WC tegels verven, wat is het juiste stappenplan?
WC tegels worden een met een donkere kleur beschildert.

WC tegels verven zoals een vakman? Met tegelverf voor de WC kun je als een professional aan de slag, ook als je daar als doe-het-zelver weinig ervaring mee hebt. Om de toilet tegels te verven, in de kleur die je mooi vindt. Mét een goede beschermende laag, zodat je daar lang plezier van hebt.

Je kunt de tegels in het toilet schilderen, zowel in een betonlook met betonverf als in alle andere kleuren die je mooi vindt. Dankzij de verf die we voor je kunnen mengen, gewoon aan de hand van de RAL-code die je ons doorgeeft.

Het is belangrijk om het schilderwerk in de WC goed voor te bereiden, net als bij iedere andere verfklus. Kies de juiste tegelverf voor het toilet en maak de ondergrond schoon. Zodat je daarna de delen kunt afdekken en afplakken die je niet wilt schilderen, om aan de slag te gaan. Het is wat dat betreft niet moeilijk om de WC tegels te verven, zolang je gebruik maakt van het stappenplan dat we voor je op een rij zetten.

Tip: toe aan een nieuwe toiletruimte, maar de tegels liever niet vervangen? Met onze tegelverf of betonverf zorg je eenvoudig voor een totaal nieuwe uitstraling.

Voorbereiden: tegelverf kiezen en schoonmaken

Wil je de WC vloertegels verven of gaat het je om de tegels op de wand? Het is in de beide gevallen belangrijk om de juiste tegelverf te kiezen. Je hebt de keuze uit meerdere soorten, afhankelijk van waar je aan de slag wilt.

Gebruik bijvoorbeeld basistegelverf voor de wanden van het toilet. En wil je er aan de andere kant ook de badkamer of de doucheruimte mee schilderen? Dan is dat product helaas niet geschikt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een warmwaterbestendige verf. Daarbij gebruik je eerst een primer, voor een goede hechting van de verschillende verflagen.

Bovendien kun je gebruik maken van een waterbestendige tegelverf, die bestaat uit 2-componenten. De 2-componentenlak moet je eerst goed mengen en daarna een tijdje laten staan. Het staat uitgelegd bij de diverse producten, zodat je de juiste tegelverf bestelt en daar op de goede manier mee omgaat.

Tip: twijfel je over de tegelverf die je nodig hebt voor de WC of hoe je daarmee moet schilderen? Vraag het onze experts in verf en kleur, dan leggen we het je graag uit.

Afdekken en verven: hoe begin je?

Zodra je de ondergrond vet- en vuilvrij hebt gemaakt kun je daarmee aan de slag. Tenminste, als je eerst de meubels en de (onder)grond afdekt. Voorkom op die manier dat er verf op terecht kan komen, die je er misschien niet zo makkelijk meer af kunt krijgen.

Tip: gebruik afdekvlies om af te dekken in de badkamer, de keuken en in het toilet. Het is een materiaal met een absorberende toplaag en antislip aan de onderzijde. Dat voorkomt schuiven op een gladde ondergrond, waardoor je er ook op tegels goed gebruik van kunt maken.

Je kunt de delen die je niet wilt schilderen bovendien afplakken, voordat je aan de slag gaat. Daarna wordt het tijd om de WC tegels te verven, met de speciale tegelverf die je daarvoor hebt besteld. Voor een mooi egaal resultaat, waarmee je de tegels een heel andere look geeft.

Begin altijd met het verven van de randen, om daarna de grote delen in te kleuren. Voor de randen gebruik je een kwast, terwijl je met de roller vervolgens snel meters kunt maken.

Tip: op zoek naar de beste roller om de WC tegels te verven? Gebruik een exemplaar van velours. Een goede keuze op de gladde tegels, terwijl je er wel voldoende verf mee kunt opnemen. De beste manier om er mee te schilderen, vanuit een zachte kern die zorgt voor een gelijkmatig effect. Zonder luchtbelletjes, om de tegels netjes af te werken.

Tape verwijderen: strak resultaat

Wil je de WC tegels schilderen en zorgen voor een mooi strak resultaat? Dat kan in betonlook en met andere verfsoorten. In alle gevallen is het belangrijk om de tape die je aanbrengt weer zo snel mogelijk te verwijderen. Dat doe je terwijl de verf nog nat is, om te voorkomen dat het in kan drogen en het lastiger maakt om de tape te verwijderen.

Als de tape nog nat is en je die eraf trekt ontstaat er een mooie strakke lijn. Voor een stralend resultaat in het toilet. Om de tegels van de WC te schilderen, in een frisse kleur of om het schilderwerk er opnieuw op aan te brengen. Belangrijk, zodat je ervoor zorgt dat het schilderwerk weer een lange tijd mee kan, of om het toilet er weer op een andere manier uit te laten zien.

WC tegels verven: bestel je tegelverf online

Wil je de WC tegels verven? Je kunt online de tegelverf bestellen die je nodig hebt. Voor een betonlook of in een andere kleur, die we natuurlijk voor je kunnen mengen. Aan de hand van de RAL-code, bijvoorbeeld om meerdere kleuren op elkaar af te stemmen. In de WC, in de badkamer en bijvoorbeeld in de keuken, net als in de andere ruimten van je huis.

Heb je vragen over het verven van WC tegels of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.