Tegels verven, hoe pak je dat aan?
Een betegelde badkamer met een groot wit badkamermeubel, een witte kast, een wit toilet en een douche.

Tegels verven: hoe pak je dat aan?


Tegels verven en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Het schilderen van tegels is een relatief goedkope manier om de uitstraling van het interieur op te frissen. Vloertegels verven of muurtegels verven in bijvoorbeeld de badkamer vraagt echter wel om een goede voorbereiding. In deze gids vertellen we je hoe je tegels verven kunt en welke producten je daarvoor kunt gebruiken, van het aanpakken van muurtegels verven tot het schilderen van je vloertegels.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Bij het verven van tegels is het erg belangrijk om de ondergrond goed voor te behandelen en om een geschikte primer te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je een duurzaam verfsysteem opbouwt en dat de aflakverf goed kan dekken.

Waarom tegels verven?

Het schilderen van tegels is een slimme keuze om verschillende redenen. Ten eerste is het veel goedkoper dan het vervangen van tegels. In plaats van dure nieuwe tegels te kopen en arbeidskosten te betalen voor de installatie, kun je met een beetje verf en creativiteit op een budgetvriendelijke manier opmerkelijke resultaten behalen.

Bovendien biedt het schilderen van tegels je de mogelijkheid om je interieurontwerp aan te passen. Als je een nieuwe kleurenschema wilt, kun je eenvoudig je muurtegels een andere kleur geven, wat een grote impact heeft op de uitstraling van een kamer. Het stelt je ook in staat om stijlen uit te proberen die je anders misschien niet zou kiezen, zoals tegels zwart verven voor een gedurfde en moderne look.

Vloertegels verven stappenplan

Het verven van de vloertegels is een van de meest voorkomende toepassingen van tegels verven. Volg onderstaande stappen om op de juiste manier een tegelvloer te schilderen.

1. Schoonmaken

Begin met het schoonmaken van de tegels. Maak ze goed vetvrij met een verfreiniger. Je legt daarmee de basis voor een goede hechting. Droog de tegels af voordat je de voertegels gaat schilderen, opnieuw om de hechting van de verf te verbeteren.

2. Afdekken en afplakken

Dek de vloer af met een stucloper, als je de wandtegels gaat schilderen. Plak alles wat je niet wilt verven bovendien af met afplaktape.

3. Tegels verven

Gebruik een hoogwaardige tegelverf in combinatie met een bijpassende tegelprimer om de tegels te schilderen. Meestal gebruik je één laag primer en twee lagen aflakverf om een goed dekkend resultaat te krijgen.

Begin bij het verven van tegels altijd met de randen. Verf een stukje over de afplaktape heen, zodat je de kaders kunt maken om die daarna "in te kleuren".

Heb je de randen gehad? Dan kun je de tegels verven. Breng de verf royaal en in rechte banen aan. Ga je muurtegels verven? Werk van boven naar beneden om zakkers en stof zoveel mogelijk te voorkomen.

4. Tape verwijderen en opruimen

Verwijder de tape die je had aangebracht als de verf nog nat is. Maak de kwasten en rollers goed schoon als je klaar bent met je klus. Wil je de kwasten en rollers de volgende dag weer gebruiken om de vloertegels te schilderen? Wikkel ze in folie of in een plastic zak.

Tegels zwart verven

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de tegels zwart te verven. Dit past bij een moderne uitstraling van het interieur. Tegels zwart verven kan een keuken, badkamer of vloer nieuw leven inblazen. Het is hierbij belangrijk om een hoogwaardige tegelverf te gebruiken, die ook in het zwart leverbaar is, om ervoor te zorgen dat je een mooie dekking krijgt met aan diepe zwarte kleur.

Kies bijvoorbeeld voor de Rust-Oleum 9200 Rust-O-Thane, in combinatie met de Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer. Deze 2-componentenverf heeft een hoge mate van slijtvastheid en kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

Tegels verven met krijtverf

Je kunt voor het schilderen van tegels ook gebruik maken van een krijtverf. Je creëert hiermee een poederachtig effect, voor een rustieke en doorleefde uitstraling. Ook hierbij is het erg belangrijk om de tegels op de juiste manier voor te behandelen, omdat de krijtverf niet geschikt is om zonder primer op de tegels aan te brengen. Voor de rest werkt tegels verven met krijtverf hetzelfde als tegels verven met een ander soort verf.

Tegels schilderen: deskundig advies

Wil jij de tegels verven in de badkamer, de WC of de keuken? Wij denken graag met je mee over de producten die je daarvoor het best kunt gebruiken, of het nu gaat om vloertegels verven of muurtegels verven. Bij Verf.nl hebben we verf voor tegels van de hoogst mogelijke kwaliteit, die tegen een stootje kan en zo lang mogelijk kleurvast blijft. En verf die je makkelijk kunt reinigen, waardoor je de badkamer goed schoon kunt houden. Wij adviseren je graag, zodat je de beste producten kunt bestellen om jouw tegels te verven.

Heb je vragen over tegels schilderen of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Heb je nog vragen over het verven van tegels? Neem contact op met een van onze verfexperts, we helpen je graag verder met jouw klus!


Maak je klus compleet

Verf (2)

> Alle tegelverf

> Vloertegels verf

Benodigdheden (8)

> Kwast

> Verfroller

> Verfrolbeugel

> Verfbakje

> Verfemmer

> Afplaktape

> Universol verfreiniger

> Schuurpapier