Bij Copperant werkt een team van duurzaam specialisten, die oplossingen zoeken die zowel passen bij de klant als respect hebben voor de leefomgeving. Op die manier werkt het merk aan hoogwaardige en industriële coatings en bouwverven met een enorme duurzaamheid. Copperant is een merk van Baril Coatings. Baril is wereldwijd leverancier aan onder andere marinebedrijven en offshorebedrijven, net als aan OEM en de metaalindustrie. Verder werkt Baril Coatings veel voor de staal- en utiliteitsbouw, net als voor uiteenlopende schilderbedrijven.

Over Copperant

Copperant speelt een belangrijke rol in de missie van moederbedrijf Baril Coatings. De organisatie wil klanten helpen om hun objecten duurzaam te beschermen en tegelijkertijd de global footprint te verkleinen. Het is de ambitie om met minder toch meer te bereiken.

Copperant speelt daarin een belangrijke rol, dankzij de betere verf voor een breed aantal toepassingen met een duurzaam karakter. Het bedrijf maakt gebruik van 100% duurzame energie uit eigen zonnepanelen en afgenomen windenergie. Tegelijkertijd werkt het bedrijf aan nog schonere technieken en brengt Copperant het gebruik van gevaarlijke stoffen zo ver mogelijk terug. Vanuit bewustzijn over de verantwoordelijkheid voor de samenleving en de maatschappij werkt het merk aan milieuvriendelijke en duurzame verf, waarmee schilders zelfs hun bijdrage kunnen leveren aan circulair bouwen en renoveren.

Heb je al eens gehoord van de bio-based groene verf van Copperant? Het is milieuvriendelijke verf, dankzij een plantaardige basis en natuurlijke grondstoffen. Een belangrijke innovatie waar steeds meer vakschilders graag mee werken. Als ze circulair bouwen en renoveren of vanuit hun overtuiging om op een meer milieuvriendelijke manier te werk te gaan. We vertellen je wat het precies inhoudt, welke voordelen het oplevert en waarom het interessant is om daar ook als doe-het-zelver gebruik van te maken. Of als vakschilder natuurlijk, waarbij je jouw groene verf van Copperant gewoon online kunt bestellen. Net als de verf in iedere andere kleur.

Bio-based groene verf van Copperant

Copperant is trots op z’n ‘groene verf’, waarbij het natuurlijk niet gaat om de gekozen (meng)kleur. In plaats daarvan gaat het om verf op natuurlijke en plantaardige basis. Het bedrijf maakt gebruik van bio-based grondstoffen en slaagt er daarmee in verf van de hoogste kwaliteit te produceren.

De verf van Copperant bevat zo min mogelijk fossiele grondstoffen en wordt 100% CO2-neutraal geproduceerd. Het merk behoort tot de favorieten van veel vakschilders en is bovendien gecertificeerd door diverse autoritaire instanties. Met name Copperant Pura en Copperant Minérale muurverf zijn populaire keuzes, terwijl ze watergedragen en vrij van oplosmiddelen zijn. Het zijn de betere verven voor het binnenschilderwerk, dankzij de emissie-arme samenstelling voor een blijvend schoon binnenklimaat dat prettig aanvoelt.

Wat is Copperant groene verf?

Bio-based ‘groene verf’, wat is dat precies? Zoals je waarschijnlijk al had begrepen gaat het natuurlijk niet om de kleur waarmee je schildert. De groene verf is er in wit en in zwart, net als in blauw, rood, paars en natuurlijk de verschillende tinten groen. In plaats daarvan gaat het om de manier waarop de verf gemaakt wordt. Het productieproces is veel duurzamer dan bij andere soorten.

Copperant heeft als merk de belangrijke missie om de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen. Het bedrijf is er als onderdeel van Baril Coatings van overtuigd dat we met minder uitstoot van bijvoorbeeld CO2 duurzamer kunnen schilderen. Toch is dat niet alles, omdat de groene verf op veel meer manieren zorgen voor een milieuvriendelijk, ARBO-vriendelijk en duurzaam karakter.

Alle verf van Copperant wordt in ieder geval CO2-neutraal geproduceerd en is op die manier 100% duurzaam. Bovendien wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van fossiele grondstoffen. In plaats daarvan kiest het merk voor natuurlijke en plantaardige alternatieven. Onder andere Copperant Pura met het Europese Eco-label en Copperant Minérale Muurverf zijn hier goede voorbeelden van. Ze zijn 100% vrij van oplosmiddelen en volledig watergedragen. Ondertussen zijn ze van industriële kwaliteit, waardoor ook vakschilders er graag mee schilderen.

Uitgebreid assortiment Copperant verf

De verf van Copperant is onder te verdelen in 5 productfamilies. Het gaat om:

  • Copperant Pura
  • Copperant Quattro
  • Copperant Ycoleum
  • Copperant Minérale
  • Copperant Altra

Copperant Pura

De verf uit deze productfamilie staat bekend om het reukloos en emissiearm schilderen. Alle producten voldoen netjes aan het Europees Ecolabel en zijn op die manier uitermate ARBO- en milieuvriendelijk. Alle producten uit deze familie zijn arm aan oplosmiddelen, volledig bio-based en bovendien watergedragen. Het maakt ze een goede keuze voor zowel binnen als buiten.

Copperant Quattro

De Quattro-producten van Copperant zijn er speciaal voor het 4-seizoenenonderhoud. Het gaat om, opnieuw, producten met een plantaardige basis. Ze zijn bio-based en garanderen bovendien een uitmuntende duurzaamheid. Met de producten is het mogelijk om onderhoudsintervallen van 10 jaar te hanteren, waardoor de kwaliteit behoort tot de absolute top.

Copperant Ycoleum

De verfbeits uit deze productfamilie heeft een traditioneel karakter. Het gaat om sneldrogende beits op basis van lijnolie, die daarmee een duurzaam karakter heeft. De producten zijn onder andere goed geschikt voor monumenten en andere renovatiewerkzaamheden. Binnen het assortiment zijn er een dekkende verfbeits, een transparante beits en een lakverf in hoogglans beschikbaar.

Copperant Minérale

De mineraalverf van Copperant is gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Dit maakt het een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Tegelijkertijd zorgt het product voor een mooie matte uitstraling, zoals veel schilders en opdrachtgevers daar naar op zoek zijn. Het merk combineert fijne eigenschappen met een uitermate duurzaam karakter.

Copperant Altra

De verf uit de Copperant Altra-familie behoort tot de meest duurzame die er verkrijgbaar zijn. Ze zijn tot 70% milieuvriendelijker dan andere verfsoorten en daardoor ideaal bij het circulair bouwen en onderhouden. Het product draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en bevat bovendien geen vluchtige organische stoffen. De verflijn is volledig plant-based, non-toxic en watergedragen, om er zowel binnen als buiten mee te kunnen werken.

Milieuvriendelijk, ARBO-vriendelijk en duurzaam

De groene verf met een plantaardige basis en natuurlijke grondstoffen moet aan een aantal belangrijke en strikte richtlijnen voldoen. Dat levert drie belangrijke voordelen op. De groene verf van Copperant is:

  • Milieuvriendelijk
  • ARBO-vriendelijk
  • Duurzaam

Bio-based groene verf: milieuvriendelijk

Het milieuvriendelijke karakter van de verf komt door de kleinere CO2-footprint. Het bedrijf zelf werkt volledig CO2-neutraal, waardoor er geen sprake meer is van schadelijke uitstoot die niet wordt gecompenseerd. Ook elders in de keten probeert men hier zo goed mogelijk op te letten, om de totale footprint zo klein mogelijk te houden.

Tegelijkertijd bevat de verf van Copperant zo min mogelijk oplosmiddelen, en is deze daar in een aantal gevallen zelfs helemaal vrij van. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van plantaardig bindmiddel en de emissie-arme producten voorkomen bovendien onnodige uitstoot in de leefomgeving.

ARBO-vriendelijk

Dat de producten van Copperant oplosmiddelarm of zelfs -vrij zijn betekent bovendien dat schilders (en doe-het-zelvers) daar prettiger mee kunnen werken. Dat is ARBO-vriendelijk, net als het geurloze karakter van de verf. Het blijft belangrijk om de ruimte bij binnengebruik goed te ventileren, maar er is geen sprake meer van de bekende verflucht van andere merken.

Verder staan de producten van Copperant bekend om het lage gehalte aan VOS, de vluchtige organische stoffen. Het komt de gezondheid van de schilder ten goede. Op die manier is er ook aandacht voor duurzaamheid voor de mens, in de meest brede zin van het woord.

Duurzaam

Tenslotte is de groene verf van Copperant een heel duidelijk duurzame keuze. Dankzij de hoogwaardige coatings zijn er minder lagen nodig voor een optimale dekking. Door in minder lagen te hoeven schilderen gebruiken schilders minder grondstoffen, om daar op een meer duurzame manier mee om te gaan.

De hoge kwaliteit van de producten maakt onderhoudsintervallen mogelijk van 10 jaar en zijn in ieder geval 7 jaar onderhoudsarm. Op die manier hebben opdrachtgevers en doe-het-zelvers zo min mogelijk omkijken naar het schilderwerk, terwijl ze daar op een heel duurzame wijze mee om kunnen gaan. Tenslotte droogt de verf standaard snel, bijvoorbeeld om een schilderklus in één dag af te kunnen ronden. Het is dan niet nodig om nog eens terug te gaan naar de opdracht, wat opnieuw bijdraagt aan de duurzaamheid.

Verf om circulair te bouwen

De verf op plantaardige basis met natuurlijke grondstoffen is voor veel ervaren vakschilders interessant als zij circulair bouwen of renoveren. Steeds meer initiatieven zijn volledig circulair, iets waar ook de schilders en andere afwerkbedrijven hun bijdrage aan willen leveren. Dat is mogelijk met bijvoorbeeld de groene verf van Copperant. De producten dragen bij aan de doelstellingen om volledig circulair te zijn, zonder CO2-uitstoot en andere onnodig belastende stoffen voor het milieu.

Op die manier past de verf van Copperant in een belangrijke trend om duidelijker na te denken over de invloed van onze producten op het milieu. Door het onderhoud minder vaak uit te voeren en tegelijkertijd met meer duurzame producten te werken wint uiteindelijk het milieu. Net als de eigen portemonnee, dankzij een economisch interessante keuze voor industriële kwaliteit.

De groene verf van Copperant is er om circulair te bouwen en te renoveren, met producten die ook vakschilders en de industrie graag gebruiken. Ondertussen is het assortiment ook online verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor de duurzame doe-het-zelver die gebruik wil maken van milieuvriendelijke verf.

Copperant verf kopen bij Verf.nl

Enthousiast over de groene verf van Copperant en benieuwd hoe je die kunt kopen? Je hebt de keuze uit muurverf en bijvoorbeeld beits voor binnen en buiten. Op plantaardige basis dankzij het natuurlijke bindmiddel, net als met de andere grondstoffen die daarvoor nodig zijn. Wij laten je graag de diverse producten zien en vertellen je er meer over, zodat jij op een milieuvriendelijke, ARBO-vriendelijke en bovendien duurzame manier kunt schilderen. Ontdek online het beschikbare assortiment of stel onze specialisten je vragen. We denken graag met je mee over de meest milieuvriendelijke en duurzame verf, net als over de kwasten en rollers die je daarbij goed kunt gebruiken.

Zoek je naar de typische ‘groene verf’ van Copperant of ben je op zoek naar een specifiek product? Ontdek de producten uit de verschillende families, te weten Pura, Quattro, Ycoleum, Minérale en Altra. Wij zorgen ervoor dat je er online de keuze uit hebt, zodat je de deur niet meer uit hoeft om milieuvriendelijke verf met natuurlijke grondstoffen te bestellen. De beste keuze voor jouw project, ook als je daar als doe-het-zelver mee aan de slag wilt.

Heb je vragen over Copperant verf of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.