Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Copperant Minerale Muurverf Kalkmat - Mengkleur - 2,5 l

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
2,5 liter 10 liter
Kleur
Mengkleur kiezen
84,99 70,24 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 5 reviews

Kies tijdens het afrekenen één van de onderstaande cadeaus.

DeltaPlus Werkhandschoenen - Wit - Large (09)
Professionele Verfblikopener
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (24.172 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 9.00 - 13.00 en 13.30 - 17.00 uur)

Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews

Artikelomschrijving

Copperant Minérale Muurverf Kalkmat

Copperant Minérale Muurverfkopen? Het is een mineraalverf op basis van natuurlijke grondstoffen. Een product van de groenste specialist in verf en lak, waarbij je ondertussen kunt vertrouwen op de hoogst mogelijke kwaliteit.

De Minérale Muurverf van Copperant heeft een zeer hoge duurzaamheid en een mooie kalkmatte uitstraling. Dit maakt het een mooie keuze voor verschillende toepassingen.

 • Uitstekende buitenduurzaamheid
 • Waterdampdoorlatend
 • Goede hechting
 • Waterafstotend
 • Niet geschikt op elastische ondergronden en chloorrubber

Meest gestelde vragen

Welke kwast heb je nodig?

Bij het schilderen van je muren en plafonds gebruik je een kwast om verf (en voorstrijk) goed aan te brengen in hoeken waar een roller niet goed bij kan. Je kunt kiezen voor een ronde of platte kwast. Beiden zijn geschikt, maar met een platte kwast is het eenvoudiger strakke lijnen te schilderen. Ideaal als je wel je muur maar niet het plafond gaat schilderen. 

- Ronde kwast: Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast (keuze van de vakman)
- Platte kwast: SAM Pro Platte Muurverf Kwast S109 (meest besteld)

Welke roller heb je nodig?

De type vacht van een muurverfroller kies je op basis van de structuur van je ondergrond. Kies voor randen en kleine(re) oppervlakten een roller met breedte 10 cm of 12 cm en voor de grote oppervlakten een breedte van 18 cm of 25 cm.

Gladde structuur
Voor ondergronden zoals pleister- en stucwerk, gips- en houten platen, beton, (glasvezel)behang adviseren we de Goudhaantje Verfroller Microstar.

Lichte structuur
Ondergronden zoals spackspuitwerk, spachtelputz, rustiekputz en granol rol je met de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte (vachtdikte) 13 mm. 

Grove structuur
Bestaat je ondergrond uit grof stucwerk of metselwerk? Kies dan voor de Goudhaantje Muurverfroller met een poolhoogte 21 mm.

Moet ik voorstrijk gebruiken?

Er hoeft niet altijd voorstrijk gebruikt te worden bij het schilderen van een muur. Alleen wanneer de muur sterk zuigend of poreus is moet je eerst voorstrijken met Copperant Minerale Muurprimer

Hoe weet je of de muur poreus is?
Neem een natte spons en druk deze tegen de muur. Wordt het water opgenomen door de steen, dan is de muur poreus en dient er wel voorstrijk gebruikt te worden. Druppelt het water eenvoudig naar beneden, dan is voorstrijken niet nodig.

Let op!
Voorstrijk mag nooit op bestaande verflagen worden gebruikt.

Raadpleeg het ‘’Voorstrijk aanbrengen: is dat nodig?'' blog voor meer informatie.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Met Copperant Minérale Muurverf Kalkmat schilder je ongeveer één laag van 8 - 10 m² per liter. Onderstaand ons advies om het voordeligst een bepaald oppervlak te schilderen. Let op dat dit een richtlijn is en kan verschillen per type oppervlak dat je gaat schilderen.

0 tot 25 m² (1 x 2,5 liter)
25 tot 50 m² (2 x 2,5 liter)
50 tot 75 m² (3 x 2,5 liter)
75 tot 100 m² (1 x 10 liter)
100 tot 125 m² (1 x 10 en 1 x 2,5 liter)
125 tot 150 m² (1 x 10 en 2 x 2,5 liter)
150 tot 175 m² (1 x 10 en 3 x 2,5 liter)
175 tot 200 m² (2 x 10 liter)

Twijfel je aan de te bestellen hoeveelheid? Bestel in dat geval minder dan de afgegeven hoeveelheid. Bijbestellen kan altijd. Te veel bestelde verf op kleur kan niet worden geretourneerd.

Ga je de verf verspuiten?
Houd rekening met een lager rendement. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. 

Is dit product verspuitbaar?

De Copperant Minérale Muurverf Kalkmat is met 10% water verdund verspuitbaar. De fabrikant adviseert een spuitopening van 0,031 inch.

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken kun je het gespoten oppervlak narollen. Raadpleeg onderstaand productinformatie document voor meer informatie.

Zijn er alternatieven?

De Copperant Minérale Muurverf Kalkmat is een duurzame, kalkmatte buitenmuurverf van Copperant. Onderstaand vergelijkbare producten van andere merken met vergelijkbare eigenschappen.

- Sikkens Alphaloxan
- ClimateCoating History
- Trimetal Globaxane Mat

Waarom kleurverschil?
Elke verffabrikant gebruikt zijn eigen kleurmengsysteem met eigen kleurpasta's. Hierdoor kunnen mengkleuren van verschillende fabrikanten onderling licht verschillen.

Gezondheid en veiligheid


Van dit product is geen gevaaraanduiding bekend.

Copperant Minérale Muurverf Kalkmat opbergen?
Heb je nog Copperant Minérale Muurverf Kalkmat over, dan is kun je dat nog prima bewaren. Doe de deksel terug op de verpakking en zet deze vorstvrij weg op een donkere plek. Open je de verpakking na een lange periode, controleer dan altijd of (1) de verf stinkt, (2) er een vel op de verf zit en (3) er klonten in de verf zitten. Verf die stinkt of klonten bevat is niet meer goed. Ruikt je verf goed, maar zit er een vel op? Verwijder de vel zorgvuldig en roer de resterende goede (natte) verf goed door. 

Verfemmer met verf weggooien?
Restanten van Copperant Minérale Muurverf Kalkmat horen bij het klein chemisch afval. Dit afval mag je per pakket naar ons retour sturen (Boekel 42, 1921 CE Akersloot), afgeven in onze winkel of inleveren bij de dichtstbijzijnde milieustraat.

Lege verfemmers weggooien?
Een verfemmer waarin geen of uitgedroogde verfrestant zit, kun je bij het restafval doen. Let op! Deze mag niet in de zak of container bestemd voor plastic verpakkingen en blik.

Barcodenummer overzicht

Wij kunnen de Copperant Minérale Muurverf Kalkmat in elke verfkleur mengen die beschikbaar is. Dit doen we met gecertificeerde verfmengmachines, originele mengpasta's en basisproducten. Onderstaand een overzicht van de basisproducten en bijbehorende barcodenummers die op het product staan vermeld.

8717471306976: Copperant Minerale Muurverf Kalkmat - Mengkleur - 2,5 l - Donkere kleur (Basis TR)
8717471306853: Copperant Minerale Muurverf Kalkmat - Wit - 2,5 l - P/W (samengesteld)
8717471306853: Copperant Minerale Muurverf Kalkmat - Mengkleur - 2,5 l - Lichte kleur (Pastel/Wit)
8717471306969: Copperant Minerale Muurverf Kalkmat - Mengkleur - 10 l - Donkere kleur (Basis TR)
8717471305467: Copperant Minerale Muurverf Kalkmat - Wit - 10 l - P/W (samengesteld)
8717471305467: Copperant Minerale Muurverf Kalkmat - Mengkleur - 10 l - Lichte kleur (Pastel/Wit)

Geschikte toepassingen

De Copperant Minérale Muurverfis een kalkmatte sol-silicaat muurverf. Hiervoor maakt het merk gebruik van een bindmiddelcombinatie die bestaat uit kieselsol en kaliwaterglas. Door die elementen samen te brengen ontstaat er een zeer goede hechting op minerale ondergronden. Bovendien kun je er gebruik van maken op oude verflagen in andere soorten en bijvoorbeeld op allerlei niet-zuigende ondergronden.

Een van de bijzondere eigenschappen van de muurverf is de goede bescherming tegen de doorslag van regen en de hoge mate waarin de verf waterafstotend is. Hiermee onderscheidt Copperant Minérale Muurverf zich van een aantal andere producten en ook merken. Wil je bijvoorbeeld het metselwerk in een vochtige ruimte zoals de badkamer of de kelder overschilderen? Dan kun je hier uitstekend gebruik van maken.

Zelfs op het moment dat de temperatuur oploopt en het geheel uit zal zetten zal de afwerklaag niet zomaar scheuren. Het product heeft een hoge waterdampdoorlatendheid en ondertussen een sterke hechting. Die twee eigenschappen voorkomen dat het vocht zich op kan hopen. De verf bladdert niet en blijft in plaats daarvan ontzettend netjes. Dat is interessant voor binnen in de vochtige ruimten zoals de badkamer en de kelder. Bovendien biedt het mogelijkheden voor buiten.

Tip: wil je de Minérale Muurverfvan Copperant gebruiken op een zuigende ondergrond? Maak eerst gebruik van de Minérale Muurprimer. Op die manier behandel je de ondergrond goed voor, waarna je de muurverf er ook op aan kunt brengen.

Schilderen met Copperant Minérale Muurverf

Benieuwd hoe je het best kunt schilderen met de Copperant Minérale Muurverf? Op een zuigende ondergrond kun je gebruik maken van de primer of de eerste laag verdunnen met circa 10% water. Daarmee voorkom je dat je te veel last hebt van de zuigende ondergrond. Daarna kun je de volgende laag onverdiend aanbrengen.

De verf is geschikt om toe te passen bij 5 tot 25 graden Celsius, waardoor je daar binnen en buiten in bijna alle omstandigheden goed mee kunt werken. Houd wel de luchtvochtigheid in de gaten, die maximaal 85% mag zijn.

Je kunt de Minérale Muurverfvan Copperant toepassen met de spuit, met de kwast of met een roller. Kies je voor een airless spray? Gebruik dan een nozzel van 0,031 inch. Als je eerst een grondlaag aanbrengt zijn de kwast en roller de beste keuze. Uiteraard denken we met je mee over de ideale verfbenodigdheden, zodat je die er meteen bij kunt bestellen.

Let op: wil je de Minérale Muurverfvan Copperant gebruiken voor extreme omstandigheden? We adviseren een systeem van 3 lagen, met maximale dekkracht en uitstekende bescherming.

Heb je vragen over Copperant Minérale Muurverf of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.


Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit (ongemengd)
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebinnen
buiten
binnen en buiten
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralingkrijt- en kalkmat/ chalk matt
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondsteen(achtig)
stucwerk
behang
Basiswaterverdunbaar (acryl)
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningwater
Schrobvastheid

Klasse 1 (woonkamer, keuken, badkamer, bijkeuken hal), klasse 2 (woon- en slaapkamer), klasse 3 (goedkopere muurverf voor bijv. studentenkamer)

Schrobvastheidklasse 2
Extra eigenschappenademend/ damp open
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 10 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²1,50 - 2,00 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarlees productinformatie
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
verfspuit
muurverfroller
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur5 tot 25 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 30 min
overschilderbaar na 12 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringPremium Copperant Dealer
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
Biobased

Biobased producten zijn gebaseerd op herwinbare natuurlijke grondstoffen, zoals planten, bomen en gewassen.

Biobasednee
Certificering

Certificering die in bepaalde mate garandeerd dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt.

CertificeringEU Ecolabel
MerkCopperant
CategorieBinnenverf
EAN Code8717471306853
Artikelcode4706
Verpakkingblik (2,5 liter)

Dit heb je ook nodig

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

 • Voor binnen en buiten
 • Algemeen gebruik
 • Voor diverse ondergronden
5,52 4,56 Excl. BTW
Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

 • Glad resultaat
 • Voor muurverven en voorstrijkmiddel
 • Ook voor parketlakken
1,55 1,28 Excl. BTW
Copperant Minérale Muurprimer

Copperant Minérale Muurprimer

 • Voor binnen en buiten
 • Op basis van natuurlijke grondstoffen
 • Vermindert de zuiging van de ondergrond
54,99 45,45 Excl. BTW
Copperant Pura Multicleaner

Copperant Pura Multicleaner

 • Allesreiniger
 • Aangename geur
 • Easy-to-use door spuitfles
14,99 12,39 Excl. BTW
Den Braven Zwaluw Acryl-W

Den Braven Zwaluw Acryl-W

 • Afdichten aansluitvoegen
 • Overschilderbaar alle verven
 • Geen primer nodig
3,52 2,91 Excl. BTW
Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

 • Duurzame ronde kwasten
 • Watergedragen verf
 • Streeploos resultaat
5,59 4,62 Excl. BTW
Red Devil Onetime Plamuur

Red Devil Onetime Plamuur

 • Goed vullend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Voor diverse ondergronden
5,02 4,15 Excl. BTW
SAM Afdekfolie

SAM Afdekfolie

 • Leverbaar in diverse maten
 • Wegwerpkwaliteit
 • Handig en voordelig
1,79 1,48 Excl. BTW
SAM Verfemmer

SAM Verfemmer

 • Stevig ijzeren handvat
 • Voor grotere klussen
 • 8 en 12 liter
2,50 2,07 Excl. BTW

Reviews

4.8/5 5 reviews
Geplaatst op 02-05-2021

Een duidelijke website en goede service. De verf was er de volgende dag al en keurig verpakt. De verf is erg fijn om aan te brengen en dekt heel goed. Ik zou dit zeker aanraden!

Geplaatst op 16-10-2020

Super makkelijk besteld, volgende dag bezorgd. Netjes in doosje, extra tape rond het deksel en menghoutje erbij.
De verf is heel makkelijk aan te brengen met mooi resultaat,al moet het voor het mooie nog wel een 2e keer terwijl er al oude laag op de muur zat. Het verbruik, 1iter voor 10m2 klopt niet op een grove buitenmuur. Met 2,5 liter nog maar klein laagje over in het blik op een muur van +/- 13m2.
Al met al zeer tevreden over service en product!

Geplaatst op 03-09-2020

Heel fijn dat de verf in 1x dekt en prachtig resultaat geeft. Aanrader voor iedereen die overweegt de baksteen van het huis te schilderen.

Geplaatst op 23-06-2020

Zeer goed product voldoet volledig aan de beschreven omschrijvingen. Dekt goed en droogt snel !

Geplaatst op 21-04-2020

Verf met plezier aangebracht. Heel vloeibare aangename verf. Nu nog afwachten of deze blijft hangen:-)

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220122 21:42:24 PC11False0FalseTrue220102