Je kunt beits gebruiken om de structuur van het hout mooi zichtbaar te houden of om die juist weg te werken in de kleur die je voor ogen hebt. We zetten voor je op een rij wat je allemaal kunt beitsen en hoe je daar dekkend of juist transparant gebruik van kunt maken. Voor steigerhout en voor andere tuindelen, om die goed te beschermen tegen de invloeden van het weer. Kies voor de hoogwaardige beitsen in ons assortiment, van topmerken als Jotun, Sikkens en Sigma.

Wat kun je beitsen?

Een beits kun je gebruiken voor zachthouten tuindelen. De beits trekt in het hout, waardoor dit gewoon kan blijven werken. Zou je dit type hout lakken? Dan kan dat na verloop van tijd gaan scheuren, waardoor er geen mooi resultaat ontstaat. Beitsen is een betere keuze, waarmee je het hout goed kunt beschermen tegen de diverse invloeden van het weer.

Je kunt beits bijvoorbeeld gebruiken voor de schutting. Je geeft de schutting een mooie kleur of je zorgt er met een transparante beits juist voor dat de noesten van het hout goed zichtbaar blijven. Op die manier kun je ook de vlonder in de tuin in de beits zetten. Dat geldt voor een vlonder bij een vijver, net als voor dit type hout waar je op een andere plek bij je huis gebruik van maakt. En heb je tuinmeubelen van hout staan? Als ze gemaakt zijn van een zachte houtsoort kun je daarop werken met beits.

Tip: twijfel je over het type hout dat je in de tuin hebt staan of gebruikt? Wij denken graag met je mee, zodat je daar de juiste beits of lak voor kunt bestellen.

Buitenbeits: dekkend of transparant

De buitenbeits of tuinbeits is er in een aantal verschillende uitvoeringen. Wil je de noesten van het hout graag blijven zien en het natuurlijke karakter daarvan naar voren laten komen? Een transparante beits is dan een goede keuze. Je zorgt op die manier wél voor de bescherming van het hout, terwijl je de uitstraling daarvan níet verloren laat gaat. Je profiteert als het ware van het beste van twee werelden. Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om de transparante of dekkende beits iedere paar jaar opnieuw aan te brengen.

Wil je het hout in de tuin beschermen tegen de invloeden van regen, sneeuw, hagel en andere neerslag? En er tegelijkertijd voor zorgen dat het meubel of de schutting een mooie nieuwe uitstraling krijgt? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van een dekkende beits. Die is beschikbaar in zwart, wit, grijs en tal van andere kleuren waar je naar op zoek bent. Uiteraard kunnen we de kleur voor je mengen waar je naar op zoek bent, zodat je met de beits net als met verf zorgt voor het resultaat zoals je dat voor ogen hebt.

Steigerhout en andere tuindelen

Binnen ons brede assortiment heb je de keuze uit een aantal specifieke producten, waarmee je op een makkelijke manier aan de slag kunt. Zoek je bijvoorbeeld naar een steigerhoutbeits of een algemene tuinbeits? Met de buitenbeits breng je goede bescherming aan tegen de invloeden van het weer, terwijl je het hout kunt kleuren of dat juist in ere kunt herstellen.

Wij denken graag met je mee over het type hout dat je wilt beitsen. En heb je dat al eens eerder gedaan of heb je daar juist helemaal geen ervaring mee? Door het ons aan te geven denken we graag met je mee, zodat je de juiste keuze maakt en je daar makkelijk mee aan de slag kunt.

Tips voor het beitsen

Wij kunnen je een aantal handige tips voor het beitsen geven, bijvoorbeeld als je benieuwd bent wat je nodig hebt. Dat is natuurlijk de beits zelf, maar ook een geschikte kwast en/of roller. Geef ons aan om welke oppervlakken het gaat en hoe de structuur of afwerking van het hout is. We denken dan graag met je mee en kunnen je ook het juiste schuurpapier adviseren. We denken met je mee over een eventuele houtrotvuller bij dekkende beits of kneedbaar hout bij transparante beits, zodat je de ondergrond op een goede manier kunt herstellen.

Het is belangrijk om eventuele scheuren of kleine gaatjes in het hout eerst te herstellen, voordat je aan de slag kunt met de beits voor buiten. Werk de naden en gaatjes weg met een plamuurmes en laat het vulmiddel of kneedbare hout goed drogen. Op die manier creëer je de juiste basis om te gaan beitsen.

Tip: beits altijd met de nerf mee en haal druppels meteen weg. Laat het hout na de eerste laag minimaal 24 uur drogen, zodat je het mooiste resultaat bereikt.

Beits specialist: online en in de winkel

Je kunt online de beits bestellen die je nodig hebt, zodat je daar thuis in de tuin mee aan de slag kunt. Voor een dekkend of een transparant resultaat, afhankelijk van hoe het hout eruit ziet en of je dat mooi vindt of juist niet. Wij hebben zowel zwarte beits als kleurbeits voor je op voorraad en maken de verzending snel voor je in orde. Zodat je één, twee of drie lagen beits kunt aanbrengen en je het hout op de gewenste manier kunt afwerken.

Heb je vragen of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of bekijk onze contactpagina. We horen graag van je.