Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Sigma S2U Allure Primer - Mengkleur - 1 l

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
1 liter 2,5 liter
Kleur
Mengkleur kiezen
75,95-35%
49,37 40,80 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 21 reviews
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (24.172 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 9.00 - 13.00 en 13.30 - 17.00 uur)

Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews
 • Vergelijkbare producten

Artikelomschrijving

Sigma S2U Allure Primer

Sigma S2U Allure Primer kopen? Een grondverf met een nieuw bindmiddel, waarmee Sigma een zeer duurzame keuze presenteert. Ideaal in combinatie met bijvoorbeeld Sigma S2U Allure Gloss, net als een aantal andere verfproducten van het merk. Waarover onze experts in verf en kleur je graag adviseren, voor een professioneel verfsysteem van de beste kwaliteit.

 • Geschikt voor 4 seizoenen
 • Bruikbaar met koud en warm weer
 • Goed vullend
 • Vochtregulerend
 • Niet geschikt voor binnen

Je kunt Sigma S2U Allure Primer online kopen, bijvoorbeeld in 1 liter of in 2,5 liter. Waarover we graag met je meedenken, zodat je niet te veel en niet te weinig bestelt. In de kleur die je zoekt, omdat we die natuurlijk netjes voor je kunnen mengen. Handig, om er vanaf de grondlaag voor te zorgen dat je met de hoogwaardige verf van Sigma de juiste kleur aanbrengt.

Benieuwd waarvoor je de Sigma S2U Allure Primer verf kunt gebruiken en wat daar de voordelen van zijn? We leggen het je graag uit, net als over de toepassingen op de diverse materialen. Met aandacht voor de droogtijd, omdat je voor onze scherpe prijs kunt rekenen op een hoogwaardig product waar ook vakschilders graag mee werken.

Meest gestelde vragen

Hoe breng je dit product aan?

Stap 1 - Schoonmaken
Maak het oppervlak schoon, stof- en vetvrij. Dit kan met Alabastine Verfreiniger of Universol Verfreiniger. Gebruik je Alabastine? Spoel of spons het oppervlak na met schoon water.

Stap 2 - Schuren
Schuur het oppervlak glad totdat het mooi mat is met de SIA Siaflex handschuurpapier (1948).

Stap 3 - Grondverf/primer aanbrengen
Breng de grondverf/primer aan afhankelijk van de ondergrond en of de ondergrond reeds behandeld is. Hieronder zie je hoeveel lagen je per ondergrond nodig hebt:

Hout
Kaal: Sigma S2U Allure Primer (2 lagen) 
Voorzien van grondlaag: Sigma S2U Allure Primer (1 laag) 
Voorzien van verf: Sigma S2U Allure Primer (1 laag)

Metaal
Kaal: Sigma Multiprimer Rapid (2 lagen) en Sigma S2U Allure Primer (1 laag) 
Voorzien van grondlaag: Sigma S2U Allure Primer (1 laag) 
Voorzien van verf: Sigma S2U Allure Primer (1 laag)

Kunststof
Kaal: Sigma Multiprimer Rapid (1 laag) en Sigma S2U Allure Primer (1 laag) 
Voorzien van grondlaag: Sigma S2U Allure Primer (1 laag) 
Voorzien van verf: Sigma S2U Allure Primer (1 laag)

Tip van de schilder
Een goed prijsvriendelijk alternatief voor de Sigma Multiprimer Rapid is de Sudwest All-Grund.

Welke aflak?

Nadat de ondergrond in de Sigma S2U Allure Primer is gezet kan je meerdere kanten op met de aflak. Er zijn verschillende glansgraden waaruit je kan kiezen:

Hoogglanzende aflak? Gebruik de Sigma S2U Allure Gloss
Zijdeglanzende aflak? Gebruik de Sigma S2U Allure Satin

Met de aflak van de S2U allure lijn maak je de perfecte keuze voor een hoogwaardig verfsysteem met een extreem goede duurzaamheid en onderhoudsvrije periode van 10 jaar.

Natuurlijk kan je de Sigma S2U Allure Primer ook aflakken met een andere terpentine gedragen verf van hetzelfde merk of een ander merk.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Met Sigma S2U Allure Primer schilder je ongeveer één laag van 14 - 16 m² per liter. Onderstaand ons advies om het voordeligst een bepaald oppervlak te schilderen. Let op dat dit een richtlijn is en kan verschillen per type oppervlak dat je gaat schilderen.

0 tot 16 m² (1 x 1 liter)
16 tot 32 m² (2 x 1 liter)
32 tot 48 m² (1 x 2,5 liter)
48 tot 64 m² (1 x 2,5 en 1 x 1 liter)
64 tot 80 m² (2 x 2,5 liter)

Twijfel je aan de te bestellen hoeveelheid? Bestel in dat geval minder dan de afgegeven hoeveelheid. Bijbestellen kan altijd. Te veel bestelde verf op kleur kan niet worden geretourneerd.

Gezondheid en veiligheidWaarschuwing

H226 - Ontvlambare vloeistof en damp

Voorzorgsmaatregelen
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.
P210 - Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken.
P235 - Koel bewaren.
P280 - Draag beschermende handschoenen.
P303+P361+P353 - BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): Verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken. Huid met water afspoelen.

Algemeen
P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Opslag
P403 - Op een goede geventileerde plaats bewaren

Verwijdering
P501 - Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Barcodenummer overzicht

8716242937654: Mengkleur - 1 l - Lichte kleur (WIT/WN)
8716242937654: Wit - 1 l - WIT/WN (samengesteld)
8716242599135: Mengkleur - 1 l - Donkere kleur (ZX)
8716242937661: Mengkleur - 2,5 l - Lichte kleur (WIT/WN)
8716242937661: Wit - 2,5 l - WIT/WN (samengesteld)
8716242599142: Mengkleur - 2,5 l - Donkere kleur (ZX)

Waarvoor kan ik de verf gebruiken?

Sigma S2U Allure Primer is een luchtdrogende grondlakverf, die je buiten kunt gebruiken. Het gaat om een polyurethaan-alkydhars met DGS-technologie. Dit staat voor het Dual Guard Systeem, om de basis te leggen voor een goede bescherming.

Je kunt Sigma S2U Allure Primer gebruiken voor het gronden en overgronden van geveltimmerwerk. En wil je staal of non-ferrometalen overgronden? Ook dan is het een geschikte keuze.

Tip: benieuwd welke kwasten en rollers je het best kunt gebruiken om de Sigma S2U Allure Primer verf aan te brengen? Vraag het onze experts in verf en kleur, dan denken we graag met je mee.

Voordelen van Sigma S2U Allure Primer

De primer van Sigma beschikt over DGS-technologie en biedt een aantal belangrijke voordelen:

 • 4-seizoenenonderhoud
  Op zoek naar een product voor het 4-seizoenenonderhoud in de tuin of aan de woning? Dan is Sigma S2U Allure Primer uitstekend geschikt, als grond- of overgrondlaag waarop je de afwerklaag voor het schilderwerk kunt aanbrengen.
 • Hoge dekkracht
  Zoek je een verfproduct met een hoge dekkracht? Dit is een uitstekende keuze. Goed van kwaliteit en natuurlijk te mengen in de (RAL)kleur die je zoekt, om daarmee de juiste basis te leggen.
 • Vochtregulerend
  De verf dekt goed en zorgt voor een uitstekende basis. Tegelijkertijd sluit het niet af. Het product werkt vochtregulerend. Daardoor kun je er (ook) op zachte houtsoorten uitstekend gebruik van maken.
 • Goede koudedroging
  Schilderen in het najaar, in de wintermaanden of in het vroege voorjaar? Sigma S2U Allure Primer biedt een goede koudedroging, waardoor je daar ook bij lage(re) temperaturen zonder problemen mee kunt schilderen.

Tip: benieuwd naar de droogtijd van Sigma S2U Allure Primer? Reken op stofdroog binnen 2 tot 3 uur, afhankelijk van de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. De laag is overschilderbaar na 16 tot 24 uur, zodat je er de volgende dag mee verder kunt.

 • Makkelijk aanbrengen
  Sigma S2U Allure Primer laat zich makkelijk aanbrengen, ook als je geen vakschilder bent die daar veel ervaring mee heeft. Goed geschikt voor doe-het-zelvers, voor een uitstekende basis die je mooi kunt afwerken.

Toepassingen en materialen

Benieuwd hoe je de primer gebruikt op de verschillende ondergronden? We zetten een paar toepassingen voor je op een rij:

 • Behandeld hout
  Reinig en schuur het behandelde hout, om dit voor te bereiden op het schilderwerk. Overgrond met Sigma S2U Allure Primer en gebruik daarna S2U Allure Gloss, S2U Allure Satin of een ander product om het af te werken.
 • Kaal gemaakt hout
  Schilderen op kaal gemaakt hout? Verwijder eventueel verweerd hout tot op het gezonde hout, door mechanisch te schuren. Impregneer die delen daarna met Sigmalife VS-X Satin of een vergelijkbaar product. Grond en overgrond met Sigma S2U Allure Primer en werk het daarna af met verf van Sigma of een ander merk naar keuze.
 • Bestaande verflagen 
  Reinig de bestaande verflaag en ruw die daarna op. Overgrond de verflaag met Sigma S2U Allure Primer, om die daarna af te werken met bijvoorbeeld S2U Allure Gloss of S2U Allure Satin.

Online Sigma S2U Allure Primer kopen

Online Sigma S2U Allure Primer kopen? Je betaalt de beste prijs, voor een hoogwaardig product waar ook vakschilders graag gebruik van maken. De beste keuze om het schilderwerk mee aan te brengen, als belangrijke basis voor het verfsysteem. Te bestellen in 1 liter of 2,5 liter, die we natuurlijk netjes voor je mengen in de (RAL)kleur die je zoekt.

Welke aflak is geschikt? De Sigma S2U Allure Primer grondverf is speciaal ontwikkelt voor de hoogglanzende aflak Sigma S2U Allure Gloss en zijdeglanzende aflak Sigma S2U Allure Satin. Voor de zijdenglanzende variant Sigma S2U Satin adviseren we gebruik te maken van Sigma S2U Primer.

Heb je vragen over Sigma S2U Allure Primer of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag op telefoonnummer 072 532 3331. Is onze klantenservice gesloten? Neem dan online contact met ons op via het contactformulier. We horen graag van je.


Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit (ongemengd)
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebuiten
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralingzijdeglans/ satin
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondhout
hout (gegrond)
metaal (geprimerd)
kunststof (geprimerd)
Basisterpentine verdunbaar (alkyd)
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningterpentine
Extra eigenschappenkoud verwerkbaar
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 16 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²2,50 - 3,00 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarja
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
verfroller
spuit
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur0 tot 30 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 2 uur
overschilderbaar na 24 uur
kleefvrij na 5 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringSigma Dealer
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
Certificering

Certificering die in bepaalde mate garandeerd dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt.

CertificeringDUBO keur
MerkSigma verf
CategorieGrondverf hout
EAN Code8716242937654
Artikelcode1341
Vendorcode-
Verpakkingblik (1 liter)

Dit heb je ook nodig

Goudhaantje Futura 280 Ronde Kwast

Goudhaantje Futura 280 Ronde Kwast

 • Alkyd- en acrylverf
 • Streeploos resultaat
 • Hoge verfopname
5,63 4,65 Excl. BTW
Goudhaantje Verfroller Vilt

Goudhaantje Verfroller Vilt

 • Alkyd- en acrylverven
 • Egale verfverdeling
 • Dikkere laagdikte
1,06 0,88 Excl. BTW
Universol Verfreiniger - Ammoniakvervanger

Universol Verfreiniger - Ammoniakvervanger

 • Biologisch afbreekbaar
 • Ontvetten en schoonmaken
 • In meerdere verpakkingen leverbaar
9,89 8,17 Excl. BTW

Vergelijkbare producten

Sikkens Rubbol Primer

Sikkens Rubbol Primer

 • Meest gebruikte grondverf
 • Binnen en buiten
 • Uitstekende vulling
19,67 16,26 Excl. BTW

Reviews

5/5 21 reviews
Geplaatst op 13-10-2021

Je krijgt je bestelling de volgende dag in huis , als je voor 23.59 uur besteld.
Heel fijn!!

Geplaatst op 07-10-2021

Zeer goede dekking ookis de droging erg goed. Echt een aanrader!

Geplaatst op 23-09-2021

Goed advies van Verf.nl om de primer in dezelfde kleur te doen als de aflak. Je krijgt daardoor goede dekking en het aflakken gaat daardoor een stuk sneller.

Geplaatst op 22-09-2021

Voor een grondige renovatie van een houten carport raster, deze Sigma aangeschaft (S2U Allure Primer + Satin (zwart)). Raster is eerst blank geschuurd, vervolgens Primer + 2 lagen Satin met kwast geverfd.
Deze verf dekt bijzonder goed, verft soepel (zelf bij 15gr) en vloeit goed uit (het is bij deze dus wel een beetje uitkijken voor druipers :-) ).
En wat betreft verf.nl: in de late middag besteld, de volgende dag binnen (incl roerstokjes en verf blik opener) en dat voor een prima prijs. Netjes!!

Geplaatst op 23-08-2021

Ik gebruik deze voorlak al jaren en ben uiterst tevreden.
Zeer goede dekking, mooie vloeiing.
Is essentieel voor een goed verfsysteem in combinatie met Sigma S2U Gloss Allure.
Voor mij geen andere verf

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220121 21:48:52 PC11False0FalseTrue220102