5 zomerse RAL-kleuren, haal de zomer in huis.
4 verschillende verfkleuren in een pot, met daarnaast een kleurenwaaier.

De zomer is bijna op zijn einde, maar dat betekent niet dat je de zon niet meer in huis kunt halen. Zeg je zomer, dan zeg je strand. Denk je aan de zomer, dan denk je geel van de zon, blauw van de zee, wit van het strand, roze van de ondergaande zon en groen van de natuur die volop in bloei is. Ga jij voor een instant zomers gevoel in je huis en ben je dit seizoen toe aan licht en kleur? Wij selecteerden de 5 meest zomerse RAL-kleuren voor op je muur, dat oude houten kastje, dat leuke bijzettafeltje of die ene houten stoel.

Zonnegeel

Haal de zomerzon in huis met geel! De kleur van de zon, de kleur van vrolijkheid en energie. Geel combineert fantastisch met de woontrend zwart, wit en hout. Ga je voor geel? Meer zomers dan RAL 1037 wordt het niet. Deze gele RAL-kleur draagt namelijk de toepasselijke naam ‘zonnegeel’.

Azuurblauw

RAL-kleuren in blauw zijn er in 26 variaties. Een van die blauwe RAL-kleuren is RAL 5009 Azuurblauw. Een kleur verf met een tropische naam in een zomerse kleur. Perfect om een warme ruimte wat koelte te geven. Azuurblauw combineert prachtig met wit, maar ook met trendkleur roze. Breng de kleuren van de zee en van de ondergaande zon samen in je woning voor een instant vakantiegevoel.

Zomers wit

Tegen de kleur van de azuurblauwe zee zie je uitgestrekte witte stranden, witgeschilderde strandhuisjes en paviljoens. Wit maakt een ruimte luchtiger en lichter. Wit hoort bij de zomer, het seizoen van de stralende zon en de langste dag. Thuis ook volop het licht en de luchtigheid beleven? Gebruik RAL 9010, de RAL-kleur van zuiverwit. Tover je huis om tot strandhuis, bevestig houten latten tegen de muur en schilder ze wit. Zo creëer je de vibe van een strandhuis, maar dan thuis. Check ook de andere 10 tips voor een strandsfeer in huis.

Roze

De kleur van de ondergaande zon vind je in dé kleur van 2018: Heart Wood. Geen RAL-kleur, maar wel een warme kleur waarmee je eindeloos kunt combineren. Scandinavische pastellen, met koper, in een zwart-wit interieur en natuurlijk in je Mediterrane zomerse huis. Roze is een ware trendkleur en laat zich eindeloos combineren. Nieuwsgierig? Lees ook 'Trendkleur roze: zo pas je de kleur toe in je interieur'.

Olijfgroen

La bella Italia! De kleur van vergrijsd groene bladeren van de olijfboom is een prachtige koele kleur voor een zomers interieur. Een natuurlijke kleur die zich door de vergrijsde tint goed laat combineren. Houd jij van de natuurlijke woonstijl of de woontrend zwart, wit en hout? Voeg met RAL 6003 olijfgroen toe aan je interieur. Het staat prachtig op de muur, helemaal in combinatie met een lichte vloer en accenten van riet als accessoires. Olijfgroen geeft een ruimte een bepaalde koelte. En dat is heerlijk op zomerse dagen. Dus voeg een beetje Italië toe aan je woning en creëer je eigen‘little Italy at home’.

Verf mengen in RAL-kleur

Geïnspireerd? Of je nu gaat voor een zomerse kleur op je muur of op een meubelstuk, wij hebben de beste verf van de beste merken en mengen die in elke RAL-kleur die je wilt. Van zonnegeel tot olijfgroen en van azuurblauw tot strandhuisjeswit.

Wil je meer weten of heb je vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem gerust contact met ons op.

Tags: Inspiratie