Een gestucte muur verven? Met een paar handige tips ga je daar eenvoudig zelf mee aan de slag. Houd er wel rekening mee dat de procedure voor gladde ondergronden net iets anders is dan bij nieuwe gestucte muren met een structuur.

Het is in alle gevallen belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen, de gestucte muur netjes voor te strijken en vervolgens de muurverf aan te brengen. Na het schilderen is het belangrijk om de afplaktape te verwijderen als de verf nog nat is.

Gestucte muur sauzen: handige tips

Benieuwd naar onze handige tips om de gestucte muur te sauzen? We zetten er een paar op een rij:

 • Voorbereiding
  Maak de muur goed schoon. Gebruik een sopje met warm water en een verfreiniger. Eventuele beschadigingen en gaatjes kunt je herstellen met een geschikte muurvuller. Het is daarnaast belangrijk om de ruimte goed te ventileren, de vloer af te dekken en alles wat je niet wilt schilderen af te plakken.
  Tip: wil je gladde gestucte muur verven? Gebruik fijn schuurpapier (korrel 280) om de laatste korrels weg te werken, voordat je gaat schilderen.
 • Voorstrijken
  Om de nieuw gestucte muren te verven is het vervolgens belangrijk om die voor te strijken. Je vermindert daarmee de zuigende werking, waardoor de verf beter dekt.
  Is de muur al een keer eerder geschilderd? Dan is het niet nodig om die te voorstrijken.
  Tip: bestel de voorstrijk op kleur, waardoor je een mooier en beter dekkend resultaat creëert.
 • Gestucte muur verven
  Zodra de eventuele voorstrijk droog is kun je de gestucte muur sauzen. Roer de muurverf goed door en schenk het in een verfbak. Deel de muur in denkbeeldige vlakken in en schilder eerst langs de randen. Gebruik daarvoor een kwast, om de vlakken daarna in te kleuren met een roller.
  Tip: laat de banen die je schildert een beetje overlappen. Je zal de banen daardoor niet meer zien als de verf gedroogd is.

Na het schilderen is het belangrijk om de afplaktape meteen te verwijderen, als de verf nog nat is. Het levert het mooiste resultaat op, met een superstrakke lijn. En wil je de kwasten en rollers bewaren voor een volgende keer? Spoel ze uit met lauw warm water en bewaar ze daarna hangend. Op die manier blijven de kwasten en rollers goed van kwaliteit, zodat je er later opnieuw een keer een gestucte muur mee kunt verven.

Nieuw gestucte muren verven

Wil je nieuw gestucte muren verven en ben je daarvoor op zoek naar de beste producten? Wij helpen je de juiste verf of saus te bestellen, net als de kwasten, rollers en andere benodigdheden die je daarbij nodig hebt. We hebben de producten voor je op voorraad en als je daar voor minimaal €50 van bestelt is de verzending helemaal gratis.

Heb je vragen of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Muur