Een kwast die witte verf op hout aanbrengt.

Uiteraard heb je de keuze uit acrylkasten en kwasten voor verf op waterbasis. En zoek je naar kwasten om muurverf mee te schilderen of om juist de kozijnen en deuren mee te lakken? Met merken zoals Goudhaantje en Anza weet je bij ons zeker dat je een goede keuze maakt. Zowel voor de ronde kwasten als de platte kwasten, net als voor de complete sets en de meer specifieke modellen om bijvoorbeeld achter de radiator te kunnen schilderen.

Hoe kies ik professionele kwasten?

Benieuwd hoe je kiest voor de juiste professionele kwasten? We leggen het je uit aan de hand van een paar belangrijke stappen:

  • Met welke verf ga je schilderen?
    Welke verfkwasten het best geschikt zijn hangt allereerst af van het type verf waarmee je gaat schilderen. Je hebt daarbij in principe twee keuzes, namelijk verf op waterbasis of verf op terpentinebasis. Als je schildert met watergedragen verf noemen we dat ook wel acrylverf. Het is belangrijk om de kwasten daar goed op af te stemmen. En schilder je juist met alkydverf? Die producten hebben een terpentinebasis, dus vragen ook om andere verfkwasten.
  • Hoe ziet jouw klus eruit?
    De professionele verfkwasten waarmee je schildert stem je vervolgens natuurlijk af op de klus die je wilt gaan aanpakken. Ga je bijvoorbeeld de kozijnen lakken? Je hebt er een smallere kwast voor nodig dan wanneer je de deuren gaat doen. En sterker nog, op de deur kun je gebruik maken van een roller nadat je met een kwast de randen hebt gedaan. Gebruik een kwast die ongeveer half zo breed is als het oppervlak dat je wilt schilderen. Zo kun je netjes in detail werken, terwijl je voldoende breedte hebt om dit bovendien relatief vlot te doen.
  • Heb je specifieke kwasten nodig?
    Wil je specifieke delen schilderen, bijvoorbeeld achter de radiator of in kleine hoekjes en gaten? Stem de kwasten daarop af. Bekijk de ronde kwasten, de platte kwasten en de ovale kwasten of de speciale radiatorkwasten die er beschikbaar zijn. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, voor kwasten die zelfs de meest lastige plekken makkelijk bereiken.

Beste verfkwasten: populaire kwasten

Benieuwd naar de beste verfkwasten waarmee je kunt schilderen? We zetten een aantal van de professionele kwasten voor je op een rij:

  • Anza Titanium Rond
    Kies je voor de Anza Titanium Rond? Het zijn kwasten voor verf op terpentinebasis (alkyd), waarmee je zorgt voor een perfecte vloeiing. De kwasten zijn voorzien van kunststof haren.
  • Goudhaantje Futura kwasten serie 280
    Met de Goudhaantje Futura kwasten serie 280 kun je schilderen met zowel verf op waterbasis als verf op terpentinebasis. Je zorgt in de beide gevallen voor een streeploos resultaat, bijvoorbeeld dankzij de hoge verfopname.
  • Anza Diamond Aqua Rond
    De Anza Diamond Aqua Rond is speciaal geschikt voor verf op waterbasis. Je schildert er strakke lijnen mee, dankzij de hoogwaardige synthetische vezels die voor deze kwasten zijn gebruikt.
  • Goudhaantje Futura 680 platte kwast
    De Goudhaantje Futura 680 platte kwast is een duurzame keuze, waarmee je kunt schilderen met zowel de verf op waterbasis als op basis van terpentine. Dankzij de goede kwaliteit zorg je voor een streeploos resultaat.
  • Anza Blokwitter
    Wil je grote oppervlakken schilderen? Dan is de Anza Blokwitter een goede keuze. Het is een wegwerp-blokwitter, waarmee je zowel de voorstrijk als daarna de muurverf kunt aanbrengen. Uiteraard heb je de keuze uit meerdere maten.

A-merken zoals Goudhaantje en Anza

En zoek je naar de beste kwaliteit binnen de verfkwasten? Met de professionele keuzes van Goudhaantje en Anza weet je zeker dat het daar niet aan zal liggen. Het zijn kwasten die ook de vakschilders graag gebruiken.

Je hebt online de keuze uit een breed assortiment, waar onze experts in verf en kleur je goed over kunnen adviseren. We denken met je mee over de kwast die het best geschikt is, zodat je zeker weet dat je daarmee een goede keuze maakt.

Kwasten kopen

Wil je nieuwe kwasten kopen? Met de verfkwasten bij ons uit de eigen voorraad kun je snel aan de slag, om als een ware vakschilder te gaan schilderen. Wij gaan er voor je mee aan de slag, zodat je er snel mee kunt schilderen. En bestel je voor minimaal €50 aan kwasten, verf en andere producten? Dankzij de gratis verzending betaal je zelfs voor de professionele verfkwasten een lage prijs.