Schutting beitsen, wat is het juiste stappenplan?
Een man die zijn schutting met een dekkende beits aan het behandelen is.

Wil je de schutting beitsen? Dat kun je goed zelf, vooral als je werkt met onze hoogwaardige producten van de diverse A-merken. Bestel Cetabever schuttingbeits of producten van de andere A-merken, waarmee je de schutting op een mooie en degelijke manier kunt afwerken.

Beits voor de schutting is veelal beter geschikt dan verf, omdat die zou gaan bladderen. In plaats daarvan breng je met de beits een hoogwaardig beschermende laag aan, bovendien beschikbaar in allerlei verschillende kleuren.

Tip: je hebt de keuze uit transparante en dekkende beitsen. Zoek je naar een mooie kleur of wil je juist de natuurlijke uitstraling van het hout behouden? Wij helpen je online inspiratie op te doen met ons uitgebreide assortiment.

Beits voor de schutting: stap voor stap-instructies

Benieuwd hoe je de beits voor de schutting kunt aanbrengen? We zetten het aan de hand van 4 stappen voor je op een rij:

 1. Schoonmaken, ontvetten en reinigen
  Het is belangrijk om allereerst eventuele groenaanslag te verwijderen. Gebruik een speciale algendoder of maak een sopje van water en soda. Met een harde borstel haal je het belangrijkste weg, waarna je de schoonmaak kunt afmaken met een zachte(re) spons.
  Reinig en ontvet de schutting met een ontvetter, waarna je die kunt schoonspuiten met een hogedrukreiniger op de spray-stand. Let op: voorkom een te harde straal, omdat dit tot kleurverschil door lelijke cirkels kan leiden.
 2. Schuren en afdekken
  Zodra de schutting weer is opgedroogd kun je die schuren. Een korrel 180 voor het schuurpapier is in de meeste gevallen goed geschikt. Schuur in de richting van de houtnerf, zodat je het hout goed kunt voorbereiden.
  Je kunt een afdekfolie op de grond plaatsen, waarmee je vervuiling voorkomt. Bovendien kun je daar jouw kwasten en andere schilderbenodigdheden neerleggen, zonder dat er aarde op zal komen.
 3. Beits voorbereiden en schutting beitsen
  Tip: roer de beits goed door, volgens de aanwijzingen op het product. Roer minimaal een minuut met een roerhoutje, zodat de beits voor de schutting klaar is voor gebruik.
  Je kunt de schutting beitsen. Zet eerst de randen aan, zodat je daarna de grotere delen in kunt ‘kleuren’ met een brede kwast of een roller.
  Let op: is het een geschakelde schutting met de buren? Als de planken om en om bevestigd zitten gaan de buren jouw beits zien. Overleg vooraf over de kleur die je aanbrengt en of de buren het daar ook mee eens zijn. Wellicht kunnen jullie zelfs afspreken om het samen te doen.
 4. Beits aanbrengen in twee lagen
  Schuttingbeits breng je aan in twee lagen. Na droging van de eerste laag (afhankelijk van het product duurt dit 4 tot 24 uur, waarbij dekkende beits sneller droogt dan transparante beits) kun je met de tweede aan de slag.
  Let op: transparante beits droogt in een bepaalde kleur op. De tweede laag zal doorgaans een diepere kleur geven.

Zwart en alle andere kleuren

Wil je de schutting zwart beitsen of gaat het om een andere kleur? Je hebt de keuze uit een breed assortiment met dekkende en transparante beitsen. Bestel de dekkende beits in de kleur waarin je de schutting graag wilt afwerken, dan gaan wij er snel voor je mee aan de slag.

Een transparante beits voor de schutting kun je gebruiken om de houtnerf en de structuur van het materiaal mooi tot uiting te laten komen. Bekijk voorbeelden van schuttingen met de verschillende soorten beits, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. Uiteraard kunnen we daarover ook goed met je meedenken, bijvoorbeeld aan de hand van de andere kleuren die je in de tuin gebruikt.

Tip: wil je de schutting een mooie nieuwe kleur geven? Sommige verfspuitsystemen zijn daarvoor erg goed geschikt. Je kunt de schutting verven in de kleur die je wenst, door gebruik te maken van een dekkende beits die je met dat systeem kunt gebruiken. Het is de makkelijkste manier om mooi glad en vlak te werken, terwijl dat relatief weinig tijd hoeft te kosten.

Cetabever en andere A-merken

Benieuwd naar de producten die het best kunt gebruiken om de schutting zwart of in een andere kleur te beitsen? Cetabever staat bekend als een van de beste merken om de schutting te beitsen. Je hebt de keuze uit een uitgebreid assortiment met hoogwaardige producten, waarmee je ook als doe-het-zelver makkelijk kunt werken.

Bovendien heb je online en bij ons in de winkel in Akersloot de keuze uit een aantal andere A-merken. Wij laten je graag zien welke producten goed geschikt zijn voor het beitsen van de schutting. Dat kun je alleen of met de buren doen, zoals ook een professionele schilder het aan zou pakken.


Uiteraard kun je de beits voor jouw schutting voordelig online bestellen, terwijl je kunt rekenen op de hoogste kwaliteit. Bestel de duurzame producten van Cetabever en de andere merken, net als de andere soorten verf waar je online en in de winkel de keuze uit hebt.

Schuttingbeits kopen

Wil je schuttingbeits kopen? Wij helpen je graag een keuze te maken uit het beschikbare aanbod. We leggen je uit over de beits voor de schutting en hoe je daar in het zwart, transparant of in een andere kleur gebruik van kunt maken. En bestel je voor minimaal €50 aan beits of andere producten bij ons in de webshop? Dankzij de gratis verzending naar jouw adres hoef je daar geen extra kosten voor te maken.

Heb je vragen over het beitsen van de schutting of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Tuin