Schakelverf, wat zijn de voordelen?
Een voorgevel die is geschilderd met schakelverf, oftewel grond- en aflak in één.

Schakelverf kopen? Het is een speciaal type verf, met een aantal belangrijke voordelen. Wij adviseren je graag over de situaties waarin je het best gebruik kunt maken van de schakelverf van bijvoorbeeld Sigma of Sikkens, net als van de andere A-merken uit ons assortiment.

Wat is schakelverf?

Wat is schakelverf? Het is verf speciaal voor nieuwbouw en renovatieschilderwerk. Het is de combinatie van een grondlak en een aflakverf in één. Dat betekent dat je met één product kunt gronden, voorlakken én aflakken. Bovendien is de verf vochtregulerend, waardoor je er goed mee kunt werken op nieuw hout of op hout waar het vocht nog in zit.

Let op: schakelverf wordt ook wel systeemverf genoemd. De beide producten zijn gelijk aan elkaar, de belangrijkste merken gebruiken deze termen vaak door elkaar heen.

Benieuwd naar de voordelen van schakelverf? Het product is makkelijk te verwerken en dekt bovendien in één keer. Je maakt gebruik van een één pot-systeem, waarmee je zorgt voor een UV-bestendige laag die bovendien vochtregulerend werkt.

Het product is goed geschikt om houtrot of afbladderen te voorkomen. Gewone verf zou leiden tot een waterdichte laag, waardoor het vocht er niet langer kan indringen, maar ook niet meer uit kan. Schakelverf is aan de andere kant vochtregulerend, waardoor je het hout veel langer in een goede conditie kunt houden.

Sigma, Sikkens en andere A-merken

Wil je schakelverf kopen en zoek je naar de beste keuze daarvoor? Vanuit ons brede assortiment kun je eenvoudig verf kopen van Sigma en bijvoorbeeld Sikkens, net als de andere A-merken waar je naar op zoek bent.

Houd er rekening mee dat zelfs de schakelverf van de beste A-merken maximaal beschikbaar is in zijdeglans of semi-gloss. De bindmiddelen en bestanddelen die nodig zijn om de grondverf en aflak te combineren maken het helaas onmogelijk om deze verf in hoogglans te produceren.

Schakelverf kopen

Wil je schakelverf kopen? Dat kan online, net als bij ons in de winkel in Akersloot. We hebben veel van de verf voor je op voorraad, zodat we de verzending daarvan meteen voor je in orde kunnen maken. En wil je de verf laten mengen in een specifieke kleur? Aan de hand van de RAL-code gaan we daar graag voor je mee aan de slag. Bestel je voor minimaal €50 aan schakelverf of andere verfproducten? Je profiteert van gratis verzending naar jouw adres, zodat je de verf extra voordelig in huis kunt halen.

Heb je vragen over de schakelverf of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.