Verfroller schoonmaken, hoe doe je dat?
Een vrouw die voordoet hoe een muurverfroller het best bewaard kan worden.

Verfroller schoonmaken: hoe doe je dat?


Wil je na de schilderklus je verfroller schoonmaken? Op de juiste manier je verfroller schoonmaken zorgt ervoor dat de kwaliteit van de roller behouden blijft. Met deze tips wordt verfrollers schoonmaken een eitje en houd je onze kwaliteitsrollers van merken als Goudhaantje en Anza in topconditie.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Je kunt verfrollers uitstekend een aantal dagen bewaren om deze vervolgens weer te gebruiken. Als je een verfroller bijvoorbeeld over een jaar weer wilt gebruiken, moet je deze schoonmaken. Alleen muurverfrollers kun je goed schoonmaken. Lakrollers verliezen hun kwaliteit als je deze gaat reinigen en kun je na gebruik dus beter weggooien.

Verfroller bewaren

Na een klus je verfroller schoonmaken is vaak niet nodig. Als je binnen een aantal dagen weer gaat schilderen kun je het best tijdelijk je verfroller bewaren.

Verfroller bewaren voor volgende dag

Je verfroller bewaren als je binnen een aantal dagen weer gaat schilderen kan door de roller eerst goed in de verf te dompelen en deze vervolgens in te pakken met aluminiumfolie of plastic huishoudfolie, zodat er geen lucht bij kan komen. Je kunt hierna het best de verfroller bewaren in een koele en donkere ruimte zoals je koelkast. Hierdoor wordt uitdroging van de roller voorkomen.

Je kunt op deze manier voor een aantal dagen je verfroller bewaren. Na het uitpakken van de roller kun je direct weer verder met schilderen.

Verfroller schoonmaken

Je verfrollers schoonmaken om te hergebruiken raden wij alleen aan voor muur verfrollers. Andere verfrollers, zoals lakrollers, verliezen hun kwaliteit als je deze gaat schoonmaken. Laat deze rollers na de klus helemaal opdrogen en gooi ze vervolgens weg bij het restafval. Een muur verfroller schoonmaken draagt bij aan kwaliteitsbehoud van de roller.

Muur verfroller schoonmaken

Wil je je muur verfrollers schoonmaken? Schraap dan eerst de overtollige verf van de roller aan de rand van je verfblik of -emmer. Gebruik eventueel een roerhoutje of plamuurmes om zoveel mogelijk verf van de verfroller te verwijderen.

Hierna kun je de verfroller schoonmaken in een emmer met lauwwarm water. Laat de verfroller een paar uur weken in de emmer en gebruik vervolgens je handen om de overgebleven verf eraf te halen. Eventueel kun je de verfroller ook nog een keer naspoelen in een andere emmer met vers water om de laatste verfresten te verwijderen. Laat de verfroller hierna goed drogen en bewaar deze op een droge plek.

Wat te doen met het afvalwater?

Het afvalwater dat overblijft na het verfroller schoonmaken mag je niet door de gootsteen spoelen, omdat dit schadelijke stoffen bevat. Laat dit water enkele dagen staan, zodat de verfresten bezinken.

Spoel vervolgens de heldere waterlaag die bovenin de emmer ontstaat door de gootsteen en zorg dat het bezinksel in de emmer achterblijft. Verwijder het bezinksel dat achterblijft met een papieren doekje en gooi het bij het restafval. Je kunt het bezinksel ook opvangen met een koffiefilter.

Verfroller schoonmaken: verdere vragen

Ben je op zoek naar informatie over kwasten schoonmaken of kwasten bewaren? Hierover lees je alles in onze informatiepagina's over Kwasten schoonmaken en Kwasten bewaren.

Ben je op zoek naar meer informatie over een verfroller schoonmaken? Vraag het onze specialisten, dan leggen we je graag uit hoe je het best je verfroller schoonmaken kunt. Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Neem contact op met een van onze experts als je verder nog vragen hebt over het schoonmaken van verfrollers. Wij helpen je graag met al jouw vragen!