Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Sigma Air Pure Supermatt - Mengkleur - 2,5 l

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
2,5 liter 10 liter
Kleur
Mengkleur kiezen
80,50-35%
52,32 43,24 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 2 reviews
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (24.172 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 9.00 - 13.00 en 13.30 - 17.00 uur)

Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews

Artikelomschrijving

Sigma Air Pure Supermatt

Sigma Air Pure Supermatt kopen? Een watergedragen muurverf van Sigma, met een prachtig mat resultaat. Bovendien is de verf biobased en zuivert het de binnenlucht. Het verbetert het binnenklimaat, door 70% van de vuile deeltjes uit de licht te halen.

Sigma gebruikt 45% herwinbare grondstoffen, zonder dat dit afbreuk doet aan de technische kwaliteit en eigenschappen. Het is een professionele keuze, die bovendien beter is voor het milieu. Ideaal voor in de woonkamer, de slaapkamer, de keuken en andere delen van het huis. En specifiek voor in zorginstellingen, ziekenhuizen en andere omgevingen waarin de luchtkwaliteit heel belangrijk is.

Benieuwd naar de belangrijkste eigenschappen en hoe je de verf kunt toepassen? Wij leggen het je uit, net als de kwasten, rollers en andere materialen die je daarvoor kunt gebruiken. We zijn jouw experts in verf en kleur, bijvoorbeeld als je wilt schilderen met Sigma Air Pure Supermatt.

 • Licht afneembaar (schrobvast klasse 2)
 • Matte uitstraling
 • Niet vergelend
 • Niet geschikt voor buiten

Meest gestelde vragen

Welke kwast heb je nodig?

Bij het schilderen van je muren en plafonds gebruik je een een kwast om verf (en voorstrijk) goed aan te brengen in hoeken waar een roller niet goed bij kan. Je kunt kiezen voor een ronde of platte kwast. Beiden zijn geschikt, maar met een platte kwast is het eenvoudiger strakke lijnen te schilderen. Ideaal als je wel je muur maar niet het plafond gaat schilderen. 

- Ronde kwast: Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast (keuze van de vakman)
- Platte kwast: SAM Pro Platte Muurverf Kwast S109 (meest besteld)

Welke roller heb je nodig?

De type vacht van een muurverfroller kies je op basis van de structuur van je ondergrond. Kies voor randen en kleine(re) oppervlakten een roller met breedte 10 cm of 12 cm en voor de grote oppervlakten een breedte van 18 cm of 25 cm.

Gladde structuur
Voor ondergronden zoals pleister- en stucwerk, gips- en houten platen, beton, (glasvezel)behang adviseren we de Goudhaantje Verfroller Microstar.

Lichte structuur
Ondergronden zoals spackspuitwerk, spachtelputz, rustiekputz en granol rol je met de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte (vachtdikte) 13 mm. 

Grove structuur
Bestaat je ondergrond uit grof stucwerk of metselwerk? Kies dan voor de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte 21 mm.

Heb je beschadigingen aan je muur?

Voordat je begint met het voorstrijken of het schilderen van je muur moet je ervoor zorgen dat je de beschadigingen aan de muur eerst repareert met een geschikt vulmiddel.

Heb je een gat, scheur of barst in je muur?
Wij adviseren de Red Devil Onetime Plamuur om de gaten, scheuren en barsten te herstellen. De Red Devil Onetime Plamuur is geschikt voor het vullen van gaten, scheuren en barsten tot wel 30mm diep.

Wil je een naad repareren tussen 2 oppervlakten?
Wij adviseren de Den Braven Zwaluw Acryl-W om de naden tussen 2 oppervlakten te herstellen. Denk hierbij aan naden tussen het plafond en de muur, tussen kozijnen en de muur of in de hoek tussen 2 muren in. De Den Braven Zwaluw Acryl-W is geschikt voor het dichten van naden tot wel 10mm diep.

Moet ik voorstrijk gebruiken?

Er hoeft niet altijd voorstrijk gebruikt te worden bij het schilderen van een muur. Alleen wanneer de muur sterk zuigend of poreus is moet je eerst voorstrijken. Wij adviseren de Sigma Sigmafix Universal om voor te strijken indien nodig.

Hoe weet je of de muur poreus is?
Neem een natte spons en druk deze tegen de muur. Wordt het water opgenomen door de steen, dan is de muur poreus en dient er wel voorstrijk gebruikt te worden. Druppelt het water eenvoudig naar beneden, dan is voorstrijken niet nodig.

Let op!
Een transparante voorstrijk mag nooit op bestaande verflagen worden gebruikt.

Raadpleeg het ‘’Voorstrijk aanbrengen: is dat nodig?'' blog voor meer informatie.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Met Sigma Air Pure Supermatt schilder je ongeveer één laag van 7 - 9 m² per liter. Onderstaand ons advies om het voordeligst een bepaald oppervlak te schilderen. Let op dat dit een richtlijn is en kan verschillen per type oppervlak dat je gaat schilderen.

0 tot 23 m² (1 x 2,5 liter)
23 tot 46 m² (1 x 5 liter)
45 tot 68 m² (1 x 5 en 1 x 2,5 liter)
68 tot 91 m² (1 x 10 liter)
90 tot 113 m² (1 x 10 en 1 x 2,5 liter)
113 tot 136 m² (1 x 10 en 1 x 5 liter)
135 tot 158 m² (1 x 10 en 1 x 5 en 1 x 2,5 liter)
158 tot 181 m² (2 x 10 liter)

Twijfel je aan de te bestellen hoeveelheid? Bestel in dat geval minder dan de afgegeven hoeveelheid. Bijbestellen kan altijd. Te veel bestelde verf op kleur kan niet worden geretourneerd.

Ga je de verf verspuiten?
Houd rekening met een lager rendement. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten.

Is dit product verspuitbaar?

De Sigma Air Pure Supermatt is met 0-10% water verdund verspuitbaar. De fabrikant adviseert een spuitdruk van ca. 165 bar in combinatie met een spuitopening van 0,018-0,021 inch.

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken kun je het gespoten oppervlak narollen.

Gezondheid en veiligheid


Van dit product is geen gevaaraanduiding bekend.

Voorzorgsmaatregelen
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Sigma Air Pure Supermatt opbergen?
Heb je nog Sigma Air Pure Supermatt over, dan is kun je dat nog prima bewaren. Doe de deksel terug op de verpakking en zet deze vorstvrij weg op een donkere plek. Open je de verpakking na een lange periode, controleer dan altijd of (1) de verf stinkt, (2) er een vel op de verf zit en (3) er klonten in de verf zitten. Verf die stinkt of klonten bevat is niet meer goed. Ruikt je verf goed, maar zit er een vel op? Verwijder de vel zorgvuldig en roer de resterende goede (natte) verf goed door. 

Verfemmer met verf weggooien?
Restanten van Sigma Air Pure Supermatt horen bij het klein chemisch afval. Dit afval mag je per pakket naar ons retour sturen (Boekel 42, 1921 CE Akersloot), afgeven in onze winkel of inleveren bij de dichtstbijzijnde milieustraat.

Lege verfemmers weggooien?
Een verfemmer waarin geen of uitgedroogde verfrestant zit, kun je bij het restafval doen. Let op! Deze mag niet in de zak of container bestemd voor plastic verpakkingen en blik.

Barcodenummer overzicht

Wij kunnen de Sigma Air Pure Supermatt in elke verfkleur mengen die beschikbaar is. Dit doen we met gecertificeerde verfmengmachines, originele mengpasta's en basisproducten. Onderstaand een overzicht van de basisproducten en bijbehorende barcodenummers die op het product staan vermeld.

8716242890317: Mengkleur - 2,5 l - Lichte kleur (WN)
8716242890348: Mengkleur - 2,5 l - Donkere kleur (ZN)
8716242890331: Mengkleur - 10 l - Lichte kleur (WN)

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

De belangrijkste kenmerken van de verf beter leren kennen? We zetten ze voor je op een rij:

 • Supermatte afwerking
  Op de muren en het plafond schilderen met een mooie matte verf? Met Sigma Air Pure Supermatt zorg je voor een supermat resultaat. Zonder glanzen of glimmen, voor een geweldige afwerking.
 • 45% herwinbare grondstoffen
  Sigma begrijpt dat verf een duurzame keuze zou moeten zijn. Voor dit product maakt het merk daarom gebruik van 45% herwinbare grondstoffen.
 • Zuivert de binnenlucht
  Met deze verf zuiver je de binnenlucht. Het product haalt maar liefst 70% van de formaldehyde deeltjes uit de lucht. Dit zijn de vuile deeltjes die erin zitten.
 • Makkelijk aan te brengen
  Ondanks het biobased-karakter uit de herwinbare grondstoffen kun je rekenen op hoogwaardige verf, van uitstekende kwaliteit. Die je bovendien op een eenvoudige manier aan kunt brengen.
 • Uitstekende dekking
  Met de verf zorg je voor een uitstekende dekking. Een prachtig strak resultaat, in de kleur die we voor je mengen.

Toepassingen: hoe gebruik ik Sigma Air Pure Supermatt?

Benieuwd hoe je Sigma Air Pure Supermatt kunt gebruiken en op welke ondergronden? We zetten de beide mogelijkheden voor je op een rij:

 • Minerale ondergronden
  Schilderen op een minerale ondergrond die licht tot sterk zuigt, zoals beton? De verf is daarnaast geschikt voor licht tot matig zuigende ondergronden die licht poederen. Het is belangrijk om verontreiniging te verwijderen en na te gaan of er sprake is van eventueel aanwezige cementhuid. Verwijder die en repareer of egaliseer de ondergrond waar dat nodig is. Daarvoor kun je gebruik maken van Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij of een vergelijkbaar product. Fixeer de ondergrond daarna met bijvoorbeeld Sigmafix Universal. Je kunt de ondergrond afwerken met twee lagen Sigma Air Pure Supermatt.
 • Glasweefsel behang
  De verf toepassen op glasweefsel behang? Verwijder eventuele verontreiniging en controleer het beton weer op aanwezige cementhuid. Repareer en egaliseer, met de Egalisatiepleister Kalkvrij van Sigma. Op een zuigende, onregelmatig zuigende of licht poederende ondergrond is het belangrijk om gebruik te maken van Sigmafix Universal. Je kunt daarna glasweefsel aanbrengen, door dit strak en stotend te plakken. Na droging breng je de Sigma Air Pure Supermatt aan in twee lagen, voor een mooi dekkend en strak resultaat.

Hoe schilder ik met Sigma Air Pure Supermatt?

Schilderen met Sigma Air Pure Supermatt en benieuwd hoe je dat het best kunt doen? We zetten een paar tips voor je op een rij:

 • Kwast en roller
  Schilderen met een kwast? Gebruik de Anza Diamond Aqua Rond. Het is een professionele keuze, waar ook de vakman graag gebruik van maakt. En wil je de grote delen schilderen met een roller? Gebruik op gladde ondergronden dan de Anza Antex Platinum Muurverfroller. Op een gestructureerde ondergrond is de Anza Muurverfroller Micmex een betere keuze. Je kunt de verf verdunnen met 0 tot 5% leidingwater, om er goed gebruik van te maken.
 • Airless spuit
  Gebruik je liever een airless spuit? Verdun de verf dan met 0 tot 10 procent leidingwater. Gebruik vervolgens een spuitopening van 0,018 tot 0,021 inch (circa 0,46 tot 0,53mm). Je kunt spuiten met een druk van 16,5 MPa (circa 165 atm.).

Ben je klaar met schilderen met de Sigma Air Pure Supermatt verf? Het is belangrijk om de gereedschappen en materialen meteen met leidingwater te reinigen. Het residu dien je op de juiste manier af te voeren. Daarmee zorg je ervoor dat je alles weer netjes kunt opruimen, als je klaar bent met het schilderwerk.

Online Sigma Air Pure Supermatt kopen

Op zoek naar Sigma Air Pure Supermatt of wil je daar meer over weten? Onze experts in verf en kleur vertellen je er graag meer over. Op die manier maak je een goede keuze, voor een product dat past bij de manier waarop je de muren en het plafond wilt schilderen. In de kleur waar je naar op zoek bent, die we natuurlijk netjes voor je kunnen mengen. Aan de hand van een RAL-code, zodat je precies de kleur aanbrengt die je mooi vindt.

Wij hebben de verf in de meeste gevallen voor je op voorraad. Dat betekent dat je die makkelijk online kunt bestellen en daarna snel in huis hebt. Wij gaan er voor je mee aan de slag of leggen je uit welke benodigdheden je daarbij goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je zoekt naar een kwast, een roller of als je wilt schilderen met een airless spuit. We zijn jouw experts voor Sigma Air Pure Supermatt, net als voor alle andere verf die je online wilt bestellen.

Heb je vragen over Sigma Air Pure Supermatt of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.


Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebinnen
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralingextra mat/ extra matt
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondsteen(achtig)
stucwerk
behang
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningwater
Schrobvastheid

Klasse 1 (woonkamer, keuken, badkamer, bijkeuken hal), klasse 2 (woon- en slaapkamer), klasse 3 (goedkopere muurverf voor bijv. studentenkamer)

Schrobvastheidklasse 2
Extra eigenschappenademend/ damp open
niet vergelend
oplosmiddelvrij
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 9 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²1,50 - 2,00 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarlees productinformatie
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
verfroller
verfspuit
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur5 tot 30 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 1 uur
overschilderbaar na 4 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringSigma Dealer
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
Biobased

Biobased producten zijn gebaseerd op herwinbare natuurlijke grondstoffen, zoals planten, bomen en gewassen.

Biobasedja (40%-60%)
Certificering

Certificering die in bepaalde mate garandeerd dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt.

CertificeringDUBO keur
MerkSigma verf
CategorieMuurverf binnen
EAN Code8716242890317
Artikelcode4893
Verpakkingemmer (2,5 liter)

Dit heb je ook nodig

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

 • Voor binnen en buiten
 • Algemeen gebruik
 • Voor diverse ondergronden
5,52 4,56 Excl. BTW
Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

 • Glad resultaat
 • Voor muurverven en voorstrijkmiddel
 • Ook voor parketlakken
1,55 1,28 Excl. BTW
Den Braven Zwaluw Acryl-W

Den Braven Zwaluw Acryl-W

 • Afdichten aansluitvoegen
 • Overschilderbaar alle verven
 • Geen primer nodig
3,52 2,91 Excl. BTW
Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

 • Duurzame ronde kwasten
 • Watergedragen verf
 • Streeploos resultaat
5,59 4,62 Excl. BTW
Red Devil Onetime Plamuur

Red Devil Onetime Plamuur

 • Goed vullend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Voor diverse ondergronden
5,02 4,15 Excl. BTW
SAM Afdekfolie

SAM Afdekfolie

 • Leverbaar in diverse maten
 • Wegwerpkwaliteit
 • Handig en voordelig
1,79 1,48 Excl. BTW
SAM Verfemmer

SAM Verfemmer

 • Stevig ijzeren handvat
 • Voor grotere klussen
 • 8 en 12 liter
2,50 2,07 Excl. BTW
Sigma Sigmafix Universal

Sigma Sigmafix Universal

 • Binnen en buiten
 • Opheffing zuigende werking
 • Uitstekende hechting
17,23 14,24 Excl. BTW

Reviews

5/5 2 reviews
Geplaatst op 10-11-2020

High quality paint with good coverage and a very nice matt finish.

Geplaatst op 03-04-2020

Super product ,voor een super prijs !!!!

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220122 22:51:22 PC11False0FalseTrue220102