op het hout legt om zo het hout te beschermen, dringt een beits diep in het hout. Een beits beschermt het hout dan ook van binnenuit.

Tuinhuis beitsen

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Om zo lang mogelijk van je tuinhuis te genieten is het onderhouden ervan van groot belang. Een tuinhuis wordt namelijk beïnvloed door verschillende weersinvloeden. Wij adviseren dan ook om je tuinhuis te schilderen met een duurzame beits met een lange onderhoudsvrije periode. Zo bescherm je het hout op de juiste manier en kan je er nog lang van genieten ook!

Kies je product voor je tuinhuis of blokhut

Op de vraag ‘moet ik mijn tuinhuis verven of beitsen’, raden wij je dan ook altijd aan om voor een beits te gaan. Bovendien kun je een beits zonder al teveel omhaal met een grote blokkwast aanbrengen en wat grover werken. Binnenshuis wil je fijner werken, maar buitenshuis is dat geen enkel probleem.

Tuinhuis zwart verven, "lodge stijl"

Een heuse trend die voorlopig nog wel even aanblijft, is het zwart schilderen van je tuinhuis of blokhut. Het zorgt voor een robuuste, stoere en gezellige lodge sfeer. Zwart is dan ook een veelgekozen kleur. Een hoogwaardig topproduct in ons assortiment zijn de hybride beitsen van Jotun. We vertellen je graag meer.

Tuinhuis zwart beitsen met Jotun

Een geweldig en veelgebruikte dekkende beits op waterbasis is de hybride beits Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. Jotun is een echt A-merk. Deze beits staat bekend om zijn duurzaamheid en langdurig behoud van kleur en glans. Mooi dekkend en prettig op te zetten.

Door de speciale samenstelling heb je geen last van schimmelvorming, omdat de beits ook waterdampdoorlatend is. Het product ademt zogezegd. De beits van Jotun is daarnaast ook bestand tegen UV-licht. Al met al is deze hybride beits een topproduct met geweldige prestaties, waarmee het tuinhuis schilderen een feestje is.

Tuinhuis verven met een matte look?

In dat geval raden we je Jotun Demidekk Ultimate Helmatt aan. Een zeer elastische beits met een geweldige matte look. Een absolute favoriet om je blokhut mee te schilderen! Waarmee je de komende 10 tot 12 jaar geen omkijken meer hebt.

Populaire dekkende producten voor je tuinhuis

Binnenkant tuinhuis schilderen

Als het even kan, raden we je aan om ook meteen de binnenkant van je tuinhuis te schilderen. Hoewel we ons kunnen voorstellen dat je de binnenkant van het tuinhuis in een lichtere kleur wilt verven dan buiten, om optimaal gebruik te maken van het licht dat binnenvalt. Hier gebruik je natuurlijk wel weer andere verf voor.

Tuinhuis verven: wat is het stappenplan?

Voordat je aan de slag gaat met je tuinhuis verven, kijk je natuurlijk eerst naar het weerbericht. Deze klus gaat buiten plaatsvinden en daar heb je lekker weer voor nodig. Droog en zonder al teveel wind. Nu kan je beginnen met de klus.

1. Productkeuze

Kies een mooie hoogwaardige kwaliteit beits in jouw kleur. Wij prefereren een mooie beits van Jotun. Deze beitsen hebben een hoge duurzaamheid een een lange levensduur.

2. Ontvetten en repareren

Ontvet het hout en zorg ervoor dat je eventuele beschadigingen repareert.

3. Schuren

Verwijder waar nodig oude verflagen en schuur het hout goed op.

4. Afstoffen

Maak de tuinhuis of de hut stofvrij.

5. Beits aanbrengen

Breng de eerste laag beits aan. Zorg voor een brede platte kwast om de beits aan te brengen. Geef de eerste laag goed de tijd om in te trekken en op te drogen.

6. Tweede laag aanbrengen

Breng vervolgens nog een laag aan als nodig en schuur de laag eronder licht op.

7. Uitharden

Laat de beits goed uitharden voordat je het tuinhuis in gebruik neemt.

Als alles goed in de beits staat, kun je weer gaan inrichten. Denk groot, ook al gaat het om een kleine ruimte. Dat werkt een gevoel van rust, ruimte en comfort in de hand.

Heb je nog behoefte aan advies? Onze kleur- en verfexperts staan voor je klaar. Bestel de verf voor je tuinhuisje in de aanbieding bij Verf.nl en schilder je tuinhuisje in de kleur die jij wenst. Wij wensen je alvast veel buitenplezier!

img

Spreek een verfspecialist

Nog enkele vragen over het verven van je tuinhuis? Stel ze gerust aan onze experts.


Maak je klus compleet

Verf (1)

> Dekkende beits

Benodigdheden (7)

> Kwast

> Beitsroller

> Verfrolbeugel

> Schuurpapier

> Afplaktape

> Houtvuller

> Jotun schoonmaakmiddel