Lambrisering verven, hoe pak je dat aan?
Een woonkamer met een knap geschilderde lambrisering.

Een lambrisering verven op de muur? Je lambrisering verven op een mooie klassieke of landelijke manier, waarmee je jouw woonkamer, slaapkamer of ander deel van het interieur geweldig kunt afwerken. Leuk in de kinderkamer en bijvoorbeeld in de keuken.

Met een paar handige tips kan je eenvoudig je lambrisering verven. Op de juiste hoogte voor de kinderkamer, woonkamer, hal, keuken of op een andere plaats in huis. Met een mooie rechte lijn en in de juiste kleur. Wij leggen je uit hoe je een lambrisering kunt verven. En kom je er toch niet uit? Vraag het onze specialisten, dan denken we graag met je mee.

Hoe moet je de lambrisering verven?

Hoe moet je een lambrisering verven? Het is belangrijk om uit te gaan van de juiste ondergrond. Wij adviseren je de juiste tape en bijvoorbeeld op welke hoogte je deze kunt schilderen. Ga je een lambrisering schilderen op één of meerdere muren? Dat is afhankelijk van het effect dat je wilt creëren.

Lambrisering verven: 5 tips

Benieuwd naar tips voor een lambrisering verven? We zetten er 5 voor je op een rij:

  1. Rechte lijn: strak resultaat
  2. Lambrisering verven: ideale tape
  3. Op de ideale hoogte je lambrisering schilderen
  4. Op één of meerdere muren een lambrisering schilderen
  5. De juiste kleur om je lambrisering te verven

1. Rechte lijn: strak resultaat

Dit is de beste tip als je een lambrisering gaat verven? Je wilt natuurlijk zorgen voor een mooie rechte lijn. Daarvoor kun je een schietlood gebruiken, maar een laser vinden de meeste mensen veel makkelijker.

Met een kruislaser kun je een rechte lijn aftekenen, zodat je die aan kunt houden op het moment dat je gaat verven. De makkelijkste manier, waarmee je zeker weet dat jouw lambrisering er prachtig uit komt te zien.

2. Lambrisering verven: ideale tape

Zelfs als je de rechte lijn hebt uitgetekend is het belangrijk om alles goed af te plakken. Dat is de enige manier waarop je de verf superstrak kunt aanbrengen. Daarvoor wil je gebruik maken van goede tape.

Ga je lambrisering schilderen? Kies voor onze professionele tape, met lage kleefkracht. Tegelijkertijd laat je er geen lijmresten mee achter. Verwijder de tape meteen na het schilderen, als de verf nog nat is. Op die manier zorg je zonder scheuren voor een superstrak resultaat.


3. Op de ideale hoogte je lambrisering schilderen

Je nieuwe lambrisering schilderen? Bepaal dan op welke hoogte je dit wilt doen. Er geldt geen ‘standaard’ op dit gebied, omdat je afhankelijk bent van de ruimte die je wilt schilderen en bijvoorbeeld de hoogte van het plafond.

Tip: komen er (hoge) meubels voor jouw lambrisering te staan? Schilder dan wat hoger, om het effect toch goed zichtbaar te maken.

Let op: lambrisering schilderen doe je niet op dezelfde hoogte als stopcontacten of lichtschakelaars. Dat geeft een vreemd effect. Blijf er liever 15 tot 20cm onder.

4. Op één of meerdere muren een lambrisering schilderen

Ga je de kinderkamer, de woonkamer of de keuken met een lambrisering verven? Bepaal vooraf of je dit op één of meerdere muren wilt doen. De meest klassieke vorm breng je aan door alle muren mee te nemen. Toch kun je er natuurlijk voor kiezen om slechts één of twee muren te schilderen. Daarmee zorg je voor een meer moderne interpretatie.

5. De juiste kleur om je lambrisering te verven

Benieuwd naar de juiste kleur voor je lambrisering verven? Je kunt dat in principe doen in iedere kleur, omdat we die voor je kunnen mengen. Toch is een lichte lambrisering op een witte muur over het algemeen geen goed idee. Je ziet het niet goed, waardoor je er weinig plezier van hebt.

Tip: lambrisering schilderen volgens de laatste trend? Combineer lambrisering met een andere kleur op de muur, anders dan wit. Je gebruikt bijvoorbeeld een grijze tint met groen of blauw. Op die manier geef je de muur eenvoudig veel karakter, zodat zowel de lambrisering als de rest van de kleur enorm zal ‘spreken’.

Je lambrisering verven in de kleur zwart of antraciet is helemaal stoer. Het kan een geweldig effect geven, maar je moet het wel durven.

Kom je er zelf niet uit? Wij denken graag met je mee, ook over de kleur die je het best kunt gebruiken om je lambrisering te schilderen. Daarnaast vertellen wij ook welke kwasten en rollers geschikt zijn en hoe je de kwasten en rollers schoonmaakt en bewaart. Op die manier kun je jouw lambrisering schilderen op een prachtige manier, waarmee je karakter geeft aan je kamer.

Je lambrisering verven: in de hal en meer

Wil je lambrisering verven in de hal, in de woonkamer of bijvoorbeeld in de slaap- en kinderkamer? Met onze tips kun je aan de slag, voor een prachtig resultaat.

Heb je vragen over een lambrisering verven of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op.