De lakken van Glitsa zijn versterkt met polyurethaan. Dat maakt ze kras-, stoot- en slijtvast, om er op een duurzame manier gebruik van te maken. Ideaal voor de vloer (parket), voor meubels en bijvoorbeeld voor de trap. Als je zoekt naar een duurzame en kwalitatief hoogwaardige keuze, die je bij ons natuurlijk eenvoudig online kunt bestellen.

Sinds 1958 beschikbaar

Glitsa lak is sinds 1958 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Destijds ging het om Glitsa, Glitsa Glans en Glitsa Was Off. Inmiddels is het assortiment behoorlijk uitgebreid, waardoor er in de ruim 50 jaar tijd in totaal 10 producten zijn ontstaan. Voor verschillende toepassingen, nog altijd met de focus op zacht- en hardhouten vloeren, net als parket en meubelen voor binnen.

Het oorspronkelijk Scandinavische merk is inmiddels overgenomen door AkzoNobel. Dat betekent dat het onderdeel is van een van ’s werelds meest toonaangevende industriële ondernemingen. Met het hoofdkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in verven, coatings en specialistische chemicaliën.

Wat kan ik met de Glitsa-producten?

De lakken van Glitsa zijn geschikt voor grofweg 4 verschillende toepassingen:

 • Vloeren
 • Trappen
 • Meubelen
 • Onderhoud

Vloeren

De zacht- of hardhouten vloer afwerken met een professionele lak? Gebruik de parketlak of vloerlak van Glitsa. Het is bovendien de juiste keuze voor lamelparket en bijvoorbeeld een kurkvloer. Verkrijgbaar in een transparante en kleurloze variant, net als in een aantal kant-en-klare transparante kleuren. Bovendien kunnen we de lak mengen in een van de 117 transparante kleuren om de vloer een heel andere uitstraling te geven.

Trappen

De trap afwerken of specifiek op zoek naar Glitsa trappenlak met antislip? De beste manier om veilig naar boven en naar beneden te lopen. Met een zijdeglanzende lak, die zowel in stroef als in antislip beschikbaar is. Standaard zeer slijt- en krasvast. En altijd minder milieubelastend en geurarm, om er binnen zonder problemen gebruik van te maken.

Meubelen

Op zoek naar Glitsa meubellak? Het is een product dat speciaal werd ontwikkeld om de houten meubels voor binnen op een hoogwaardige manier af te lakken. De lak is kras- en stootvast, waardoor de afwerking goed tegen een stootje kan. Bovendien zullen koffie, alcohol en bijvoorbeeld huishoudreinigingsmiddelen geen sporen op het meubel achterlaten. Om dat zo lang mogelijk mooi te houden, dankzij de afwerking met de hoogwaardige meubellak van Glitsa.

Onderhoud

De vloerlak van Glitsa aanvullen met een onderhoudsproduct? Of op zoek naar een vloerolie om de mooie uitstraling van het materiaal te behouden? Zowel om de vloer te reinigen als om de hoogwaardige polish daarvan te onderhouden vind je bij Glitsa de juiste producten. Waar onze experts in verf en kleur je bovendien uitstekend over kunnen adviseren.

Uitgebreid assortiment Glitsa lakken

Benieuwd naar de populairste producten binnen de verschillende lakken van Glitsa? We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Anti-slip Trappenlak
  De Glitsa trappenlak met antislip is de beste keuze om de trap op een heel veilige manier af te werken. Voor een goede anti-slip bescherming en speciaal voor houten trappen die intensief worden gebruikt. Bovendien is de lak minder milieubelastend, om er binnen op een veilige en verantwoorde manier gebruik van te maken.
 • Meubellak
  Jouw meubels goed beschermen tegen vlekken en die ondertussen op een hoogwaardige manier afwerken? Dan is de Glitsa Meubellak een goede keuze. Het product is slijt- en krasvast, om je daar geen zorgen meer over te hoeven maken. Bovendien is de lak sneldrogend, waardoor je die zelfs weer snel kunt overschilderen.
 • Parketlak
  De transparante parketlak van Glitsa is goed geschikt om de vloer op een hoogwaardige manier te beschermen. Bijvoorbeeld tegen krassen en andere vormen van slijtage, om de (houten) vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende glansgraden. Bijvoorbeeld om de parketlak in mat of juist in (hoog)glans aan te brengen.
 • Vloerlak
  Zoek je een vloerlak van Glitsa, die je eenvoudig afstemt op de kleur van het hout dat je hebt liggen? We vertellen je graag meer over de houtkleuren die je kunt bestellen. De lak is altijd geurarm en bovendien minder milieubelastend. Dat betekent dat je er thuis op een verantwoorde en fijne manier gebruik van kunt maken.
 • Vloerolie
  De vloerolie van Glitsa accentueert de houtnerf, waardoor het karakter daar veel duidelijker in naar voren komt. Bovendien verrijkt het de natuurlijke houtkleur, om optimaal te genieten van de mooie vloer die je hebt liggen. De olie is geurarm, al blijft het natuurlijk belangrijk om goed te ventileren als je er gebruik van maakt.

Tip: benieuwd met welke kwasten, rollers en andere benodigdheden je de Glitsa lakken het best kunt aanbrengen? Vraag het onze experts in verf en kleur, dan leggen we het je graag uit en helpen we je jouw bestelling compleet te maken.

Glitsa parket-, trappen-, meubellak en meer kopen

Wil je de Glitsa parketlak, trappenlak, meubellak of een van de andere producten kopen? Dat kan eenvoudig online, vaak vanuit onze eigen voorraad. We gaan er meteen voor je mee aan de slag. En bestel je voor minimaal €50? Dankzij gratis verzending kun je op een voordelige manier gebruik maken van de diverse lakken van Glitsa.

Heb je vragen over Glitsa lak of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.