Verf op waterbasis, wat zijn de voordelen?
4 verschillende potten met verf, en daarboven op een kwast.

Verf op waterbasis kopen en benieuwd naar de voordelen daarvan? Het is de tegenhanger van verf op terpentinebasis, dat traditioneel de meest gunstige eigenschappen heeft. Tenminste, zolang je er buiten gebruik van maakt. De verf heeft een (zeer) sterke geur en laat zich iets lastiger verwerken, omdat je de verf niet met een beetje water van je handen krijgt. In plaats van terpentine verf kun je daarom beter gebruik maken van waterbasis verf, vooral als je daar binnen mee aan de slag gaat.

De watergedragen verf biedt een aantal belangrijke voordelen, waarvan we er 5 voor je op een rij zetten. Het is op die manier de ideale verf voor binnen. Bovendien heb je de keuze uit een uitgebreid assortiment, uiteraard precies in de kleur waar je naar op zoek bent. We zijn jouw specialist in verf op waterbasis van bijvoorbeeld Sikkens, Sigma en Flexa, zodat je altijd kunt rekenen op de hoogst mogelijke kwaliteit.

Waterbasis of terpentinebasis

Wil jij een keuze maken uit verf op waterbasis of terpentinebasis? We zetten 5 voordelen van waterbasis verf voor je op een rij:

  • Geurarm: geschikt voor binnen
  • Blijvend mooi: hoge kwaliteit
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Sneller droog
  • Makkelijk te reinigen

Geurarm: geschikt voor binnen

De watergedragen verf is geurarm, in tegenstelling tot de verf op basis van terpentine. Je hebt veel minder last van de typische verflucht, die je er vooral binnen niet zo makkelijk uit krijgt. En benieuwd hoe dat komt? Er vindt geen chemische reactie plaats als de verf in aanraking komt met de stoffen uit de lucht. In plaats daarvan is het een meer milieuvriendelijke keuze, die daardoor ook beter is voor het klimaat. De lucht blijft veel schoner en frisser, terwijl je met de verf tegenwoordig kunt rekenen op hetzelfde duurzame en mooie resultaat.

Tip: de verf op waterbasis is geurarm en goed geschikt voor binnen. Toch is het belangrijk om tijdens het schilderen goed te ventileren.

Blijvend mooi: hoge kwaliteit

De watergedragen verf is tegenwoordig goed van kwaliteit, waardoor die blijvend mooi is. De verf is door de jaren heen flink verder ontwikkeld, waardoor er eigenlijk geen verschil meer is met de verf op terpentinebasis voor binnen. De verf is goed elastisch, zorgt voor een flexibele afwerking en zal niet zomaar gaan bladderen. Bovendien blijft de kleur mooi behouden, waardoor je geen beige maar wit schildert en je kunt vertrouwen op krachtige kleuren in plaats van een doffe afwerking.

Eenvoudig aan te brengen

Het schilderen met waterbasisverf is makkelijker dan veel mensen denken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een synthetische kwast. Door die vooraf vochtig te maken kun je het oppervlak egaal schilderen. Je voorkomt daarmee dat er vegen zichtbaar zijn. Bovendien zal de kwast niet zo snel indrogen, waardoor je daar langere tijd gebruik van kunt maken.

Het is zowel met de verf op waterbasis als op terpentinebasis belangrijk om de verf eerst goed door te roeren. Gebruik daarna een kwast om de hoekjes en lastig te bereiken punten te schilderen. Met een roller kun je de grotere delen ‘inkleuren’, zodat je als een echte professional te werk gaat.

Sneller droog

Verf met terpentine heeft veel tijd nodig om te drogen, waardoor het langer duurt voordat je een tweede laag aan kunt brengen. Daar heb je met verf op waterbasis veel minder last van, zodat je sneller door kunt. De verf is doorgaans al na 4 tot 6 uur droog, zodat je na de eerste laag in de ochtend aan het eind van de dag al een volgende aan kunt brengen. Uiteraard kun je dat ook de volgende dag doen, zodat je op die manier het tempo er goed in kunt houden.

Makkelijk te reinigen

Heb je geschilderd met verf op waterbasis? Dan zijn je kwasten makkelijker schoon te maken, net als jouw handen en al het andere dat per ongeluk vies is geworden. Je kunt hiervoor gewoon gebruik maken van water, in plaats van speciale producten die geschikt zijn als je schildert met verf op basis van terpentine.

Tip: wil je jouw kwasten schoonmaken? Gebruik een jerrycan met water of een andere grote bak, in plaats van de kraan. Dat is beter voor de kwasten, zodat je ze de volgende keer weer als nieuw kunt gebruiken.

Laat het verontreinigde water met de verf even bezinken. Giet het schone water af en laat het residu indrogen. Dat kun je inleveren bij de milieustraat van jouw gemeente, waardoor je hier op een heel duurzame manier mee om kunt gaan.

Watergedragen verf: ideaal voor binnen

De watergedragen verf is ideaal voor binnen. De verf is geurarm en laat zich makkelijk verwerken. Dankzij de hoge kwaliteit en goede duurzaamheid kun je daar zonder problemen jaren mee vooruit. Het is op die manier het ideale product voor op de muren en op andere oppervlakken, bijvoorbeeld als je een nieuwe kast wilt schilderen.

Verf op waterbasis kopen

Benieuwd naar de producten binnen de watergedragen verf? We laten je graag zien wat er beschikbaar is binnen ons uitgebreide assortiment. Op die manier maak je een uitstekende keuze voor verf van goede kwaliteit. De beste manier om binnen als een professional te schilderen, met de verf die ook de vakschilder zou gebruiken. Wij denken graag met je mee over de verf op waterbasis, net als over de kwasten, rollers en andere benodigdheden die je daar het best bij kunt bestellen.

Heb je vragen over verf op waterbasis of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.