Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Sigma Sigmatin DGL Matt - Mengkleur - 2,5 l

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
2,5 liter 5 liter 10 liter
Kleur
Mengkleur kiezen
41,50-35%
26,98 22,30 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 57 reviews
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (23.837 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 9.00 - 13.00 en 13.30 - 17.00 uur)

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
PostNL bezorgt ruim 98% van alle pakketten de volgende dag (met uitzondering van zondag).


Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews

Artikelomschrijving

Sigma Sigmatin DGL Matt

Sigma Sigmatin DGL Matt kopen? Een matte muurverf op waterbasis, die je binnen kunt gebruiken. De verf is makkelijk te verwerken, dekt goed en zorgt voor een frisse aanblik van de muren die je schildert. Je kunt er gebruik van maken op bijvoorbeeld beton, pleisterwerk en schuurwerk. Net als op gipskartonplaten, bestaande muurverflagen en andere minerale materialen.

Benieuwd waarvoor je Sigma Sigmatin DGL Matt kunt gebruiken, wat de voordelen van het product zijn en welke toepassingen de fabrikant adviseert? We zetten het voor je op een rij, zodat je de verf online kunt kopen. In 2,5 liter, in 5 liter of in 10 liter, zodat je daarvan altijd voldoende achter de hand hebt. In wit en in de andere kleuren, zowel met de lichte als de donkere tinten die we voor je kunnen mengen.

 • Licht afneembaar (schrobvast klasse 2)
 • Waterdampdoorlatend
 • Niet vergelend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Niet geschikt voor buiten

Meest gestelde vragen

Welke kwast heb je nodig?

Bij het schilderen van je muren en plafonds gebruik je een een kwast om verf (en voorstrijk) goed aan te brengen in hoeken waar een roller niet goed bij kan. Je kunt kiezen voor een ronde of platte kwast. Beiden zijn geschikt, maar met een platte kwast is het eenvoudiger strakke lijnen te schilderen. Ideaal als je wel je muur maar niet het plafond gaat schilderen. 

- Ronde kwast: Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast (keuze van de vakman)
- Platte kwast: SAM Pro Platte Muurverf Kwast S109 (meest besteld)

Welke roller heb je nodig?

De type vacht van een muurverfroller kies je op basis van de structuur van je ondergrond. Kies voor randen en kleine(re) oppervlakten een roller met breedte 10 cm of 12 cm en voor de grote oppervlakten een breedte van 18 cm of 25 cm.

Gladde structuur
Voor ondergronden zoals pleister- en stucwerk, gips- en houten platen, beton, (glasvezel)behang adviseren we de Goudhaantje Verfroller Microstar.

Lichte structuur
Ondergronden zoals spackspuitwerk, spachtelputz, rustiekputz en granol rol je met de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte (vachtdikte) 13 mm. 

Grove structuur
Bestaat je ondergrond uit grof stucwerk of metselwerk? Kies dan voor de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte 21 mm.

Heb je beschadigingen aan je muur?

Voordat je begint met het voorstrijken of het schilderen van je muur moet je ervoor zorgen dat je de beschadigingen aan de muur eerst repareert met een geschikt vulmiddel.

Heb je een gat, scheur of barst in je muur?
Wij adviseren de Red Devil Onetime Plamuur om de gaten, scheuren en barsten te herstellen. De Red Devil Onetime Plamuur is geschikt voor het vullen van gaten, scheuren en barsten tot wel 30mm diep.

Wil je een naad repareren tussen 2 oppervlakten?
Wij adviseren de Den Braven Zwaluw Acryl-W om de naden tussen 2 oppervlakten te herstellen. Denk hierbij aan naden tussen het plafond en de muur, tussen kozijnen en de muur of in de hoek tussen 2 muren in. De Den Braven Zwaluw Acryl-W is geschikt voor het dichten van naden tot wel 10mm diep.

Moet ik voorstrijk gebruiken?

Er hoeft niet altijd voorstrijk gebruikt te worden bij het schilderen van een muur. Alleen wanneer de muur sterk zuigend of poreus is moet je eerst voorstrijken. Voor buiten en binnen kan je gebruik maken van de Sigma Sigmafix Universal (transparant). Daarnaast kan je binnen ook gebruik maken van de Sigma WallPrim (dekkend).

Hoe weet je of de muur poreus is?
Neem een natte spons en druk deze tegen de muur. Wordt het water opgenomen door de steen, dan is de muur poreus en dient er wel voorstrijk gebruikt te worden. Druppelt het water eenvoudig naar beneden, dan is voorstrijken niet nodig.

Let op!
Een transparante voorstrijk mag nooit op bestaande verflagen worden gebruikt.

Raadpleeg het ‘’Voorstrijk aanbrengen: is dat nodig?'' blog voor meer informatie.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Met Sigma Sigmatin DGL Matt schilder je ongeveer één laag van 6 - 8 m² per liter. Onderstaand ons advies om het voordeligst een bepaald oppervlak te schilderen. Let op dat dit een richtlijn is en kan verschillen per type oppervlak dat je gaat schilderen.

0 tot 20 m² (1 x 2,5 liter)
20 tot 40 m² (1 x 5 liter)
40 tot 60 m² (1 x 5 en 1 x 2,5 liter)
60 tot 80 m² (1 x 10 liter)
80 tot 100 m² (1 x 10 en 1 x 2,5 liter)
100 tot 120 m² (1 x 10 en 1 x 5 liter)
120 tot 140 m² (1 x 10 en 1 x 5 en 1 x 2,5 liter)
140 tot 160 m² (2 x 10 liter)

Twijfel je aan de te bestellen hoeveelheid? Bestel in dat geval minder dan de afgegeven hoeveelheid. Bijbestellen kan altijd. Te veel bestelde verf op kleur kan niet worden geretourneerd.

Ga je de verf verspuiten?
Houd rekening met een lager rendement. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten.

Is dit product verspuitbaar?

De Sigma Sigmatin DGL Matt is met 0-10% water verdund verspuitbaar. De fabrikant adviseert een spuitdruk van ca. 165 bar in combinatie met een spuitopening van 0,018-0,021 inch.

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken kun je het gespoten oppervlak narollen.

Zijn er alternatieven?

De Sigma Sigmatin DGL Matt is een matte binnenmuurverf van Sigma. Onderstaand een vergelijkbaar product van een ander merk met vergelijkbare eigenschappen.

- Sikkens Alpha Projecttex

Waarom kleurverschil?
Elke verffabrikant gebruikt zijn eigen kleurmengsysteem met eigen kleurpasta's. Hierdoor kunnen mengkleuren van verschillende fabrikanten onderling licht verschillen.

Gezondheid en veiligheid


Van dit product is geen gevaaraanduiding bekend.

Voorzorgsmaatregelen
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Sigma Sigmatin DGL Matt opbergen?
Heb je nog Sigma Sigmatin DGL Matt over, dan is kun je dat nog prima bewaren. Doe de deksel terug op de verpakking en zet deze vorstvrij weg op een donkere plek. Open je de verpakking na een lange periode, controleer dan altijd of (1) de verf stinkt, (2) er een vel op de verf zit en (3) er klonten in de verf zitten. Verf die stinkt of klonten bevat is niet meer goed. Ruikt je verf goed, maar zit er een vel op? Verwijder de vel zorgvuldig en roer de resterende goede (natte) verf goed door. 

Verfemmer met verf weggooien?
Restanten van Sigma Sigmatin DGL Matt horen bij het klein chemisch afval. Dit afval mag je per pakket naar ons retour sturen (Boekel 42, 1921 CE Akersloot), afgeven in onze winkel of inleveren bij de dichtstbijzijnde milieustraat.

Lege verfemmers weggooien?
Een verfemmer waarin geen of uitgedroogde verfrestant zit, kun je bij het restafval doen. Let op! Deze mag niet in de zak of container bestemd voor plastic verpakkingen en blik.

Barcodenummer overzicht

Wij kunnen de Sigma Sigmatin DGL Matt in elke verfkleur mengen die beschikbaar is. Dit doen we met gecertificeerde verfmengmachines, originele mengpasta's en basisproducten. Onderstaand een overzicht van de basisproducten en bijbehorende barcodenummers die op het product staan vermeld.

8716242887850: Mengkleur - 2,5 l - Witte kleur
8716242887850: Wit - 2,5 l - WIT (samengesteld)
8716242887874: Mengkleur - 2,5 l - Donkere kleur (ZN)
8716242887867: Mengkleur - 5 l - Witte kleur
8716242887867: Wit - 5 l - WIT (samengesteld)
8716242887881: Mengkleur - 5 l - Donkere kleur (ZN)
8716242713685: Mengkleur - 10 l - Witte kleur
8716242713685: Wit - 10 l - WIT (samengesteld)

Waarvoor kan ik de verf gebruiken?

Zeker weten dat Sigma Sigmatin DGL Matt geschikt is voor de verfklus die je op de planning hebt staan? De verf is goed geschikt voor de meeste wanden en plafonds, die je er op een mooie manier mee kunt schilderen. En zeker weten dat de verf goed hecht op de ondergrond? Je kunt het product gebruiken op:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Schuurwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel(behang)
 • Glasvlies(behang)

Daarnaast kun je met Sigma Sigmatin DGL Matt schilderen op een aantal andere minerale ondergronden. Bovendien is het product goed geschikt voor bestaande (muurverf)lagen en structuurpleisters. Het is in die gevallen wel belangrijk dat de onderlaag (nog) goed hecht.

Tip: weet je niet zeker of je Sigma Sigmatin DGL Matt kunt kopen voor de ondergrond die jij wilt schilderen? Vraag het onze experts in verf en kleur, dan denken we graag met je mee.

Voordelen van Sigma Sigmatin DGL Matt

De ervaringen met Sigma Sigmatin DGL Matt zijn uitstekend. Onze klanten verven er graag mee, dankzij een aantal belangrijke voordelen:

 • Schrobklasse 2
  Belangrijk op de muren en ook op het plafond: de verf is goed geschikt om een eventuele vlek weg te werken. Het is niet de meest schrobvaste klasse, maar een kleine vlek of streep krijg je er normaal gesproken nog goed af. Ook als je schildert in een lichte kleur, dus je kunt de Sigma Sigmatin DGL Matt verf met een gerust hart gebruiken.
  Tip: wil je de keuken of de gang schilderen? Als je meer risico loopt op vlekken kun je schilderen met verf met een nog betere schrobklasse, zodat vuil zich niet kan hechten.
 • Dekkingsklasse 2
  Je wilt natuurlijk dat de verf goed dekt, zodat je een mooie egale laag kunt aanbrengen. De Sigma Sigmatin DGL Matt ervaringen zijn wat dat betreft uitstekend. De verf brengt een mooie dekkende laag aan, waarmee je als een vakschilder verf. Ook als je daar als doe-het-zelver juist weinig ervaring mee hebt.
 • Makkelijk in gebruik
  De muur- en plafondverf op waterbasis is eenvoudig in het gebruik. Je kunt de verf makkelijk verwerken, bijvoorbeeld dankzij de goede vloeiing daarvan. Het betekent dat je hier echt geen vakschilder voor hoeft te zijn, om de muren en het plafond er toch netjes mee af te werken.
 • Vergeelt niet
  Schilderde je jaren geleden al met een lichte kleur voor binnen? Je liep het risico dat de verf na verloop van tijd zou vergelen. Met Sigma Sigmatin DGL Matt heb je daar geen last van. In plaats daarvan breng je een mooie matte laag muurverf aan, die zowel op de muren als op het plafond z’n (lichte) kleur zal behouden.
 • Waterdampdoorlatend
  Heel belangrijk om de ademende werking van de muur te behouden. De verf zorgt voor een mooie egale laag in de kleur die je wilt. Maar, het product sluit niet helemaal af. In plaats daarvan is de verf waterdampdoorlatend, waardoor je er op de muren en plafonds op een hoogwaardige manier gebruik van kunt maken.

Bovendien schilder je met Sigma Sigmatin DGL Matt in degelijke kwaliteit en is de verf volledig oplosmiddel- en emissievrij. Belangrijke eigenschappen voor zowel vakschilders als andere doe-het-zelvers, net als de makkelijke manier waarop je de verf kunt verspuiten.

Toepassingen en materialen

Benieuwd naar typische toepassingen van Sigma Sigmatin DGL Matt? We zetten ze voor je op een rij:

 • Minerale ondergrond die licht tot matig zuigt
  Verwijder eventueel vuil, net als de eventueel aanwezige cementhuid op beton. Repareer en egaliseer met een kalkvrij reparatiemiddel, om de ondergrond mooi vlak te maken. Breng een laag Sigma WallPrim of vergelijkbare primer aan. Werk af met een laag Sigma Sigmatin DGL Matt en gebruik een tweede als dat nodig is voor een mooie dekking.
  Tip: laat de primer alvast op kleur mengen, zodat er een betere dekking voor de afwerklaag ontstaat.
 • Minerale ondergrond die licht tot sterk zuigt
  Verwijder ook in dit geval eventueel vuil en een eventuele cementhuid. Repareer en egaliseer, zodat de ondergrond mooi egaal is. Gebruik Sigmafix Universal of een vergelijkbaar product om te fixeren. Werk de muur en het plafond daarna mooi af met de Sigma Sigmatin DGL Matt verf die je online kunt kopen.
 • Glasweefsel- of glasvliegbehang op minerale ondergrond
  Schilderen op glasweefsel- of glasvliesbehang? Gebruik de bovenstaande richtlijnen om de ondergrond goed voor te bereiden. Gebruik daarna bijvoorbeeld glasweefsel of glasvlies, net als de vergelijkbare producten. Werk niet-gepigmenteerd glasweefsel af met twee lagen Sigma Sigmatin DGL Matt. En gaat het om gepigmenteerd behang? Dan is het voldoende om één laag aan te brengen, behalve als de dekking dan nog niet goed genoeg is.

Online Sigma Sigmatin DGL Matt kopen

Online Sigma Sigmatin DGL Matt kopen en op zoek naar 2,5 liter, 5 liter of 10 liter? We zijn jouw specialist, standaard met lage prijzen. Om de verf goedkoop te bestellen, die we bovendien voor je op kleur kunnen mengen. In iedere RAL-kleur die je zoekt, zodat je de muren en het plafond daar op een mooie manier mee kunt schilderen.

Ga je binnen en buiten aan de slag, kies dan Sigma Sigmatex Superlatex Matt. Voor andere klussen kijk vooral naar het hele assortiment van Sigma.

Heb je vragen over Sigma Sigmatin DGL Matt of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag op telefoonnummer 072 532 3331. Is onze klantenservice gesloten? Neem dan online contact met ons op via het contactformulier. We horen graag van je..


Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit (ongemengd)
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebinnen
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralingmat/ matt
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondsteen(achtig)
stucwerk
behang
beton
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningwater
Schrobvastheid

Klasse 1 (woonkamer, keuken, badkamer, bijkeuken hal), klasse 2 (woon- en slaapkamer), klasse 3 (goedkopere muurverf voor bijv. studentenkamer)

Schrobvastheidklasse 2
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 8 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²0,50 - 1,00 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarja
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
muurverfroller
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur5 tot 30 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 1 uur
overschilderbaar na 4 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringSigma Dealer
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
MerkSigma verf
CategorieBinnenverf
EAN Code8716242887850
Artikelcode5067
Verpakkingemmer (2,5 liter)

Dit heb je ook nodig

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

 • Voor binnen en buiten
 • Algemeen gebruik
 • Voor diverse ondergronden
5,72 4,73 Excl. BTW
Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

 • Glad resultaat
 • Voor muurverven en voorstrijkmiddel
 • Ook voor parketlakken
1,57 1,30 Excl. BTW
Den Braven Zwaluw Acryl-W

Den Braven Zwaluw Acryl-W

 • Afdichten aansluitvoegen
 • Overschilderbaar alle verven
 • Geen primer nodig
3,52 2,91 Excl. BTW
Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

 • Duurzame ronde kwasten
 • Watergedragen verf
 • Streeploos resultaat
5,71 4,72 Excl. BTW
Red Devil Onetime Plamuur

Red Devil Onetime Plamuur

 • Goed vullend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Voor diverse ondergronden
5,02 4,15 Excl. BTW
SAM Afdekfolie

SAM Afdekfolie

 • Leverbaar in diverse maten
 • Wegwerpkwaliteit
 • Handig en voordelig
1,42 1,17 Excl. BTW
SAM Verfemmer

SAM Verfemmer

 • Stevig ijzeren handvat
 • Voor grotere klussen
 • 8 en 12 liter
2,29 1,89 Excl. BTW
Sigma Sigmafix Universal

Sigma Sigmafix Universal

 • Binnen en buiten
 • Opheffing zuigende werking
 • Uitstekende hechting
17,23 14,24 Excl. BTW
Sigma Wallprim

Sigma Wallprim

 • Voor binnen
 • Vermindert de absorptieverschillen van de ondergrond
 • Semi-dekkend
38,03 31,43 Excl. BTW

Reviews

4.9/5 57 reviews
Geplaatst op 10-09-2021

Super goed dekkende tex. 2 maal aangebracht met roller maar na 1x was het al een heel groot verschil en dekte bijna alles, super tevreden met dit top product

Geplaatst op 10-09-2021

Super fijne verf, dekt goed en smeert lekker uit. Besteld en volgende dag al in huis:)

Geplaatst op 22-08-2021

Snelle levering! Dag eerder dan in eerste instantie aangegeven.

Verf direct op de gemengde kleur laten mengen. Linen wash is een echte aanrader in plaats van ral 9010.

Geplaatst op 09-08-2021

Goeie verf! Dekt goed en goeie kwaliteit.
Snelle levering.

Geplaatst op 09-04-2021

Perfect! Dekt geweldig en ik had de verf laten mengen in taupe kleur en de kleur is prachtig.

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20211027 02:59:19 PC11False0FalseTrue220102