Roze in huis, hoe pas je de kleur toe in het interieur?
Een vrouw is de muur, roze aan het schilderen.

Roze is hot. Niet alleen vanwege de warmte die de kleur uitstraalt. Nee de kleur roze is een absolute trend. De kleur Heart Wood van Flexa is niet voor niets dé kleur van 2018, VT Wonen spotte de kleur roze op designweek in Milaan en de kleur zie je nu ook steeds meer terug in woonbladen, op Pinterest en op online inspiratiepagina’s. Roze toevoegen aan jouw interieur? Laat je inspireren!

Heart wood

Heart Wood is de kleur van 2018. Het is een volwassen kleur roze die aansluit bij de behoefte aan huiselijkheid en warmte. Heart Wood is het tegengeluid op de drukke maatschappij en innovatieve wereld. De kleur brengt rust, warmte en harmonie in huis.

Een zithoek, met als achtergrond een roze muur.

Psychologie van de kleur roze

Eerst even de achtergrondinformatie over de kleur roze. Want wat is eigenlijk de psychologie van de kleur roze? Roze staat voor zacht, voor kwetsbaarheid, voor liefdevol, harmonie en kalmerend. Hiermee is de kleur inderdaad een antwoord op de drukke maatschappij en de maakbaarheid.

Roze toepassen in je interieur

Hoe pas je roze toe in je interieur? Dat hangt natuurlijk helemaal af van je woonstijl. Heb je een Scandinavische woonstijl kies dan voor zachte roze tinten. Hangt er bij jou thuis een mediterrane sfeer, ga dan voor diepere tinten roze. Om je goed te inspireren zie je hieronder roze gecombineerd in verschillende woonstijlen.

Een hal, met roze als hoofdkleur op de muur.

Mediterrane sfeer

Diepe en warme kleuren zijn de ingrediënten voor een mediterrane sfeer in huis. Wijnrood, terracotta, roestbruin en okergeel zie je in een mediterrane sfeer veel terug. Roze past daar prachtig bij. Kies voor volle, rijke en diepe tinten roze.

Interieur met roze en oranje muren.

Dubbeltrend: koper en roze

Koper is een andere trend die je nu veel ziet. Koper combineert prachtig met zwart en diepblauw. Houd je van meer warmte en een liefelijk interieur? Combineer koper met zachtroze. Twee trends die prachtig samengaan en elkaar echt versterken.

Landelijke woonstijl

Zachtroze combineert prachtig in landelijke interieurs waarin wit en hout de boventoon voeren. De warmte van hout versterkt de liefelijke kleur. Zachtroze maakt een landelijke woonstijl nóg romantischer.

Scandinavische woonstijl

Rust en ruimte kenmerken de Scandinavische woonstijl. Dat zie je terug in heel veel wit, maar ook hout en pasteltinten. Lichte tinten groen, roze en geel gecombineerd met wit en hout vormen een prachtig palet. Heb jij je een Scandinavische woonstijl? Roze past daar prima bij. Voeg roze naar hartenlust toe (als je dat nog niet hebt gedaan). Tip: kies voor lichte, zachte en subtiele poederachtige tinten roze. Die passen prachtig binnen de pasteltinten.

Een slaapkamer met een roze wand.

Roze accessoires

Naast roze op de muur of een meubelstuk roze schilderen, kun je de kleur natuurlijk ook gebruiken in je accessoires. Kaarsen, serviesgoed, kussens, een plaid voor op de bank en natuurlijk in bloemen. Zo breng je roze heel subtiel in je interieur. Of je dan kiest voor perzikachtig roze, rijk en vol roze dat grenst aan het rode of liefelijke poederachtige tinten roze: dat is aan jou.

Inspiratiepagina

Vergeet geel en vergeet jade. Ga voor roze. Het is dé kleur van 2018 voor je interieur en het past in bijna elke woonstijl. Van subtiele accessoires tot een roze bank of vloerkleed en van diepe volle roze kleuren voor een mediterrane sfeer tot de prachtige kleur Heart Wood op de muur voor warmte, harmonie en huiselijkheid.

Tags: Inspiratie