Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

Sigma S2U Gloss - Mengkleur - 500 ml

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
500 ml 1 liter 2,5 liter
Kleur
Mengkleur kiezen
51,50-35%
33,47 27,66 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 60 reviews
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (24.172 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 9.00 - 13.00 en 13.30 - 17.00 uur)

Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews

Artikelomschrijving

Sigma S2U Gloss

Sigma S2U Gloss kopen? Een hoogglans lakverf voor buiten, op basis van polyurethaan-alkydhars. Een populaire keuze bij vakschilders en doe-het-zelvers, zowel dankzij het duurzame karakter als de goede kwaliteit. Bijvoorbeeld voor het 4-seizoenenhout, waardoor je er heel het jaar door gebruik van kunt maken. Die we kunnen mengen in iedere (RAL)kleur waar je naar zoekt. En beschikbaar in verschillende hoeveelheden, zodat je niet te veel en niet te weinig bestelt.

 • Bruikbaar met koud en warm weer
 • Weerbestendig
 • Geschikt voor 4 seizoenen
 • Hoge dekkracht
 • Niet geschikt voor binnen

Het is een hoogglans lakverf voor buiten, in de hoogst mogelijke kwaliteit. Goed geschikt voor het houtwerk rondom de woning, bijvoorbeeld voor de kozijnen van ramen en deuren. Waarmee het schilderwerk weer tot 8 jaar onderhoudsvrij is, zodat je daar zo lang mogelijk plezier van hebt.

Meest gestelde vragen

Welke grondverf/ primer heb ik nodig?

Hout
Kaal: Sigma S2U Primer (2 lagen) 
Voorzien van grondlaag: Sigma S2U Primer (1 laag) 
Voorzien van verf: Sigma S2U Primer (1 laag)

Metaal
Kaal: Sigma Multiprimer Rapid (2 lagen) en Sigma S2U Primer (1 laag) 
Voorzien van grondlaag: Sigma S2U Primer (1 laag) 
Voorzien van verf: Sigma S2U Primer (1 laag)

Kunststof
Kaal: Sigma Multiprimer Rapid (1 laag) en Sigma S2U Primer (1 laag) 
Voorzien van grondlaag: Sigma S2U Primer (1 laag) 
Voorzien van verf: Sigma S2U Primer (1 laag)

Tip van de schilder

Een goed prijsvriendelijk alternatief voor de Sigma Multiprimer Rapid is de Sudwest All-Grund.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Met Sigma S2U Gloss schilder je ongeveer één laag van 14 - 16 m² per liter. Onderstaand ons advies om het voordeligst een bepaald oppervlak te schilderen. Let op dat dit een richtlijn is en kan verschillen per type oppervlak dat je gaat schilderen.

0 tot 8 m² (1 x 0,5 liter)
8 tot 16 m² (1 x 1 liter)
16 tot 24 m² (1 x 1 en 1 x 0,5 liter)
24 tot 32 m² (2 x 1 liter)
32 tot 40 m² (1 x 2,5 liter)
40 tot 48 m² (1 x 2,5 en 1 x 0,5 liter)
48 tot 56 m² (1 x 2,5 en 1 x 1 liter)
56 tot 64 m² (1 x 2,5 en 1 x 1 en 1 x 0,5 liter)
64 tot 72 m² (1 x 2,5 en 2 x 1 liter)
72 tot 80 m² (2 x 2,5 liter)

Twijfel je aan de te bestellen hoeveelheid? Bestel in dat geval minder dan de afgegeven hoeveelheid. Bijbestellen kan altijd. Te veel bestelde verf op kleur kan niet worden geretourneerd.

Zijn er alternatieven?

De Sigma S2U Gloss is de betere hoogglanzende buitenlak van Sigma. Onderstaand vergelijkbare producten van andere merken met dezelfde glansgraad en onderhoudsvrije periode.

Dezelfde kleur:
- Sigma S2U Allure Gloss (tot 10 jaar onderhoudsvrij).

Licht kleurverschil:
- Sikkens Rubbol SB
- Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak  
- Trimetal Permaline Silicon 

Waarom kleurverschil?
Elke verffabrikant gebruikt zijn eigen kleurmengsysteem met eigen kleurpasta's. Hierdoor kunnen mengkleuren van verschillende fabrikanten onderling licht verschillen.

Gezondheid en veiligheidWaarschuwing

H226 - Ontvlambare vloeistof en damp

Voorzorgsmaatregelen
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.
P210 - Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken.
P235 - Koel bewaren.
P280 - Draag beschermende handschoenen.
P303+P361+P353 - BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): Verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken. Huid met water afspoelen.

Algemeen
P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Opslag
P403 - Op een goede geventileerde plaats bewaren

Verwijdering
P501 - Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Barcodenummer overzicht

8716242937623: Mengkleur - 500 ml - Lichte kleur (WN)
8716242570530: Mengkleur - 500 ml - Donkere kleur (ZX)
8716242937609: Mengkleur - 1 l - Lichte kleur (WN)
8716242937609: Wit - 1 l - WN (samengesteld)
8716242570547: Mengkleur - 1 l - Donkere kleur (ZX)
8716242937616: Wit - 2,5 l - Wit
8716242570516: Mengkleur - 2,5 l - Lichte kleur (WN)
8716242570554: Mengkleur - 2,5 l - Donkere kleur (ZX)

Tip: woon je aan de kust? De combinatie van zout en meer harde wind vormt een grotere belasting op het houtwerk. Sigma S2U Gloss is daarvoor goed geschikt, zodat je er op een hoogwaardige manier gebruik van kunt maken.

Onze experts in verf en kleur leggen je uit waarvoor je de verf kunt gebruiken en wat de voordelen zijn van Sigma S2U Gloss. En twijfel je over de toepassingen en hoe je dat precies moet aanpakken? Ook dat leggen we je graag uit, zodat je met de verf altijd de juiste keuze maakt.

Waarvoor kan ik de verf gebruiken?

Benieuwd waarvoor je Sigma S2U Gloss verf in hoogglans kunt gebruiken? Het is de ideale keuze voor geveltimmerwerk voor buiten. Dat betekent dat je er de kozijnen van ramen en deuren mee kunt schilderen. Voor een hoogwaardige afwerking, natuurlijk in de (RAL)kleur waar je naar op zoek bent.

Wil je er staal of non-ferrometalen mee schilderen? Ook dat is mogelijk, als je daarvoor de juiste voorbereidingen treft. Zorg voor een primersysteem en daarna een geschikte grondverf voor het overgronden. Vervolgens kun je Sigma S2U Gloss gebruiken, voor de afwerking in de kleur die je mooi vindt.

Voordelen van Sigma S2U Gloss

De professionele verf van Sigma bevat een aantal populaire eigenschappen:

 • Verwerkbaar bij 0 tot 30 graden Celsius
  Schilderen in het najaar, tijdens de wintermaanden, in het voorjaar of juist midden in de zomer? Sigma S2U Gloss is uitstekend geschikt voor 4-seizoenenonderhoud. Door er heel het jaar door gebruik van te maken. Bij temperaturen van 0 tot 30 graden Celsius, zodat je er in Nederland eigenlijk altijd mee kunt schilderen.
 • Tot 8 jaar schildervrij
  Eenmaal aangebracht biedt de verf een uitstekende bescherming. Het is niet voor niets een populaire keuze bij veel vakschilders, die het hun klanten adviseren. Je hebt tot 8 jaar lang geen omkijken naar het schilderwerk. Voor een mooie dekkende en egale laag, die bovendien zo lang mogelijk kras- en slijtvast blijft.
 • Makkelijk aanbrengen
  De goede vloeiing en uitstekende dekkracht maakt bovendien het aanbrengen eenvoudig. In de juiste laagdikte, waarvoor we je natuurlijk de juiste kwasten en rollers kunnen adviseren. Als ideale keuze voor de doe-het-zelver, die zonder veel ervaring als een echte vakschilder wil schilderen.
 • Goed bestand tegen weersinvloeden
  Woon je in de kustgebieden van Nederland of staat je woning op de windkant? Geen zorgen, met Sigma S2U Gloss is jouw houtwerk goed beschermd. Ook bij veel harde wind en zelfs zout in de lucht, wat traditioneel leidt tot meer slijtage.
 • Kras- en slijtvast
  Slijtage is sowieso een vervelend effect, net als krassen in de lakverf. Daar wil je zo lang mogelijk vrij van blijven, iets dat met Sigma S2U Gloss goed lukt. De verf is er goed tegen bestand, om de afwerking zo lang mogelijk netjes te houden.

Verder heb je met Sigma S2U Gloss zo min mogelijk last van blaasvorming op de grofnervige houtsoorten, waardoor je er op veel ondergronden mooi mee kunt schilderen. Je kunt vertrouwen op een duurzame elasticiteit en een optimaal behoud van de glans. Verder kun je er goed mee schilderen op bestaande alkydharsverven, bijvoorbeeld om het schilderwerk netjes bij te werken.

Let op: krijgt het houtwerk dat je wilt schilderen met Sigma S2U Gloss weinig tot geen daglicht? Houd er rekening mee dat het na verloop van tijd kan vergelen.

Toepassingen en materialen

Benieuwd naar geschikte toepassingen en hoe je met Sigma S2U Gloss schildert op de diverse materialen? We zetten een paar belangrijke voorbeelden voor je op een rij:

 • Behandeld hout
  Schilderen op behandeld hout? Het is belangrijk om dit goed te reinigen en vervolgens te schuren. Je creëert op die manier een ruwe ondergrond, die voldoende hechting zal bieden. Eventueel kun je het hout overgronden met een primer zoals Sigma S2U Primer, om die daarna af te werken met Sigma S2U Gloss.
 • Kaal gemaakt hout
  Heeft het kaal gemaakte hout verweerde delen? Het is belangrijk om die tot op het gezonde hout te verwijderen door mechanisch te schuren. Impregneer het hout, om het daarna te gronden met S2U Primer of een vergelijkbaar product. Gebruik Sigma S2U Gloss voor het voorlakken en aflakken, om het in twee lagen aan te brengen.
 • Bestaande verflagen
  Schilderen op bestaande verflagen? Het is belangrijk om ze altijd grondig te reinigen en zorgvuldig te schuren. Gebruik eventueel een primer voor het overgronden. Daarna kun je de ondergrond aflakken met Sigma S2U Gloss.

Online Sigma S2U Gloss kopen

Online Sigma S2U Gloss kopen? Altijd voor de beste prijs, ook als het niet de aanbieding is. In 0,5 liter, 1 liter of 2,5 liter, zodat je niet te veel en niet te weinig in huis haalt. Te mengen in de (RAL)kleur die je zoekt, om daar als een ware vakschilder mee te schilderen. Ook als je als doe-het-zelver juist weinig ervaring hebt.

Liever een zijdenglanzende of matte uitstraling? In dezelfde kwaliteit heeft Sigma ook watergedragen lakken geschikt in een prachtige zijdeglans of juist ultra hippe matte uitstraling.

Heb je vragen over Sigma S2U Gloss of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag op telefoonnummer 072 532 3331. Is onze klantenservice gesloten? Neem dan online contact met ons op via het contactformulier. We horen graag van je.

 


Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit (ongemengd)
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebuiten
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralinghoogglans/ high gloss
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondhout (gegrond)
metaal (geprimerd)
kunststof (geprimerd)
Basisterpentine verdunbaar (alkyd)
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningterpentine
Extra eigenschappenkrasvast
slijtvast
koud verwerkbaar
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 16 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²3,00 - 3,50 per m2
Onderhoudsvrij tot

De onderhoudsvrije periode welk haalbaar is in combinatie met de juiste grond-/ aflak. Raadpleeg voor jouw situatie altijd de technsiche informatie.

Onderhoudsvrij tot8 jaar
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarja
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
verfroller
spuit
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur0 tot 30 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenstofdroog na 2 uur
overschilderbaar na 16 uur
kleefvrij na 4 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
CertificeringSigma Dealer
Mengmachinefabrikant gelicenseerd en onderhouden
MerkSigma verf
CategorieBuitenverf
EAN Code8716242937623
Artikelcode4933
Verpakkingblik (500 milliliter)

Dit heb je ook nodig

Goudhaantje Futura 280 Ronde Kwast

Goudhaantje Futura 280 Ronde Kwast

 • Alkyd- en acrylverf
 • Streeploos resultaat
 • Hoge verfopname
5,63 4,65 Excl. BTW
Sigma S2U Primer

Sigma S2U Primer

 • Grondlakverf buiten
 • Vochtregulerend
 • Verwerkbaar vanaf 0°C
29,57 24,44 Excl. BTW
Goudhaantje Verfroller Vilt

Goudhaantje Verfroller Vilt

 • Alkyd- en acrylverven
 • Egale verfverdeling
 • Dikkere laagdikte
1,06 0,88 Excl. BTW
Universol Verfreiniger - Ammoniakvervanger

Universol Verfreiniger - Ammoniakvervanger

 • Biologisch afbreekbaar
 • Ontvetten en schoonmaken
 • In meerdere verpakkingen leverbaar
9,89 8,17 Excl. BTW

Reviews

5/5 60 reviews
Geplaatst op 19-01-2022

fijne verf- mooi en makkelijk aanbrengen en langdurig mooi resultaat

Geplaatst op 10-11-2021

Prima kwaliteit verf. Vandaag besteld is zeker morgen in huis!

Geplaatst op 19-09-2021

Ik was snel op zoek naar een blik Sigma S2 Gloss toen ik bij Verf.nl uitkwam.
Met een zeer aantrekkelijke aanschafprijs en een verbluffend snelle levering (met roerspaantje) weet ik wel waar ik voortaan moet zijn als het om verf gaat.


p.s ook de verpakking voor tijdens het transport, was top.

Geplaatst op 27-08-2021

S2U Gloss geweldig product.
Verf.nl top

Geplaatst op 27-08-2021

Uitstekende verf. Weer aangeschaft om na 7 jaar wat plekken bij te werken.

Meer reviews tonen

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220129 09:06:37 PC11False0FalseTrue220102