Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Sikkens Alpha Projecttex - Mengkleur - 2,5 l

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
2,5 liter 5 liter 10 liter
Kleur
Mengkleur kiezen Wit
46,49-38%
29,05 24,01 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 199 reviews
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (23.837 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 9.00 - 13.00 en 13.30 - 17.00 uur)

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
PostNL bezorgt ruim 98% van alle pakketten de volgende dag (met uitzondering van zondag).


Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews

Artikelomschrijving

Sikkens Alpha Projecttex

Sikkens Alpha Projecttex is een universele matte muurverf, beschikbaar in 2,5 tot 10 liter. Een uitstekende keuze om binnen de plafonds mee te verven. Goed dekkend, mooi mat en bijvoorbeeld geschikt om aan te brengen op glasweefselbehang.

Op zoek naar Sikkens Alpha Projecttex in 10 liter en een mooie aanbieding? Wij zorgen er met de scherpe online prijzen voor dat je hier nooit te veel voor betaalt. Een goedkope keuze voor verf van professionele kwaliteit, waarmee je binnen zorgt voor een mooi en duurzaam resultaat.

 • Goede dekking
 • Licht afneembaar (schrobvast klasse 2)
 • Geurarm
 • Niet geschikt voor buiten

Meest gestelde vragen

Welke kwast heb je nodig?

Benieuwd hoe je de Sikkens Alpha Projecttex het best kunt aanbrengen? 

Bij het schilderen van je muren en plafonds gebruik je een een kwast om verf (en voorstrijk) goed aan te brengen in hoeken waar een roller niet goed bij kan. Je kunt kiezen voor een ronde of platte kwast. Beiden zijn geschikt, maar met een platte kwast is het eenvoudiger strakke lijnen te schilderen. Ideaal als je wel je muur maar niet het plafond gaat schilderen. 

- Ronde kwast: Anza Diamond Aqua Rond (keuze van de vakman)
- Platte kwast: SAM Pro Platte Muurverf Kwast S109 (meest besteld)

Welke roller heb je nodig?

De type vacht van een muurverfroller kies je op basis van de structuur van je ondergrond. Kies voor randen en kleine(re) oppervlakten een roller met breedte 10 cm of 12 cm en voor de grote oppervlakten een breedte van 18 cm of 25 cm.

Gladde structuur
Voor ondergronden zoals pleister- en stucwerk, gips- en houten platen, beton, (glasvezel)behang adviseren we de Anza Antex Platinum Muurverfroller.

Lichte structuur
Ondergronden zoals spackspuitwerk, spachtelputz, rustiekputz en granol rol je met de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte (vachtdikte) 13 mm. 

Grove structuur
Bestaat je ondergrond uit grof stucwerk of metselwerk? Kies dan voor de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte 21 mm.

Heb je beschadigingen aan je muur?

Voordat je begint met het voorstrijken of het schilderen van je muur moet je ervoor zorgen dat je de beschadigingen aan de muur eerst repareert met een geschikt vulmiddel.

Heb je een gat, scheur of barst in je muur?
Wij adviseren de Red Devil Onetime Plamuur om de gaten, scheuren en barsten te herstellen. De Red Devil Onetime Plamuur is geschikt voor het vullen van gaten, scheuren en barsten tot wel 30mm diep.

Wil je een naad repareren tussen 2 oppervlakten?
Wij adviseren de Den Braven Zwaluw Acryl-W om de naden tussen 2 oppervlakten te herstellen. Denk hierbij aan naden tussen het plafond en de muur, tussen kozijnen en de muur of in de hoek tussen 2 muren in. De Den Braven Zwaluw Acryl-W is geschikt voor het dichten van naden tot wel 10mm diep.

Moet ik voorstrijk gebruiken?

Kies de juiste voorstrijk op basis van de kleur waarin de Sikkens Alpha Projecttex laat mengen. Voorstrijk breng je aan met een geschikte blokwitter of roller. 

Lichte kleuren
Ga je het oppervlak in een witte of lichte kleur schilderen, dan adviseren we het oppervlak voor te strijken met Sikkens Alphacryl Pure Primer. Dankzij de uitstekende vloeiing en dekking van deze voorstrijk is slecht 1 laag Sikkens Alpha Projecttex voldoende voor een mooi eindresultaat. Hierdoor bespaar je met deze voorstrijk niet alleen tijd, maar ook kosten. 

Er is een vriendelijker geprijsde voorstrijk, de Alabastine Rolbare Voorstrijk Sneldrogend, die alleen in de kleur wit is te bestellen. Deze voorstrijk zorgt voor een prima dekking, maar vloeit minder goed waardoor kans op baanvorming bestaat.

Donkere kleur
Ga je voor een donkere kleur, dan adviseren we het oppervlak voor te behandelen met de Sikkens Alpha Muurfix. Deze voorstrijk is transparant waardoor je pas een mooi dekkend resultaat krijgt als je het oppervlak afwerkt met 2 lagen Sikkens Alpha Projecttex. 

Op zoek naar een prijstechnisch voordeliger alternatief? Kies dan voor de Alabastine Voorstrijk Sneldrogend Transparant.

Niet teveel voorstrijk!
Teveel voorstrijk trekt niet meer in de ondergrond, waardoor het op de muur droogt en een filmlaag vormt. Dit is te zien doordat de muur gaat glimmen. De filmlaag zorgt ervoor dat de Sikkens Alpha Projecttex niet meer goed kan hechten op de ondergrond.

Tip van de schilder
Is het te schilderen oppervlak niet zo groot, dan kan het zijn dat de aanschaf van voorstrijk te prijzig wordt. Verdun in deze gevallen de eerste laag Sikkens Alpha Projecttex met 10% water. Dit zorgt ervoor dat de eerste laag goed hecht en intrekt op de onbehandelde ondergrond. Let op! Deze tip geldt niet voor poederende ondergronden.

Hoe breng je dit product aan?

Stap 1 - Schoonmaken
Maak de ruimte zoveel mogelijk vrij en dek de meubels en de vloer zorgvuldig af (ons advies: SAM afdekfolie). Verwijder stof en maak de muur goed schoon met een ontvetter (ons advies: Universol verfreiniger). Plak daarna alles wat je niet wilt schilderen af met tape (ons advies: 3M Scotch 244 Afplaktape).

Stap 2: Beschadigingen
Zijn er beschadigingen of gaten aanwezig in de muur, repareer deze met een geschikt vulmiddel. Kies een overschilderbare kit voor naden en kieren.

Stap 3: Voorstrijk
Is je muur voorzien van verf of voorstrijk. Dan is voorbehandeling met voorstrijk niet nodig. Is de muur onbehandeld, dan kan deze zuigend of poederend zijn. Dit kun je eenvoudig testen. 

1. Maak de muur nat met een spons of plantenspuit. Trekt water in de ondergrond dan heb je een zuigende ondergrond.
2. Wrijf eerst met de hand over de muur. Zit er vervolgens poeder op je hand? Je hebt een poederende ondergrond.

Bij onbehandelde zuigende ondergronden adviseren we eerst Sikkens Alphacryl Pure Primer (op kleur te mengen) of Sikkens Alpha Aquafix (kleurloos) aan te brengen. Voor poederende ondergronden adviseren de Sikkens Alpha Fix. Voorstrijk en fixeermiddel gebruik je nooit in combinatie met elkaar. Lees verder bij vraag “Welke Voorstrijk?”. 

Stap 4: Schilderen
Deel de muur op in denkbeeldige vierkanten van ongeveer 1m². Werk in verticale banen van boven naar beneden. Start aan de kant met de kleinste oppervlakken, bijvoorbeeld naast een raam of deur. Schilder eerst de randen van een vlak van ongeveer 1m² met een kwast. Breng vervolgens voldoende Sikkens Alpha Projecttex aan met een verfrol, rol de verf uit in rechte horizontale banen tot de verf gelijkmatig verdeeld is, rol tenslotte af van onder naar boven.

Tip van de schilder
Zorg dat het voorgaande vlak nog nat is als u het overlappende vlak schildert. Schilder elke muur in één keer, zonder te pauzeren.

Verwijder ten slotte de tape direct na de klus om beschadigingen te voorkomen.

Raadpleeg het ‘’Hoe schilder je een binnenmuur'' stappenplan om je klus met de Sikkens Alpha Projecttex tot een goed eindresultaat te brengen.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Met Sikkens Alpha Projecttex schilder je ongeveer één laag van 9 - 11 m² per liter. Onderstaand ons advies om het voordeligst een bepaald oppervlak te schilderen. Let op dat dit een richtlijn is en kan verschillen per type oppervlak dat je gaat schilderen.

0 tot 28 m² (1 x 2,5 liter)
28 tot 56 m² (1 x 5 liter)
55 tot 83 m² (1 x 5 en 1 x 2,5 liter)
83 tot 111 m² (1 x 10 liter)
110 tot 138 m² (1 x 10 en 1 x 2,5 liter)
138 tot 166 m² (1 x 10 en 1 x 5 liter)
165 tot 193 m² (1 x 10 en 1 x 5 en 1 x 2,5 liter)

Twijfel je aan de te bestellen hoeveelheid? Bestel in dat geval minder dan de afgegeven hoeveelheid. Bijbestellen kan altijd. Te veel bestelde verf op kleur kan niet worden geretourneerd.

Ga je de verf verspuiten?
Houd rekening met een lager rendement. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. 

Is dit product verspuitbaar?

De Sikkens Alpha Projecttex is met 0-2% water verdund verspuitbaar. De fabrikant adviseert een spuitdruk van 160-180 bar in combinatie met een spuitopening van 0,017-0,019 inch onder een spuithoek van 50°.

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken kun je het gespoten oppervlak narollen.

Zijn er alternatieven?

De Sikkens Alpha Projecttex is een universele matte muurverf voor binnen van Sikkens. Onderstaand een vergelijkbaar product van een ander merk met vergelijkbare eigenschappen.

- Sigma Sigmatin DGL Matt

Waarom kleurverschil?
Elke verffabrikant gebruikt zijn eigen kleurmengsysteem met eigen kleurpasta's. Hierdoor kunnen mengkleuren van verschillende fabrikanten onderling licht verschillen.

Gezondheid en veiligheid


Van dit product is geen gevaaraanduiding bekend.

Voorzorgsmaatregelen
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.
P262 - Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.
P312 - Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

Algemeen
P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Verwijdering
P501 - Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Sikkens Alpha Projecttex opbergen?
Heb je nog Sikkens Alpha Projecttex over, dan is kun je dat nog prima bewaren. Doe de deksel terug op de verpakking en zet deze vorstvrij weg op een donkere plek. Open je de verpakking na een lange periode, controleer dan altijd of (1) de verf stinkt, (2) er een vel op de verf zit en (3) er klonten in de verf zitten. Verf die stinkt of klonten bevat is niet meer goed. Ruikt je verf goed, maar zit er een vel op? Verwijder de vel zorgvuldig en roer de resterende goede (natte) verf goed door. 

Verfemmer met verf weggooien?
Restanten van Sikkens Alpha Projecttex horen bij het klein chemisch afval. Dit afval mag je per pakket naar ons retour sturen (Boekel 42, 1921 CE Akersloot), afgeven in onze winkel of inleveren bij de dichtstbijzijnde milieustraat.

Lege verfemmers weggooien?
Een verfemmer waarin geen of uitgedroogde verfrestant zit, kun je bij het restafval doen. Let op! Deze mag niet in de zak of container bestemd voor plastic verpakkingen en blik.

Barcodenummer overzicht

Wij kunnen de Sikkens Alpha Projecttex in elke verfkleur mengen die beschikbaar is. Dit doen we met gecertificeerde verfmengmachines, originele mengpasta's en basisproducten. Onderstaand een overzicht van de basisproducten en bijbehorende barcodenummers die op het product staan vermeld.

8711115338620: Mengkleur - 2,5 l - Lichte kleur (W05)
8711115338576: Mengkleur - 2,5 l - M15 (uit assortiment)
8711115338590: Mengkleur - 2,5 l - Donkere kleur (N00)
8711115338668: Wit - 2,5 l - Witte kleur
8711115338637: Mengkleur - 5 l - Lichte kleur (W05)
8711115338583: Mengkleur - 5 l - M15 (uitlopend)
8711115338606: Mengkleur - 5 l - Donkere kleur (N00)
8711115338613: Mengkleur - 10 l - Lichte kleur (W05)
8711115338651: Wit - 10 l - Witte kleur

Voordelen universele matte muurverf

Sikkens Alpha Projecttex is in circa een uur tijd stofdroog en je kunt er na 5 uur opnieuw overheen schilderen. Met de verf schilder je 8 tot 10 m2 per liter, zonder dat je het product hoeft te verdunnen. Een makkelijke keuze om snel veel vierkante meters mee te schilderen. Bovendien profiteer je van de volgende voordelen:

 • Goed dekkend
  Sikkens Alpha Projecttex dekt goed en zorgt daarmee voor een mooie uitstraling op de muur. Breng de verf aan over een goede laag grondverf, waarmee je zorgt voor de kleur op de wand die je voor ogen hebt.
 • Mat uiterlijk
  Net als veel andere muurverven voor binnen is het product mooi mat. Het zorgt voor een strakke en effen uitstraling, zonder dat er sprake is van (veel) glans. Ideaal om de muur mee te verven, bijvoorbeeld ten opzichte van kozijnen in zijdeglans.
 • Geschikt voor glasweefsel
  Je kunt Sikkens Alpha Projecttex gebruiken op glasweefselbehang. Bijvoorbeeld goed geschikt in een nieuwbouwwoning, waar je de wanden niet meteen wilt laten stuken om scheuren in de muur te voorkomen.
 • Schrobvast klasse 2
  De muurverf van Sikkens is schrobvast in klasse 2, volgens de DIN EN 13300-norm. Dat betekent dat je de verf voorzichtig kunt schoonmaken.

In 10 liter en andere hoeveelheden

Je kunt de Sikkens Alpha Projecttex-verf al bestellen vanaf 2,5 liter, als je daar niet zo veel van nodig hebt. En zoek je naar grotere hoeveelheden? Bestel de verf in 5 liter of 10 liter. Op die manier heb je altijd voldoende van de verf tot je beschikking, waar je bovendien makkelijk meer van kunt bijbestellen.

Wij kunnen de Sikkens Alpha Projecttex-verf in iedere kleur voor je mengen. In RAL 9010 of RAL 9016, net als in alle andere kleuren die je nodig hebt voor bij jou op de muur.

Aanbieding: Alpha Projecttex van Sikkens kopen

Goedkoop de verf bestellen? Profiteer van onze Sikkens Alpha Projecttex aanbiedingen, zodat je daar nooit te veel voor betaalt. Een lage prijs voor verf van de hoogste kwaliteit. De professionele keuze voor bij jou op de muur, die je ook gewoon zelf kunt aanbrengen. Vraag onze specialisten naar de juiste rollers, kwasten en andere materialen. Bestel je voor minimaal €50? Dan zorgen wij voor gratis verzending van jouw Sikkens Alpha Projecttex en de rest van je bestelling.


Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit (ongemengd)
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebinnen
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralingmat/ matt
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondsteen(achtig)
stucwerk
plaatmateriaal
behang
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningwater
Schrobvastheid

Klasse 1 (woonkamer, keuken, badkamer, bijkeuken hal), klasse 2 (woon- en slaapkamer), klasse 3 (goedkopere muurverf voor bijv. studentenkamer)

Schrobvastheidklasse 2
Extra eigenschappenoplosmiddelvrij
geurarm
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 10 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²0,50 - 1,00 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarja
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
spuit
muurverfroller
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur5 tot 30 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 1 uur
overschilderbaar na 5 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringErkend Sikkens Specialist
Online Sikkens Specialist
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
MerkSikkens
CategorieBinnenverf
EAN Code8711115338620
Artikelcode1514
Vendorcode-
Verpakkingemmer (2,5 liter)

Dit heb je ook nodig

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

 • Voor binnen en buiten
 • Algemeen gebruik
 • Voor diverse ondergronden
5,72 4,73 Excl. BTW
. Anza Antex Platinum Muurverfroller

Anza Antex Platinum Muurverfroller

 • Voor gladde ondergronden
 • Geschikt voor muurverf
 • Microvezelroller
5,08 4,20 Excl. BTW
Anza Diamond Aqua Rond

Anza Diamond Aqua Rond

 • Kwast voor watergedragen verf
 • Synthetische haren
 • Hoge kwaliteit voor de doe-het-zelver & professional
4,14 3,42 Excl. BTW
Den Braven Zwaluw Acryl-W

Den Braven Zwaluw Acryl-W

 • Afdichten aansluitvoegen
 • Overschilderbaar alle verven
 • Geen primer nodig
3,52 2,91 Excl. BTW
Red Devil Onetime Plamuur

Red Devil Onetime Plamuur

 • Goed vullend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Voor diverse ondergronden
5,02 4,15 Excl. BTW
SAM Afdekfolie

SAM Afdekfolie

 • Leverbaar in diverse maten
 • Wegwerpkwaliteit
 • Handig en voordelig
1,42 1,17 Excl. BTW
SAM Verfemmer

SAM Verfemmer

 • Stevig ijzeren handvat
 • Voor grotere klussen
 • 8 en 12 liter
2,29 1,89 Excl. BTW

Reviews

5/5 199 reviews
Geplaatst op 10-10-2021

De muurverf van Sikkens is heel prettig in het gebruik. De verf smeert makkelijk uit en vloeit mooi dicht. Helaas moet ik de muur wel voor een tweede keer doen. De ondergrond was wit. Ik had dit nier verwacht. Het zou een idee kunnen zijn om dit als tip erbij te zetten wanneer je de verf besteld.

Geplaatst op 27-09-2021

Fantastisch product en zoals altijd snelle levering.

Geplaatst op 09-09-2021

Snelle levering en zeer stevig verpakt met een gratis menghout.

De muurverf dekt in 1 keer en vloeit mooi over zonder strepen.

Ik had 10 niet mij muren of plafonds gedaan en ik ben echt het super blij met het resultaat.

Ik vind deze website erg duidelijk en overzichtelijk. Er word ook duidelijk en concreet uitgelegd en wat je nodig hebt.

Ik kies zeker voor verf.nl omdat ik alles kan vinden wat ik moet doen en nodig heb.

Dikke 10 !!

Geplaatst op 28-08-2021

Precies volgends de verwachting. Keurig op tijd geleverd. Geen enkele aanmerking. 5 sterren is voor de meester dus vier.

Geplaatst op 23-08-2021

Eenvoudig besteld en daarna snel kunnen afhalen.

De verf Sikkens Alpha Projecttex - Mengkleur - 5 l is een heerlijke verf en dekt super.

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20211027 01:34:41 PC11False0FalseTrue220102