CetaBever Natuurlijk Effect, voor een natuurlijke uitstraling.
De CetaBever Natuurlijk Effect wordt gebruikt om hout te behandelen.

CetaBever Natuurlijk Effect is dé oplossing waar je jaren naar zocht. Tenminste, als je niet houdt van hout dat vergrijst. Dankzij een mooi natuurlijk effect, waarmee je tóch zorgt voor de benodigde bescherming. Tot 5 jaar, zodat je daar ondertussen zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Wat is de uitdaging? Een mooi houten tuinhuis zal vergrijzen als je dat niet beschermt. Het is de natuurlijke werking van hout, dat helaas niet iedereen mooi vindt. Sterker nog, de meeste van onze klanten willen dat graag zo lang mogelijk tegenhouden.

Je kunt bescherming aanbrengen met een beits, al gaat de natuurlijke uitstraling dan al meteen verloren. Het leidt tot meer glans, waardoor het mooie matte effect verdwijnt. Een doorn in het oog van veel van onze klanten. En kies je in plaats daarvan voor een olie? Dan heb je wél de matte look, maar niet de bescherming die er nodig is om het vergrijzen tegen te gaan.

CetaBever presenteert met Natuurlijk Effect een oplossing die de beiden met elkaar combineert. Je zorgt voor de belangrijke bescherming tegen vergrijzen, terwijl het de uitstraling heeft van een matte olie. De perfecte combinatie, waarmee jij het tuinhuis, de tuinmeubelen of andere houten delen zo lang mogelijk mooi kunt houden. Of ‘hout kunt houden’, zoals CetaBever het zelf noemt.

Waarom vergrijst hout?

De meeste houtsoorten worden grijs als je daar buiten gebruik van maakt. Dat geldt bijvoorbeeld voor azobé, grenen, eiken, basralokus en cederhout. Mooie houtsoorten, al gaat de typische warme uitstraling daarvan snel verloren als je geen bescherming aanbrengt.

Hoe dat komt? De houtsoorten bevatten kleurstoffen, die het de mooie warme look geven. Daarnaast bevat het materiaal een aantal stoffen die in meer of mindere mate verteren. Wind en neerslag hebben hun invloed op de zachte delen van het hout, waarmee ze als het ware een beschermende laag verwijderen. De buitenlaag van het hout vergrijst, door de combinatie van deze erosie en de invloed van het zonlicht. De UV-straling tast de kleurstoffen aan, waardoor de warme kleur verandert in een grijze tint.

Let op: bij beperkte vergrijzing zal het hout z’n natuurlijke warme kleur terugkrijgen als je het nat maakt. Na verloop van tijd zal het hout dieper vergrijzen. Zelfs het nat maken van het hout helpt dan niet meer om de grijze kleur tegen te gaan.

Tip: het vergrijzen van hout vindt niet iedereen mooi, maar schadelijk is het gelukkig niet. Constructief wordt het hout niet zwakker dan in de oorspronkelijke warme kleur. Het gaat puur om de uitstraling van het hout, die veel mensen niet mooi vinden.

Natuurlijke uitstraling met goede bescherming

Wil je wel de mooie matte en warme uitstraling van het hout, terwijl je ondertussen zorgt voor een goede bescherming? Dan heb je daar eigenlijk twee producten voor nodig:

 • Beits voor bescherming
  Hout in de typisch warme kleur vraagt om een grondige bescherming, met name tegen UV-straling van de zon. Een goede beits kan die bescherming bieden. Het zonlicht krijgt niet de kans om door te dringen, waardoor de kleurstoffen behouden blijven. Het garandeert kleurbehoud, al heeft beits helaas een belangrijk nadeel. Het is er niet in een matte uitvoering. Als het gevolg daarvan zal het hout gaan glanzen, waardoor de bescherming duidelijk zichtbaar is. De matte originele uitstraling gaat verloren.
 • Olie voor de matte look
  Vind je de matte look van het hout belangrijk? Je kunt de warme uitstraling behouden door het materiaal te schilderen met een olie. Goed beschikbaar in een matte uitvoering, waarmee je ervoor zorgt dat je dit zo lang mogelijk mooi kunt houden. Het nadeel van olie is dat het helaas geen bescherming biedt tegen bijvoorbeeld UV-straling door de zon. Je behoudt wél de matte uitstraling, maar niet de typische warme kleur van het hout.

 • Tip: het hout in een mooie kleur schilderen? Gebruik een olie. Je behoudt dan de matte uitstraling van het hout, in de kleur die je wilt. Er is geen sprake van vergrijzen, omdat je de kleur aanbrengt die je wilt. Beschermen met een beits is in dat geval niet nodig.

  CetaBever denkt doorlopend na over nieuwe mogelijkheden, om te voldoen aan de vragen van klanten. De meest recente innovatie is CetaBever Natuurlijk Effect. Het combineert een natuurlijke en matte look met de belangrijke bescherming tegen vergrijzen.

  Het resultaat? Je hebt de kans om het hout er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien (mat), met ondertussen uitstekende bescherming (tegen vergrijzen). Je combineert een beits en een olie, zonder de typische glans van die eerste. Dat leidt tot een natuurlijke look van het hout, bijvoorbeeld om het tuinhuis of de tuinmeubelen zo lang mogelijk mooi te houden.

  Drie mogelijkheden met CetaBever Natuurlijk Effect

  CetaBever Natuurlijk Effect is verrijkt met natuurlijke oliën. Het product beschermt het hout als een beits, terwijl je geniet van de matte uitstraling van een olie.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? We zetten er drie op een rij:

  • Schuren en tuinhuizen
   CetaBever Natuurlijk Effect beschermt al 1 uur na aanbrengen tegen regen en is vanaf dan volledig vocht- en weerbestandig. Aanbrengen is snel en gemakkelijk en met de varianten Natuurlijk Blank en Natuurlijk Douglas zorg je voor bescherming tot 5 jaar.
  • Tuinmeubelen
   Met CetaBever Natuurlijk Effect bescherm je jouw tuinmeubelen tegen vergrijzen. Het product is waterafstotend en je brengt het natuurlijk snel en gemakkelijk aan. Met Natuurlijk Blank, Natuurlijk Teak en Natuurlijk Douglas zorg je voor 3 jaar bescherming.
  • Vlonder en terras
   Jouw vlonder en terras beschermen met CetaBever Natuurlijk Effect? Al 1 uur na aanbrengen bestand tegen regen, dankzij de vocht- en weerbestendigheid. Bovendien is het product waterafstotend. Bescherming tot 3 jaar, met Natuurlijk Vergrijsd en Natuurlijk Bankirai.

CetaBever Natuurlijk Effect kopen: online op Verf.nl

Enthousiast en wil je CetaBever Natuurlijk Effect kopen? Dat kan op Verf.nl, waar we de verschillende producten natuurlijk voor je op voorraad hebben. Voor schuren en tuinhuizen, voor tuinmeubelen en voor vlonders en terrassen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden, net als over de kwasten, rollers en andere benodigdheden die je kunt gebruiken bij CetaBever Natuurlijk Effect.

Tags: Hout