Steigerhout verven, waar moet je op letten?
Steigerhout met verschillende uitstralingen.

Steigerhout verven: waar moet je op letten?


Steigerhout verven of steigerhout beitsen? Ideaal om jouw eigen meubel af te werken of om een bestaande verflaag te veranderen in een mooie nieuwe look. In zwart en wit of bijvoorbeeld een transparante kleur, net als in alle andere RAL-kleuren die we voor je kunnen mengen.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Het is raadzaam om steigerhout dat buiten gebruikt wordt te behandelen, bijvoorbeeld met een verf of beits, zodat het hout niet aangetast wordt door de weersinvloeden. Zo blijft het steigerhout langer goed en bespaar je kosten.

Je kunt het steigerhout schilderen voor binnen of buiten, afhankelijk van waar je daar gebruik van wilt maken. Gaat het om een meubel in de tuin of een mooie bank voor binnen? En ben je op zoek naar een steigerhout beits of een verf? Het is belangrijk om daar rekening mee te houden, als je kiest voor een product voor het steigerhout.

Tip: Steigerhout verven met latex? Latexverf was jarenlang de belangrijke standaard. Inmiddels maken fabrikanten gebruik van andere ingrediënten. Soms wordt er nog ‘latex’ aangegeven in de productnaam, om aan te geven dat je er op een vergelijkbare manier mee kunt schilderen.

Zwart, wit en met krijtverf, wat is er mogelijk?

Steigerhout verven of steigerhout beitsen in een specifieke kleur of unieke uitstraling? We laten je zien hoe je aan de slag kunt met krijtverf, net als met verf in zwart en wit. Of je kunt steigerhout beitsen in een heel andere kleur, afhankelijk van de uitstraling waar je naar zoekt.

Wil je een steigerhout tafel verven en daarna zorgen voor de typische white wash-uitstraling? Je bereikt dit door het schilderwerk na afloop weer licht op te schuren. Dat kun je met een schuurmachine doen, net als met de hand. Op die manier heb je meer controle over het resultaat, vooral als je daar nog weinig ervaring mee hebt.

In plaats daarvan kun je ook gebruik maken van een krijtverf, die bijvoorbeeld al een typische matte uitstraling heeft zoals je die zoekt. Beschikbaar in zwart en in wit, net als in de andere kleuren waar je graag mee wilt verven.

Je kunt het steigerhout verven in de kleur die je wilt en met de look die je zoekt. Door te deppen of te schuren, net als door de craqueleren of te patineren. Onze experts in verf en kleur helpen je daar graag bij, door uit te leggen hoe je dat zelf het best kunt doen.

Tafels en andere meubels van steigerhout schilderen

Benieuwd welke meubels van steigerhout je kunt schilderen? Het geldt bijvoorbeeld voor de tafels en stoelen voor binnen, net als voor de kasten die je hebt staan. Het is binnen niet nodig om een heel sterke beschermende laag aan te brengen. Zorg er in plaats daarvan voor dat je het hout kunt afwerken in de kleur waar je naar op zoek bent. Je kunt daarvoor gebruik maken van onze houtlak.

Let bij de keuze voor steigerhout-verf onder andere op de glansgraad waarmee je schildert. Wil je het hout een matte look geven? Gebruik de matte houtlak, extra matte producten of de krijtmatte varianten. In al die gevallen zal het hout er stoer uit komen te zien, zoals jij dat waarschijnlijk voor ogen hebt. Een mooie keuze, waar je gewoon zelf voor kunt zorgen. Nadat je het meubel zelf hebt gemaakt of als je dat al jaren hebt staan.

Binnen en buiten: de beste steigerhout verf

Wil je in plaats daarvan buiten aan de slag door het steigerhout te verven? Ook dat kan in zwart, in wit, met krijtverf en in alle andere specifieke kleuren waar je naar op zoek bent. Let in dat geval goed op de glansgraad, net als op de bescherming die de verf zal bieden.

Buiten krijgt het steigerhout een stuk meer te verduren dan binnen. Je hebt te maken met invloeden van het weer, zoals temperatuurverschillen en bijvoorbeeld neerslag. Dat maakt het belangrijk om het hout goed te beschermen. Kies een lak speciaal voor buiten, die bijvoorbeeld UV-straling goed zal weerstaan. Dat voorkomt verkleuring van het hout, als je dat in een mooie kleur hebt geschilderd.

Wash of beits voor steigerhout

Mooie resultaten krijg je als je het steigerhout schildert met bijvoorbeeld een wash of een steigerhout beits. De white wash is bij de meeste mensen het meest bekend. Kant-en-klaar te koop, al kun je dit effect ook zelf creëren. Gebruik dan krijtverf en een beetje water. Door het in de verhouding 1-op-1 te mengen zorg je ervoor dat je het hout op de typische manier af kunt werken.

De wash-verf zorgt voor een elegante en verbleekte uitstraling, die goed past bij de veelal stoere structuur van het steigerhout. Een mooie vergrijsde look, waarmee je het houtwerk er meteen een stuk ouder uit kunt laten zien.

Buiten kun je goed gebruik maken van een steigerhout beits. Het grote voordeel daarvan is dat de nerven van het hout goed zichtbaar blijven. Dat creëert een stoer effect en maakt heel goed duidelijk dat je steigerhout gebruikt hebt. De steigerhout beits kun je transparant bestellen, net als in de kleur waar je naar op zoek bent. Ideaal voor de perfecte bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden. De steigerhout beits is goed van kwaliteit en mooi om te zien, om het steigerhout buiten op een nette manier mee af te werken.

Steigerhout beits: de beste keuze

Ben je op zoek naar de juiste steigerhout beits voor jouw klus? Wij hebben verschillende steigerhout beitsen in ons assortiment, bijvoorbeeld van Jotun, CetaBever en Hermadix. Bekijk onze favoriete steigerhout beitsen hieronder.

Steigerhout beits kleuren

Welke steigerhout beits kleuren zijn er? Steigerhout wordt vaak afgewerkt met een transparante steigerhout beits, zodat je de houtstructuur blijft zien. Veelgebruikte steigerhout beits kleuren zijn bijvoorbeeld antraciet, white wash en grey wash. Natuurlijk kun je ook met een dekkend product steigerhout beitsen, waarna de houtstructuur niet meer zichtbaar is, maar het hout wel optimaal beschermd wordt.

Steigerhout verven: jouw experts in verf en kleur

Wil je steigerhout verven of steigerhout beitsen? Je kunt dat binnen of buiten uitstekend doen. Let er goed op dat de verf of de steigerhout beits geschikt is voor binnen of voor buiten, afhankelijk van waar je er mee aan de slag wilt. En twijfel je over het juiste product of zoek je daar de juiste rollers en kwasten bij? Onze experts in verf en kleur denken graag met je mee, net als wanneer je andere benodigdheden nodig hebt om het steigerhout te schilderen.

Heb je vragen over het verven van steigerhout of steigerhout beitsen en wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Neem contact op met een van onze verfexperts die jouw alles kan vertellen over het verven van steigerhout!


Maak je klus compleet

Verf (2)

> Krijtverf

> Steigerhoutbeits

Benodigdheden (7)

> Kwast

> Beitsroller

> Verfrolbeugel

> Schuurpapier

> Afplaktape

> Houtvuller

> Universol verfreiniger