Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Sigma Sigmatex Superlatex Matt - Mengkleur - 1 l

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
1 liter 2,5 liter 5 liter 10 liter
Kleur
Kies je kleur Wit
30,50-35%
19,83 16,39 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 116 reviews
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (21.735 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 10.00 - 12.30 en 13.30 - 16.00 uur)

PostNL drukker door lockdown
Ondanks alle extra inzet van PostNL kan de bezorging dagen later zijn dan je van ons gewend bent. We vragen hiervoor begrip.


Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews

Artikelomschrijving

Sigma Sigmatex Superlatex Matt

Sigma Sigmatex Superlatex Matt kopen? Het is een muurverf die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Voor de beschutte delen, om er op een universele manier mee te schilderen.

Het is verf op basis van een kunstharsdispersie, dus niet op waterbasis. Dat zorgt ervoor dat je er binnen en buiten mee kunt schilderen, op allerlei verschillende ondergronden. We leggen het je uit aan de hand van de belangrijke voordelen en eigenschappen. Zoals het gemak waarmee je de matte muurverf kunt reinigen, de goede dekkracht en de eenvoud waarmee je kunt schilderen.

Je kunt de matte muurverf eenvoudig online bestellen. Goed en goedkoop, bijvoorbeeld in 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en in 10 liter. Natuurlijk in RAL 9010, net als in de andere (RAL)kleuren die we voor je kunnen mengen. Zodat je daar als een echte vakman mee kunt schilderen, ook als je daar juist weinig ervaring mee hebt.

Waarvoor kan ik de verf gebruiken?

Benieuwd naar de manier waarop je met Sigma Sigmatex Superlatex Matt kunt verven? De verf is geschikt voor muren en plafonds, zowel binnen als buiten. Houd er rekening mee dat je er buiten alleen de beschutte delen mee kunt schilderen. Dat betekent dat het gaat om wanden onder een afdak, net als met andere vormen van beschutting. Waardoor het weer er niet te veel invloed op zal hebben, om het schilderwerk zo lang mogelijk mooi te houden.

De matte muur- en plafondverf is geschikt voor de volgende ondergronden:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Schuurwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel(behang)
 • Glasvlies(behang)

Daarnaast kun je Sigma Sigmatex Superlatex Matt gebruiken op goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters. Dat betekent dat je er zowel binnen als buiten (beschut) op praktisch iedere ondergrond mee uit de voeten kunt.

Voordelen van Sigma Sigmatex Superlatex Matt

De Sigma Sigmatex Superlatex Matt ervaringen zijn goed, omdat je met dit product profiteert van een aantal belangrijke voordelen. Je kunt dan denken aan:

 • Schrobklasse 1
  Last van lelijke vlekken op de muur, net nadat je die geschilderd hebt? Niet met Sigma Sigmatex Superlatex Matt, omdat je de vlekken eenvoudig kunt verwijderen. Je kunt de muur of het plafond prima schrobben, zonder dat er een glanzende plek ontstaat om je er voor altijd aan te herinneren.
 • Makkelijke verwerking
  Ben je bepaald geen vakschilder, maar maak je wel graag gebruik van goede matte muurverf? Dan is Sigma Sigmatex Superlatex Matt uitstekend geschikt. Je kunt het product universeel gebruiken en het laat zich makkelijk verwerken. Om er op een mooie egale manier mee te schilderen.
  Tip: benieuwd welke kwasten en rollers je daarvoor het best kunt gebruiken? Vraag het onze experts in verf en kleur, dan leggen we het je graag uit.
 • Waterdampdoorlatend
  Het is belangrijk dat de muren en het plafond kunnen blijven ademen. Dankzij verf die de ondergrond niet helemaal afsluit. In plaats daarvan is Sigma Sigmatex Superlatex Matt waterdampdoorlatend, zodat je daar op een goede manier gebruik van kunt maken.
 • Voor glasweefsel en glasvlies
  Schilderen op glasweefsel- en glasvliesbehang? Het maakt de Sigma Sigmatex Superlatex Matt verf goed geschikt voor nieuwbouw. Waar je niet meteen op de muur of op stucwerk wilt schilderen, om scheurvorming te overbruggen met de behangsoorten. Voor een strakke afwerking, ook als het beton nog (een paar jaar) moet drogen.
 • Vergeelt niet
  Schilderen in een lichte kleur en voorkomen dat de verf na verloop van tijd vergeelt? Een uitstekende reden om Sigma Sigmatex Superlatex Matt te kopen. Omdat de verf mooi van kleur blijft, ook als je gebruik maakt van een lichte tint.

Toepassingen en materialen

Aan de slag met deze verf van Sigma en benieuwd hoe je dat het best kunt doen? We zetten de belangrijkste situaties voor je op een rij:

 • Minerale ondergrond die licht tot sterk zuigt
  Verwijder vuil en een eventueel aanwezige cementhuid. Repareer of egaliseer de ondergrond als dat nodig is, om die mooi egaal te maken. Gebruik Sigma WallPrim of een vergelijkbare primer op licht tot matig zuigende ondergronden, als je wilt schilderen met witte of lichte kleuren. En schilder je op licht tot sterk zuigende ondergronden? Gebruik voor alle kleuren Sigmafix Universal of een vergelijkbaar product om te fixeren. Werk de minerale ondergrond die licht tot matig zuigt af met één laag Sigma Sigmatex Superlatex Matt in wit of een lichte kleur. En schilder je op een licht tot sterk zuigende ondergrond? Gebruik dan twee lagen van de verf, waarbij je de keuze hebt uit alle (RAL)kleuren.
 • Glasweefsel- of glasvliesbehang
  Schilderen op glasweefsel- of glasvliesbehang? De ProGold-producten zijn daar onder andere goed voor geschikt. Plak het strak en stotend, om het daarna af te werken met de verf. Gebruik twee lagen voor niet-gepigmenteerd behang en één laag voor de gepigmenteerde variant. Of schilder in een tweede laag, als je de eerste nog niet genoeg vindt dekken.
 • Beschut buitenwerk
  Wil je buiten schilderen met Sigma Sigmatex Superlatex Matt? Dat kan op onbehandelde minerale ondergronden. Verwijder eventueel vuil, net als de cementhuid als die aanwezig is. Repareer of egaliseer de ondergrond en gebruik Sigmafix Universal of een vergelijkbaar product op een zuigende, onregelmatig zuigende of lichtpoederende ondergrond. Schilder de ondergrond vervolgens met twee lagen van de matte muurverf.

Online Sigma Sigmatex Superlatex Matt kopen

Online Sigma Sigmatex Superlatex Matt kopen? Goed en goedkoop, dankzij onze vaste lage prijzen. Bestel de verf in 1 liter, 2,5 liter, 5 liter of in 10 liter. Te mengen in iedere (RAL)kleur waar je naar op zoek bent, zodat je daar op een mooie manier mee kunt schilderen.

Ga je binnen aan de slag met je muren en plafond, kies dan Sigmatin DGL Matt. Voor andere klussen kijk vooral naar het hele assortiment van Sigma.

Heb je vragen over Sigma Sigmatex Superlatex Matt of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag op telefoonnummer 072 532 3331. Is onze klantenservice gesloten? Neem dan online contact met ons op via het contactformulier. We horen graag van je.

Gezondheid en veiligheid


Van dit product is geen gevaaraanduiding bekend.

Voorzorgsmaatregelen

Algemeen
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.
P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Meer informatie
Zie onderstaand productinformatiedocument > Veiligheidsinformatie.VerpakkingEAN
1 liter standaard wit8710831048974
1 liter lichte kleur8716242563105
1 liter midden kleur8716242600053
1 liter donkere kleur8710831100443
2,5 liter standaard wit8710831106766
2,5 liter lichte kleur8716242563112
2,5 liter midden kleur8716242600060
2,5 liter donkere kleur8710831123473
5 liter standaard wit8716242424390
5 liter lichte kleur8716242563129
5 liter midden kleur8716242600077
5 liter donkere kleur8716242424376
10 liter standaard wit8710831136879
10 liter lichte kleur8716242563136
10 liter midden kleur8716242600084
10 liter donkere kleur8710831034571

Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit (ongemengd)
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebinnen
buiten
binnen en buiten
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralingmat/ matt
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondsteen(achtig)
stucwerk
behang
beton
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningwater
Schrobvastheid

Klasse 1 (woonkamer, keuken, badkamer, bijkeuken hal), klasse 2 (woon- en slaapkamer), klasse 3 (goedkopere muurverf voor bijv. studentenkamer)

Schrobvastheidklasse 1
Extra eigenschappenademend/ damp open
oplosmiddelarm
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 8 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²1,50 - 2,00 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarja
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
spuit
muurverfroller
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur5 tot 30 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 1 uur
overschilderbaar na 4 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringSigma Dealer
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
Certificering

Certificering die in bepaalde mate garandeerd dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt.

CertificeringDUBO keur
MerkSigma verf
CategorieMuurverf binnen
EAN Code8716242563105
Artikelcode4968
Verpakkingblik (1 liter)

Dit heb je ook nodig

. 3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

 • Voor binnen en buiten
 • Algemeen gebruik
 • Voor diverse ondergronden
4,48 3,70 Excl. BTW
. Meesterhand Muurverfroller Microvezel

Meesterhand Muurverfroller Microvezel

 • Meest gladde eindresultaat
 • Muur/ Parket/ Voorstrijk
 • Herbruikbaar
1,32 1,09 Excl. BTW
. Muurverfset

Muurverfset

 • Complete verfset
 • Groot en klein
 • Gladde ondergronden
22,00 18,18 Excl. BTW
Den Braven Zwaluw Acryl-W

Den Braven Zwaluw Acryl-W

 • Afdichten aansluitvoegen
 • Overschilderbaar alle verven
 • Geen primer nodig
2,50 2,07 Excl. BTW
SAM Afdekfolie

SAM Afdekfolie

 • Leverbaar in diverse maten
 • Wegwerpkwaliteit
 • Handig en voordelig
1,42 1,17 Excl. BTW
SAM Verfemmer

SAM Verfemmer

 • Stevig ijzeren handvat
 • Voor grotere klussen
 • 8, 10 en 12 liter
2,29 1,89 Excl. BTW
Sigma Wallprim

Sigma Wallprim

 • Voor binnen
 • Vermindert de absorptieverschillen van de ondergrond
 • Semi-dekkend
36,72 30,35 Excl. BTW

Reviews

5/5 116 reviews
Geplaatst op 26-03-2021

Product bestelling en de levering prima verlopen. Is supersnel afgeleverd.

Product super tevreden mee, goed verwerkbaar en alles dekte in 1 keer.
Zeker aan te raden.

Geplaatst op 25-03-2021

Snelle levering en prima latex!

Geplaatst op 22-03-2021

Mooie dekkend en eenvoudig aan te brengen.

Geplaatst op 21-03-2021

Goede kwaliteit verf en snel geleverd

Geplaatst op 16-03-2021

Prettige verf om mee te werken. Rolt goed uit, dekt goed en spettert (bijna) niet. Aanrader

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20210422 17:24:45 PC11False0FalseTrue2202