Spachtelputz verven, hoe doe je dat?
Wit geverfde spachtelputz.

Spachtelputz verven: hoe doe je dat?


Spachtelputz verven? Handig als je het een andere kleur wilt geven of weer mooi wit wilt maken. Hoe pak je spachtelputz verven precies aan? Kun je spachtelputz zomaar verven of toch beter spuiten? En gebruik je dan latex of andere verf? We leggen het je uit, om ervoor te zorgen dat de spachtelputz er weer als nieuw uit zal zien. In strak wit of in een andere kleur, waarmee je de woonkamer, slaapkamer of de overloop een heel andere look kunt geven.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Spachtelputz verven kan tegenwoordig met elke "gewone" muurverf. Het is een veelgekozen afwerking op de muur voor verfraaing. Houdt er rekening mee dat je door de korrelstructuur van Spachtelputz relatief veel verf verbruikt in vergelijking met een gladde wand.

Spachtelputz verven: meer verf nodig dan anders?

Spachtelputz is net als Spack, een zeer sterk zuigende ondergrond. Met de juiste voorstrijk en muurverf is ook Spachtelputz in 2 lagen goed af te werken. Het is vooral belangrijk dat je goed de tijd neemt en zorgvuldig werkt. Dat geldt natuurlijk voor spachtelputz verven met een roller, net als wanneer je dit gaat spuiten. Zo kan je je huis op mooie manier opknappen door een andere decoratieve kleur aan te brengen.

Houd er rekening mee dat je voor spachtelputz wel even meer verf kwijt bent dan gebruikelijk. De korrelstructuur zorgt ervoor dat je meer gebruikt dan op een gladde wand. Geef ons experts in verf en kleur aan dat je wilt verven op spachtelputz. Dan vertellen wij je hoeveel je daarvan nodig hebt.

Welke verf gebruik je voor spachtelputz verven?

Benieuwd welke verf je nodig hebt voor je spachtelputz verven? En of je dat kunt spuiten? Om het goed dekkend te krijgen is het belangrijk dat je een goede muurverf gebruikt die daarvoor geschikt is. Traditioneel doe je dat met latex, al kun je tegenwoordig gebruik maken van de meeste muurverven.

Tip: voorheen bestond er een verschil tussen latex en andere muurverf. Inmiddels heeft alle muurverf dezelfde hoge kwaliteit, vooral als je kiest voor merken als Sikkens, Sigma, Trimetal en Wijzonol. Sommige merken gebruiken ‘latex’ nog in de productnamen, al leveren de andere merken en producten een vergelijkbare hoge kwaliteit.


Is er sprake van een speciale korrel binnen de spachtelputz? Onze experts in verf en kleur denken graag met je mee. Ze adviseren je de verf die je het best kunt gebruiken om je spachtelputz te verven voor het beste resultaat.

Wil je de verf op de muur spuiten? Let goed op de verspuitbaarheid. Verf spuiten is niet moeilijk en je zorgt sneller voor een mooi strak resultaat. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je een verfspuit moet kopen of moet huren. En probeer het eerst uit op een deel dat je niet of nauwelijks ziet, totdat je de techniek goed onder de knie hebt.

Zelf spachtelputz verven: waarop letten?

Heb je besloten om zelf spachtelputz te gaan verven? Dat hoeft niet moeilijk te zijn, als je let op een paar belangrijke punten:

  • Meerdere verflagen
    Spachtelputz verven zal in meerdere lagen verf aangebracht moeten worden. Alleen op die manier krijg je een mooi dekkend resultaat, waarbij de muur weer wit is of een andere kleur heeft.
  • Neem ruim de tijd
    Zorg dat je ruim de tijd neemt voor de klus spachtelputz verven. Het kost meer tijd dan gebruikelijk, omdat je zorgvuldig moeten werken. Dat geldt vooral als je schildert met een roller of de kwast. Met een verfspuit kun je sneller werken, zodra je de techniek onder de knie hebt.
  • Gebruik meer verf
    Houd er rekening mee dat je wat meer verf zal gebruiken dan je gewend bent op een gladde muur. Dit komt door de korrelstructuur van Spachtelputz. Wij adviseren je graag over de hoeveelheid verf die je nodig heb voor je spachtelputz verven, zodat je niets tekort zal komen.

Let op: zit de spachtelputz al een langere tijd op de muur? Houd er rekening mee dat het stucwerk de verf wat makkelijker op zal zuigen. Gebruik eem goede primer en een kwalitatief hoogwaardige muurverf. Ook dan kan in 2 lagen een dekkende en egale laag op je Spachtelputz realiseren.

Aan de slag: spachtelputz verven

Klaar om ermee aan de slag te gaan? In 3 stappen kan jij je spachtelputz verven:

1. Afplakken

Begin met afplakken, zowel de randen als de kozijnen. Voorkom op die manier dat je ze mee zal verven, terwijl het je eigenlijk gaat om de spachtelputz wand.

2. Afdekken van de vloer

Het is verstandig om de vloer af te dekken, net als grotere meubels die je wilt laten staan.

3. Schilder in stroken van 1 meter

Spachtelputz verven in stroken van ongeveer 1 meter breed. Overlap de oude strook steeds met de nieuwe, waardoor je nat in nat kunt werken. Op die manier kun je spachtelputz verven in een mooi resultaat. Breng net zoveel lagen aan, totdat je een goed dekkende laag krijgt


Spachtelputz verven? Verf bestellen

Wil je online verf voor spachtelputz verven bestellen? Je hebt de keuze uit allerlei soorten muurverf, uiteraard van hoge kwaliteit. Net als de latex van weleer, ook al maken de meeste fabrikanten daar in hun producten nu geen gebruik meer van. Bestel de verf online, dan gaan we er meteen voor je mee aan de slag en kun jij snel de spachtelputz verven.

img

Spreek een verfspecialist

Heb je vragen over spachtelputz verven of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag in de zoektocht naar het juiste product.


Maak je klus compleet

Verf (2)

> Voorstrijkmiddel

> Binnenmuurverf

Benodigdheden (2)

> Kwast

> Muurverfroller