Vensterbank verven, wat zijn de mogelijkheden?
Geschilderde vensterbanken.

Vensterbank verven? In een stoere betonlook of een andere mooie kleur, die je gewoon zelf kunt aanbrengen. Met speciale vensterbank verf, net als met de andere producten uit ons brede assortiment.

Het is belangrijk om vast te stellen waar de vensterbank van gemaakt is. Gaat het om kunststof, om marmer of natuursteen? Dat is van invloed op de verf die je daar het best voor kunt gebruiken. En houd er rekening mee of je binnen of buiten aan de slag wilt, om daarvoor de geschikte verf te gebruiken.

Nieuwe verf op de vensterbank biedt twee belangrijke voordelen. Je zorgt natuurlijk voor de mooie nieuwe look, bijvoorbeeld in een andere kleur. Daarnaast breng je zowel binnen als buiten bescherming aan. Binnen kun je daarmee vergelen voorkomen, net als eventuele beschadigingen. Buiten zorg je voor een goede bescherming tegen de invloeden van het weer. Op die manier werk je de vensterbank op een prachtige manier af, waarbij onze experts in verf en kleur je goed kunnen adviseren over de mogelijkheden.

Make-over voor de vensterbank: hoe begin je?

Stel dat je een make-over wilt voor jouw vensterbank, hoe pak je dan aan? Het begint met het vaststellen van het materiaal. Jouw vensterbanken kunnen gemaakt zijn van bijvoorbeeld:

 • Kunststof
  Een moderne keuze, zowel voor binnen als voor buiten. Een hoogwaardig en duurzaam materiaal, dat toch op een voordelige manier beschikbaar is. Goed te schilderen, in de meeste gevallen gewoon met een houtlak. Het is belangrijk om het materiaal goed voor te bereiden en netjes op te schuren. Na de grondverf breng je er op die manier een mooie aflak op aan.
 • Graniet
  Stenen vensterbanken? De kans is groot dat ze gemaakt zijn van graniet. Houd daar rekening mee met de keuze voor de verf, waarover we je goed kunnen adviseren.
 • Marmer
  Zijn de vensterbanken gemaakt van marmer? Je kunt marmer verven door daar dunne lagen op aan te brengen. Op die manier geef je het marmer een mooie nieuwe kleur, waarmee je bovendien een hoogwaardige bescherming kunt aanbrengen.
 • Natuursteen
  Gaat het om andere soorten natuursteen? Ook daarvoor zijn geschikte verfsoorten beschikbaar. De beste manier om de vensterbank te verven, bijvoorbeeld om die af te werken in een andere kleur.

Betonlook: hoe pak je dat aan?

Gaat het je voor de vensterbank die je wilt verven om een betonlook? De verf is op een goedkope manier beschikbaar en je kunt daarop aan de slag op allerlei ondergronden. Bijvoorbeeld op graniet, composiet, hout en kunststof. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de juiste stappen doorloopt en er de tijd voor neemt.

Het is belangrijk om de vensterbank goed voor te bereiden en voor te behandelen. Daarmee leg je de basis voor een goede hechting en egale dekking. Twee belangrijke eigenschappen van het schilderwerk, om dat net als de vakman op een mooie manier aan te brengen. In een betonlook of in een specifieke kleur, omdat de werkwijze in die gevallen vergelijkbaar is.

Vensterbank verf: neem de tijd

Het is vooral belangrijk om de tijd te nemen als je de vensterbanken wilt schilderen. Breng eerst een laag primer aan, nadat je de ondergrond goed schoon en vetvrij hebt gemaakt. Met de juiste grondverf zorg je voor een hechtende laag, om de kleur daarop aan te brengen.

Tip: benieuwd welke kwasten, rollers en andere benodigdheden je het best kunt gebruiken? Onze experts in verf en kleur adviseren je graag, zodat je daarmee een goede keuze maakt. Om strak en netjes te werken, terwijl je de grotere delen snel aan kunt brengen met een geschikte roller.

Wil je de vensterbanken buiten schilderen? Zorg ervoor dat je de verflaag afwerkt met een bescherming tegen vocht en vuil. Dat kan meteen vanuit de verf die je kiest, net als met een varnish op de verf voor betonlook. Op die manier houd je ze zo lang mogelijk mooi, om van jouw werk te genieten. De look blijft stoer, terwijl je een beschermende laag aanbrengt die voorkomt dat de verflaag makkelijk aangetast kan worden.

Vensterbank verven: bestel jouw producten online

Wil je de vensterbank verven en zoek je daarvoor naar betonverf of andere verfproducten? Je vindt ze online, bijvoorbeeld aan de hand van de ondergrond waar het om gaat. Zijn de vensterbanken gemaakt van kunststof, van hout, van graniet of een andere soort natuursteen? Wij leggen je uit welke verf er het best geschikt is, zodat je daar meteen mee aan de slag kunt. De makkelijkste manier om mooi te verven, waarmee je zeker weet dat je een goede keuze maakt. In hoge kwaliteit, ook als je niet de ervaring hebt van een vakschilder.

Heb je vragen over het verven van de vensterbank of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Huis