Om online de juiste keuze te maken kun je uitgaan van de ondergrond, net als van het type schilderwerk. Ga je buiten verven of gaat het om een locatie binnen? En denk daarnaast alvast na over de aflakverf die je zal gebruiken, bijvoorbeeld van een merk als Sikkens, Sigma, Trimetal of Wijzonol. Zo kun je beginnen met het opbouwen van een degelijk verfsysteem dat bestaat uit de verschillende belangrijke lagen.

Hechtprimer voor moeilijke ondergronden

De hechtprimer is de ideale keuze voor moeilijkere ondergronden. Het gaat dan bijvoorbeeld om zink en RVS, materialen die net als gegalvaniseerd staal en aluminium bekend staan als de non-ferro metalen. Ook andere metalen bieden niet altijd de juiste ondergrond voor een normale grondverf. In die gevallen is het belangrijk om een hechtprimer te gebruiken. Die biedt meer hechtkracht, zodat je toch een goede eerste laag aan kunt brengen.

Naast de genoemde materialen kunnen ook polyester en kunststoffen lastige ondergronden zijn. Gebruik ook daarvoor een geschikt product uit ons assortiment met primers die extra goed hechten. Je kunt online een universele hechtprimer bestellen, net als een product speciaal voor beton, kunststof, aluminium, metaal of zelfs voor hout. In dat laatste geval is een normale grondverf vaak goed geschikt, maar in uitzonderingsgevallen kun je een hechtprimer gebruiken. Bekende voordelige universele hechtprimers zijn bijvoorbeeld de Sudwest All-Grund en de Sudwest Acryl All-Grund.

Binnen of buiten: welke aflakverf?

De keuze voor een hechtprimer kun je maken op basis van de ondergrond, net als op basis van enkele andere belangrijke eigenschappen van het werk. Gaat het om een toepassing voor binnen of voor buiten? Aan de hand daarvan heb je de keuze uit producten die daarvoor speciaal zijn ontwikkeld. Om weerstand te bieden aan de weersinvloeden van buiten of om binnen de juiste eerste laag te bieden. En houd tenslotte rekening met de aflak die je wilt gebruiken. Uiteraard kunnen we je op basis daarvan de juiste hechtprimer adviseren, zodat je daar altijd een goede keuze voor maakt.

Schone en vetvrije ondergrond

Zorg er bij het aanbrengen van de speciale primer in ieder geval voor dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Dat geldt voor de universele hechtprimers, net als die specifiek voor beton, kunststof, aluminium, metaal en andere ondergronden. En maak je gebruik van een multiprimer? Ook dan is een schone en vetvrije ondergrond belangrijk, om daar goed mee te kunnen werken.

Tip: Met de juiste verdunning zal een hechtprimer over het algemeen nog iets beter hechten. Vervolgens is het verstandig om de primer nog eens over te gronden met een grondlak, voordat je gaat aflakken. Zo creëer je een duurzaam verfsysteem.

Hechtprimer kopen

Een hechtprimer kopen? Doe online inspiratie op met de verschillende beschikbare producten, net als met de rest van ons assortiment verf. Op die manier maak je eenvoudig een goede keuze uit de diverse producten, afgestemd op zowel de ondergrond, de locatie als de aflakverf die je wilt gebruiken. En kom je er zelf niet uit? Neem contact met ons op, dan adviseren we je graag de juiste hechtprimer.