Muur verven zonder strepen, hoe moet dat?
Een streep loos geverfde groene muur.

De muur verven zonder strepen? Hoe zorg je er zonder veel ervaring voor dat je toch net zo netjes kunt schilderen als de vakman? Met een paar handige tips maak je het voor jezelf een stuk gemakkelijker. De muur verven zonder strepen moet door deze tips gaan lukken.

Nieuwsgierig naar een muur verven zonder strepen? We leggen het je uit, aan de hand van een paar praktische tips.

Muur verven zonder strepen: met 3 tips aan de slag

Benieuwd hoe je het voor elkaar krijgt om de muur te verven zonder strepen achter te laten? We leggen het uit hoe je verf aanbrengt zonder banen op de muur achter te laten.

1. Let op de open-tijd

Let goed op de open-tijd, als je zoekt naar verf die je kunt gebruiken om de muur te schilderen. Het is een van de belangrijkste eigenschappen, waar je goed naar kunt kijken door te letten op de technische details van het product.

De open-tijd bepaalt hoe lang je daarmee kunt schilderen, om het nat-in-nat toe te passen. Dankzij de verf die iets minder snel droogt en ‘sluit’, waardoor je er een groter oppervlak mee kunt doen. Ook als je niet te snel wilt werken, om het vooral zorgvuldig te kunnen doen. De muur verven zonder strepen gaat gemakkelijker als je een muurverf gebruikt met een langere open-tijd.

2. De juiste kwast en roller

Het is heel belangrijk om de juiste kwast en roller te gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld een microvezelroller? Je zal merken dat je daar snel goede resultaten mee hebt. Zeker als het gaat om een muur verven zonder strepen achter te laten.

Onze experts in verf en kleur adviseren je graag over de kwast en de roller die je het best kunt gebruiken bij het verven van je muur zonder dat je banen achterlaat. Een handige tip voor de muur verven zonder strepen is dat je de muurverf op een gelijkmatige, egale manier aan moet brengen. Hierdoor zal je geen strepen en oneffenheden op de muur terug zien.

3. Nat-in-nat schilderen

Om je muur verven zonder strepen te realiseren is het belangrijk om nat-in-nat te schilderen. Verdeel het te schilderen oppervlak in jet hoofd in vierkante meters of in brede stroken. Maak de stroken of delen zo groot dat je aan de volgende kunt beginnen als de vorige nog (een beetje) nat is. Door wat overlap aan te brengen in de beide delen schilder je nat-in-nat. Het geheel droogt mooi egaal op, waardoor je niet zal zien waar je de aanzetten hebt gedaan en waar je was gebleven. En voilá, de muur verven zonder strepen is nog nooit zo goed gelukt.


Vragen over muur verven zonder strepen?

Heb je vragen over de muur verven zonder strepen of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.