We vertellen je graag meer over het unieke keramische filter dat werd ontwikkeld door NASA. Het heeft voordelen voor de temperatuur in de ruimte, de relatieve luchtvochtigheid en bijvoorbeeld de lichtreflectie en akoestiek. En maak je er buiten gebruik van? De ClimateCoating voorkomt dat te veel schadelijke UV-straling het oppervlak kan bereiken en gaat bijvoorbeeld de aangroei van algen en mossen effectief tegen.

Je kiest met de verf van ClimateCoating voor een hoogwaardig product, waar je zowel zelf als via de professionele schilders gebruik van kunt maken. Het is ondertussen gewoon verf op waterbasis, waardoor je er geen speciale materialen anders dan een vachtroller of een verfspuitmachine voor nodig hebt om ermee te schilderen.

Uniek keramisch filter: ontwikkeld door NASA

Het unieke keramische filter van ClimateCoating werd ooit ontwikkeld door NASA. Het werd gebruikt op de ruimtevaartuigen, waarna het merk voor de doorontwikkeling daarvan heeft gezorgd. Dit betekent dat jij nu de mogelijkheid hebt om er ook thuis mee te schilderen. Dat geldt voor binnen en voor buiten, dankzij de diverse producten die er beschikbaar zijn.

Het keramische filter verbetert de manier waarop je om kunt gaan met temperatuur, vocht, licht en bijvoorbeeld de akoestiek. Tegelijkertijd werkt het in een aantal gevallen brandvertragend, schimmelwerend en helpt het de levensduur van de ondergrond te verlengen.

Het filter in de verf is ultra dun, extreem sterk en bovendien elastisch. Dat betekent dat je er weinig van merkt tijdens het aanbrengen, om de verf van ClimateCoating op een eenvoudige manier aan te brengen. Eenmaal aangebracht levert het een aantal belangrijke voordelen op, dankzij de microscopisch kleine gevacummeerde bolletjes die er in de verf zitten.

Ondertussen heeft het merk het GREENGUARD GOLD-certificaat, wat betekent dat je er op een milieuvriendelijke manier gebruik van kunt maken. Zo kun je rekenen op een lange levensduur en lagere energiekosten, helemaal in lijn met het doel van ClimateCoating om je zo duurzaam mogelijk te laten schilderen.

Voordelen voor temperatuur, vocht, licht en akoestiek

Ben je benieuwd naar de concrete voordelen waar je met de verf van ClimateCoating op kunt rekenen? We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Temperatuurregulatie
  Hoe voorkom je dat het dak, de gevel en de ruimte waarin je verblijft te snel opwarmen? Het zonlicht dat erop valt wordt normaliter maar voor een klein deel gereflecteerd. Met ClimateCoating verf verbeter je die reflectie. In lichte kleuren vindt er tot 86% meer reflectie plaats, waardoor het zonlicht niet de kans krijgt om het materiaal van de ondergrond en de ruimte daarachter op te warmen. Je hoeft minder te koelen, zodat je bovendien op de energiebehoefte en -kosten kunt besparen.
  Tijdens het stookseizoen zorgt de verf binnen voor een warmte-afstraling van wanden en plafond waarbij de warmte beter in het interieur blijft. Hierdoor is het sneller en langer behaaglijk en ontstaat er een ‘cocon-effect’. Tevens geeft dit een besparing op de stookkosten, oplopend tot wel 10%.
 • Vochtregulatie
  Gebruik je de ClimateCoating verf binnen, bijvoorbeeld op de binnenwanden en het plafond? De verf werkt vochtregulerend. Het keramisch filter neemt de waterdamp op, om die pas los te laten als de relatieve luchtvochtigheid weer in de buurt van de 55% komt.
 • Lichtreflectie
  Binnen wordt het licht veel beter gereflecteerd. Dat betekent dat je minder lichtbronnen nodig hebt of de verlichting minder fel kan zijn. Je haalt ondertussen de belangrijke waarden voor voldoende licht om bij te werken of om in te leven.
 • Verbeterde akoestiek
  De akoestiek zal verbeteren, waardoor alles wat je zegt net een beetje warmer zal klinken. Het galmeffect wordt gedeeltelijk voorkomen, zodat het meteen huiselijker aan zal voelen op het moment dat je gebruik maakt van de ClimateCoating verf.

Diverse toepassingen: uitgebreid productassortiment

Benieuwd hoe je gebruik kunt maken van de verfproducten van ClimateCoating? Je hebt de keuze uit een breed assortiment:

 • Thermoplus
  Schilder de binnenwanden en de plafonds. Een hoogwaardige muurverf, dankzij het keramische filter van ClimateCoating.
 • Thermoprotect
  Dezelfde hoogwaardige verf op waterbasis, maar dan speciaal voor buiten. Ideaal voor de gevel.
 • ThermoActive
  De verf van ClimateCoating, speciaal voor dakpannen, bitumen, EPDM en andere soorten dakbedekking.
 • StuccoTex
  Wil je buiten schilderen met een structuurverf-effect? Dan is dit product van ClimateCoating de beste keuze.
 • Lumen
  Verbeter de lichtreflectie en zorg er binnen voor dat je met minder lichtbronnen toch dezelfde lichtopbrengst haalt.
 • History
  Schilder de buitengevel met een kalkachtige ondergrond. Een geweldige keuze om hoogwaardige af te werken, rekening houdend met de gevoelige ondergrond.
 • ThermoVital
  De verf van ClimateCoating die je kunt gebruiken om binnen te schilderen in de vochtige ruimten zoals de badkamer.
 • Nature
  Ga je buiten houtwerk schilderen? Dit is de beste keuze, met de unieke voordelen van het keramische filter in ClimateCoating.

Je hebt de keuze uit een breed aanbod met producten van ClimateCoating. Je kiest in alle gevallen voor een verf op waterbasis, waarin het keramische filter zorgt voor de unieke voordelen. Het aanbrengen is eenvoudig, gewoon met de kwasten, rollers of een verfspuitmachine zoals je dat gewend bent.

Wij kunnen de verf van ClimateCoating in iedere kleur voor je mengen en onze experts in verf en kleur helpen je graag te berekenen hoeveel van de verf je nodig hebt. Je brengt het aan in minimaal twee lagen, waarmee je ervoor zorgt dat de voordelen van het unieke filter goed tot uiting zullen komen.

ClimateCoating verf kopen

Wil je de ClimateCoating verf kopen, heb je nog vragen of zoek je naar een product voor een heel specifieke toepassing? Plaats online je bestelling of stel ons je vragen. Onze experts in verf en kleur helpen je er graag mee, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

En bestel je de verf van ClimateCoating meteen online? Bij bestellingen van €50 profiteer j Evan gratis verzending. Zo kun je er heel goedkoop gebruik van maken, waarna wij er meteen mee aan de slag gaan zodat jij binnenkort kunt gaan schilderen.