Marmer verven, wat zijn de tips & trics?
Marmeren ondergrond.

Marmer verven? De één vindt het materiaal prachtig om te zien, terwijl de ander het graag een andere kleur geeft. Na verloop van tijd of om een oud meubel op een bijzondere manier op te knappen. Iets dat goed kan, als je daarvoor de juiste verf gebruikt.

Let op: marmer is een bijzonder glad materiaal. Dat maakt het lastig om er zomaar verf op aan te brengen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij, waarmee je zeker weet dat je dit op de juiste manier doet. Met aandacht voor de ondergrond en de details, om dat als een vakschilder te schilderen.

Tip: wil je marmer verven met krijtverf, met betonverf of een andere bijzondere look? Vraag het onze experts in verf en kleur, bijvoorbeeld als je de schouw aan wilt pakken. Er zijn verfsoorten beschikbaar, net als de juiste benodigdheden die daarvoor speciaal geschikt zijn.

We geven je een aantal handige tips om marmer te verven. Met verf die daar speciaal voor geschikt is. Die je op de juiste manier aanbrengt, in meerdere dunne lagen. Voor de schouw of voor een tafeltje dat je hebt staan, net als de nachtkastjes die je mooi wilt afwerken.

Hoe kan ik marmer verven? Handige tips

Benieuwd hoe je marmer kunt verven? We zetten een paar handige tips voor je op een rij:

  • Dunne eerste laag
  • Drogen en tweede laag
  • Supergladde afwerking

Let op: wil je een ander materiaal verven in een marmer-look? Houd er rekening mee dat je hier andere verf voor nodig hebt dan wanneer je marmer wilt verven in een specifieke kleur. Bij de keuze voor de juiste producten kijk je goed naar de ondergrond waar het om gaat. Marmer schilder je met andere verf dan bijvoorbeeld hout of kunststof. Iets waarover we graag met je meedenken, dus stel ons je vragen als je er zelf niet helemaal uit komt.

Dunne eerste laag

Specialisten in marmer verf weten het: het is belangrijk om de eerste laag dun aan te brengen. Alleen op die manier heb je de kans om het gladde marmer goed te schilderen, zonder dat je dit hoeft te schuren. Het materiaal is daar te hard voor, waardoor het niet meevalt om op die manier de ideale ondergrond te creëren.

Tip: gebruik een speciale marmerverf, zoals Chalk Paint van Annie Sloan. Je kunt daarmee een dunne laag aanbrengen, om de kleur van het marmer aan te passen naar wat je mooier vindt.

Bovendien denken we graag met je mee over de kwast die je er het beste voor kunt gebruiken. Dat is een ovale kwast, die we je natuurlijk goed kunnen adviseren. Om in alle richtingen te schilderen, waarmee je ervoor zorgt dat je de dunne laag egaal kunt aanbrengen. Met zo min mogelijk aanzetten, om het marmer op een vakkundige manier af te werken.

Drogen en tweede laag

Het is na het aanbrengen van de eerste dunne laag belangrijk om de verf op het marmer goed te laten drogen. Dit zal minimaal een paar uur duren, dus neem goed de tijd op het moment dat je marmer wilt verven.

Na het drogen kun je aan de slag met de tweede laag. Het is belangrijk om ook die weer dun aan te brengen. Het mag iets dikker zijn dan de eerste, maar voorkom dat je te veel kracht zet. Het is in plaats daarvan voldoende om de kwast op een heel lichte manier te gebruiken. Met elegante bewegingen in alle richtingen, om voor de gladde afwerking te zorgen.

Tip: op zoek naar speciale kwasten om marmer te verven? Gebruik een flat brush, om met minder kracht voor een mooi glad resultaat te zorgen.

Supergladde afwerking

Na het schilderen van twee of meer lagen zal het marmer een mooie egale kleur hebben. Net als met de speciale betonverf of krijtverf die je kunt gebruiken, als je die dun genoeg hebt aangebracht. Waarmee je op het marmer zorgt voor een mooi resultaat, zoals je dat voor ogen had.

Wil je vervolgens zorgen voor een superglad resultaat? Er zijn speciale sanding pads beschikbaar, waarmee je ervoor zorgt dat je het geheel weer heel licht kunt opschuren. Op die manier krijg je het professionele effect waar ook de schilder voor zou zorgen. Een mooie keuze voor het marmer, als je dat graag een andere kleur wilt geven.

Tip: schilderen in een marmerlook, bijvoorbeeld op hout of een andere ondergrond? Onze experts in verf en kleur denken graag met je mee, om je te adviseren over de mogelijkheden die je daarvoor hebt. Met de typische structuur van marmer, zowel in zwart-wit als in de andere kleurcombinaties die je kunt creëren.

Marmer verven: de schouw en meer

Wil je de marmeren schouw verven, gaat het om een tafeltje of om de nachtkastjes die je naast je bed hebt staan? Wij laten je zien wat er nodig is om dit op een mooie manier te doen. Met verf die daar speciaal voor geschikt is, zodat je als een ware vakschilder aan de slag kunt. In hoge kwaliteit en voor een duurzaam resultaat, waar je daarna zo lang mogelijk plezier van zal hebben.

Heb je vragen over verven van marmer of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.