Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Sigma S2U Primer - Mengkleur - 500 ml

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
500 ml 1 liter 2,5 liter
Kleur
Kies je kleur
42,96-35%
27,93 23,08 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 30 reviews
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (22.523 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 10.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur)

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
PostNL bezorgt ruim 98% van alle pakketten de volgende dag (met uitzondering van zondag).


Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews
 • Vergelijkbare producten

Artikelomschrijving

Sigma S2U Primer

Sigma S2U Primer kopen? Een halfglanzende grondverf voor buiten, die je goed kunt gebruiken in combinatie met een aantal populaire verfproducten. Je kunt denken aan Sigma S2U Gloss of Sigma S2U Satin, afhankelijk van de glansgraad die je zoekt. En we kunnen deze primer natuurlijk in iedere (RAL)kleur voor je mengen. Om er vanaf de eerste laag alvast voor te zorgen dat je een mooie dekkende laag kunt aanbrengen.

Onze experts in verf en kleur leggen je graag uit waar je de Sigma S2U primer voor kunt gebruiken en wat de belangrijkste voordelen van het product zijn. Dankzij de korte droogtijd is de eerste laag al snel overschilderbaar.

Wil je de Sigma S2U Primer verf kopen? Dat kan in 0,5 liter, 1 liter of in 2,5 liter. Waarover we graag met je meedenken, om precies de juiste hoeveelheid te bestellen. En daar als een vakman mee te schilderen, ook als je daar als doe-het-zelver juist weinig ervaring mee hebt.

Let op: Sigma S2U Primer wordt ook wel verkocht als Sigma Tigron Primer. Dat product heeft een andere samenstelling, waardoor je er in Nederland geen gebruik van kunt maken. De S2U Primer is een Nederlands product, en daarmee geschikt om in Nederland toe te passen.

Waarvoor kan ik de verf gebruiken?

De luchtdrogende grondlakverf kun je gebruiken voor buiten. Een verf op basis van polyurethaan-alkydhars, waarmee je bijvoorbeeld geveltimmerwerk kunt gronden en kunt overgronden. En wil je staal of non-ferrometalen overgronden? Dat kan, als je daarop eerst gebruik maakt van het juiste primersysteem. Onze experts in verf en kleur leggen het je graag uit, zodat je er op de verschillende ondergronden goed mee kunt schilderen.

Wil je buiten schilderen en zoek je daarvoor naar een geschikte primer? Dan is Sigma S2U Primer een goede keuze. Voor geveltimmerwerk, zodat je op de juiste wijze wilt voorbereiden om het daarna af te werken. We kunnen de primer alvast voor je in de juiste kleur mengen, zodat je met de afwerklaag makkelijker een dekkende laag aanbrengt.

Benieuwd naar de droogtijden en hoe lang het duurt voordat je de grondlaag kunt overschilderen? We zetten een paar richtlijnen op een rij:

 • Circa 23 graden Celsius en relatieve luchtvochtigheid van 50%
  De verflaag met Sigma S2U Primer is na circa 1,5 uur stofdroog. De laag is overschilderbaar na zo’n 16 uur.
 • Circa 5 graden Celsius en relatieve luchtvochtigheid van 90%
  De verflaag met Sigma S2U Primer is na circa 3 uur stofdroog. De laag is overschilderbaar na zo’n 24 uur.

Houd er in de beide gevallen rekening mee dat het langer duurt om de verf te laten drogen als je het te dik aanbrengt. Schilder dekkend, maar niet te dik om te voorkomen dat het drogen (veel) langer duurt.

Voordelen van Sigma S2U Primer

 • Goede koudedroging
  Schilderen in de wintermaanden of op andere momenten dat het nog koud is? Anders dan veel andere soorten grondverf zal Sigma S2U Primer goed drogen. Het duurt iets langer dan bij hogere temperaturen, maar je kunt normaal gesproken de volgende dag verder met de afwerklaag die je wilt aanbrengen.
 • Hoge dekkracht
  De primer van Sigma heeft een goede dekkracht, zodat je daar op een mooie manier gebruik van kunt maken. Bovendien kunnen we Sigma S2U Primer alvast voor je op kleur mengen, zodat je met de grond- en afwerklaag zorgt voor een geweldig verfsysteem.
 • Zeer goede hechting
  De verf heeft een zeer goede hechting op de verschillende ondergronden, om er buiten goed gebruik van te maken. Als een ware vakschilder, die de basis legt om bijvoorbeeld het geveltimmerwerk in een mooie kleur af te werken.
 • Vochtregulerend
  De primer van Sigma werkt vochtregulerend. Dat voorkomt dat je de ondergrond helemaal afsluit. Een fijne eigenschap voor buiten, als het gaat om zachte houtsoorten. Het hout kan blijven ademen, ondanks de dekkende laag die je aanbrengt.
 • Vanaf 0 graden Celsius
  Goed geschikt om in het najaar, de wintermaanden of vroeg in het voorjaar mee te schilderen. Je kunt Sigma S2U Primer gebruiken vanaf 0 graden Celsius, waardoor je daar in Nederland eigenlijk altijd mee aan de slag kunt.

Bovendien is het product goed bestand tegen de invloeden van het weer, één laag kan maximaal een jaar overstaan. De verf is slijtvast en heeft een goede vloeiing en vulling, waardoor je daar bovendien makkelijk gebruik van maken.

Tip: Sigma S2U Primer verdunnen? Gebruik 0 tot 2% Sigma verdunning 20-02 of ProGold verfverdunner aromaatvrij. Onze experts in verf en kleur leggen je hier graag meer over uit, dus neem contact met ons op als je vragen hebt.

Toepassingen en materialen

Buiten schilderen en met Sigma S2U Primer zorgen voor een goede grondlaag? Dat kan op verschillende ondergronden:

 • Behandeld hout
  Reinig en schuur het behandelde hout, om het goed voor te bereiden om erop te kunnen schilderen. Overgrond het met Sigma S2U Primer, om het daarna af te lakken met bijvoorbeeld Sigma S2U Gloss.
 • Kaal gemaakt hout
  Is er sprake van verweerd hout? Verwijder dat tot op het gezonde hout, door de ondergrond mechanisch te schuren. Impregneer die delen daarna met Sigmalife VS-X Satin of een vergelijkbaar product. Grond het hout met Sigma S2U Primer, en overgrond het daarna nog een keer. Vervolgens kun je het afwerken met bijvoorbeeld S2U Gloss.
 • Bestaande verflagen
  Schilderen op bestaande verflagen? Reinig de ondergrond en zorg ervoor dat je die voldoende opruwt. Je kunt de verflaag daarna overgronden met Sigma S2U Primer, om die af te lakken met bijvoorbeeld S2U Gloss van Sigma.

Online Sigma S2U Primer kopen

Online Sigma S2U Primer kopen? Je betaalt de laagste prijs voor een product van uitstekende kwaliteit. Waar ook vakschilders graag mee schilderen, als ze buiten voor je aan de slag gaan. Bestel de verf in 0,5 liter, 1 liter of 2,5 liter. Die we natuurlijk voor je kunnen mengen in iedere (RAL)kleur en die we daarna uit voorraad aan je leveren.

Welke aflak is geschikt? De Sigma S2U Primer grondlaag is af te lakken in Sigma S2U Satin. Voor de Sigma S2U Gloss adviseren we Sigma S2U Allure Primer.

Heb je vragen over Sigma S2U Primer of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag op telefoonnummer 072 532 3331. Is onze klantenservice gesloten? Neem dan online contact met ons op via het contactformulier. We horen graag van je.

Gezondheid en veiligheid

Ontvlambaar

Waarschuwing
H226 - Ontvlambare vloeistof en damp.

Voorzorgsmaatregelen

Algemeen
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.
P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P210 - Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken.
P280 - Draag beschermende handschoenen. Draag beschermende kleding. Draag oog- of gelaatsbescherming.

Reactie
P303 + P361 + P353 - BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): Verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken. Huid met water afspoelen.

Opslag
P235 - Koel bewaren.
P403 - Op een goed geventileerd plaats bewaren.

Verwijdering
P501 - Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Meer informatie
Zie onderstaand productinformatiedocument > Veiligheidsinformatie.VerpakkingEAN
0,5 liter lichte kleur8716242599227
0,5 liter donkere kleur8716242599234
1 liter standaard wit8716242598923
1 liter lichte kleur8716242598930
1 liter donkere kleur8716242598916
2,5 liter standaard wit8716242598985
2,5 liter lichte kleur8716242598947
2,5 liter donkere kleur8716242598961

Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit (ongemengd)
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebuiten
(Kleur)dekkingdekkend
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondhout (gegrond)
metaal (geprimerd)
kunststof (geprimerd)
Basisterpentine verdunbaar (alkyd)
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningterpentine
Extra eigenschappenkoud verwerkbaar
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 16 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²2,00 - 2,50 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarja
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
verfroller
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur0 tot 30 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 2 uur
overschilderbaar na 16 uur
kleefvrij na 4 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringSigma Dealer
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
MerkSigma verf
CategorieAlle primers en grondverf
EAN Code
Per blik (500 milliliter):8716242937425
Per blik (500 milliliter):8716242599227
Artikelcode4940
Verpakkingblik (500 milliliter)

Dit heb je ook nodig

Goudhaantje Futura 280 Ronde Kwast

Goudhaantje Futura 280 Ronde Kwast

 • Alkyd- en acrylverf
 • Streeploos resultaat
 • Hoge verfopname
5,75 4,75 Excl. BTW
Goudhaantje Verfroller Vilt

Goudhaantje Verfroller Vilt

 • Alkyd- en acrylverven
 • Egale verfverdeling
 • Dikkere laagdikte
1,05 0,87 Excl. BTW
Universol Verfreiniger - Ammoniakvervanger

Universol Verfreiniger - Ammoniakvervanger

 • Biologisch afbreekbaar
 • Ontvetten en schoonmaken
 • Koker of fles
9,89 8,17 Excl. BTW

Vergelijkbare producten

Sikkens Rubbol Primer Extra

Sikkens Rubbol Primer Extra

 • Extreem goede voorlak
 • Voor buiten
 • Beter glansbehoud
39,37 32,54 Excl. BTW

Reviews

5/5 30 reviews
Geplaatst op 13-06-2021

zeer goede primer. In combinatie met de juiste kwast een prima resultaat. Ik moest wit over donkerblauw zetten. Met de primer dekte hij goed.
De verf en kwasten zijn niet bepaald goedkoop, maar je merkt dan wel het verschil.

Geplaatst op 04-05-2021

Na jarenlang het andere A merk gebruikt te hebben viel mij de laatste keer de droogtijd verschrikkelijk tegen [ mogelijk een vernieuwde receptuur ]. Nu overgestapt naar sigma met als resultaat een veel kortere droogtijd zowel bij de primer als bij de s2u allure aflak .

Ook zeer tevreden met de afhandeling van de order ,zeer goed verpakt en de volgende dag in huis .

Geplaatst op 09-04-2021

Ontzettend goede prijs en kwaliteit verhouding, super snel geleverd.

Geplaatst op 11-02-2021

Sigma verf besteld bij verf .nl zij komen na wat ze beloften en daar hou ik van Prima .
Moet zeggen welke verf je ook kiest Sigma blijf toch wel de beste .
goede dekking - makkelijke verwerking--krasvast gewoon goed .

Geplaatst op 01-02-2021

Super goed! Goede vloeiing, gemakkelijk verwerkbaar

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20210726 02:45:19 PC11False0FalseTrue220102