Muurverf spuiten met verfspuit, hoe doe je dat?
Een verfspuit.

Muurverf spuiten met een verfspuit: hoe moet dat?


Muurverf spuiten in plaats van handmatig schilderen? Je hebt er geen kwasten, rollers of borstels bij nodig, als je kiest voor de verfspuit. Door de verf te spuiten zorg je voor een zeer strak en egaal resultaat. De keuze van steeds meer vakmannen, waar je ook als doe-het-zelver goed mee aan de slag kunt als je de juiste stappen volgt.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Door verf te spuiten bereik je een zeer strak resultaat. Het is daarom populair om een plafond te spuiten, omdat baanvorming en aanzetten hier snel zichtbaar zijn. Daarnaast is muurverf spuiten een efficiënte keuze, waardoor vakschilders steeds vaker overstappen en muren verven met een verfspuit.

Verf spuiten voor een superstrak resultaat

De vakman ziet vaak in één oogopslag hoe een muur of een plafond is geschilderd. Zelfs bij de beste schilders zal je hier en daar aanzetten zien. Of banen, die duidelijk maken in welke richting er is geschilderd. De verflaag is niet overal precies even dik, waardoor er verschillen ontstaan of zelfs kleine stukjes lijken te zijn overgeslagen. Allemaal zaken waar je met een verfspuit voor de muur en het plafond geen last van hebt.

Wil je superstrak schilderen door de muurverf te spuiten? Wij helpen je latex muurverf te spuiten en gebruik te maken van de andere producten. Met speciaal verspuitbare verf, waar ook de vakman graag gebruik van maakt.

Plafond spuiten met plafondverf

Door het strakke en egale resultaat dat je kunt krijgen bij het verspuiten van verf, is het een populaire keuze om een plafond te spuiten. Door invallend strijklicht zijn banen en aanzetten op plafonds namelijk vaak goed zichtbaar, wat het resultaat al snel net niet helemaal perfect maakt.

Hier zijn al oplossingen voor in de vorm van speciale plafondverf, die beschikt over speciale technologieën en een lange open tijd, waardoor baanvorming en aanzetten voorkomen worden. Je kunt er echter ook voor kiezen om een plafond te spuiten. Dan weet je zeker dat je het meest strakke en egale resultaat bereikt.

Tip
Het plafond spuiten in plaats van met de roller schilderen? Een stuk minder vermoeiend en zwaar. De verfspuit is lichter dan een roller, waardoor dit een relatief eenvoudige klus is. Plak de muren netjes af, zodat je het plafond met de verfspuit kunt schilderen.

Muren verven met verfspuit: hoe werkt dat?

Wil je de muren verven met een verfspuit en ben je benieuwd hoe dat werkt? Het proces lijkt op die van het normale schilderen. Dat betekent dat je de ondergrond goed voorbereidt, bijvoorbeeld door die schoon en vetvrij te maken. Je plakt af wat je niet wilt schilderen en je kunt aan de slag met de spuit. Wij zetten het in een aantal handige stappen voor je op een rij.

In 7 stappen muren spuiten

Heb je verspuitbare muurverf gekocht en wil je nu de muurverf spuiten als een vakschilder? Aan de hand van deze 7 stappen lukt het altijd:

1. Voorbereiden

Zelf muurverf spuiten? Dat begint met een goede voorbereiding, zoals die geldt voor iedere schilderklus. Maak de ondergrond goed schoon en ontvet deze. Dit geldt voor heel het plafond of de muur die je wilt schilderen. Gebruik bijvoorbeeld een goede verfreiniger of een beetje ammoniakwater. Zodra de ondergrond vet- en vuilvrij is kun je die gaan afplakken.

2. Afplakken

Je wilt zeker weten dat je alleen de muur en het plafond schildert, zonder bijvoorbeeld de ramen, kasten en andere details die je niet mee wilt nemen. Het is belangrijk om de randen af te plakken zoals je dat gewend bent bij het reguliere schilderen.

Ga je de muren verven met een verfspuit? Gebruik afdekfolie voor de grote vlakken die je niet mee wilt nemen. Leg de folie over meubels heen, net als over de vloer.

3. Doorroeren of verdunnen

Gebruik je verspuitbare verf? Het is belangrijk om die circa 3 minuten goed door te roeren. Op die manier bereid je de speciale verf voor om de muurverf te spuiten. En vraag je je af hoeveel je de verf moet verdunnen voor de verfspuit? Dit kun je lezen in het productinformatieblad van elk product, maar meestal is de juiste verdunning ongeveer 10%. Dat doe je eigenlijk altijd gewoon met leidingwater.

4. Testen op karton

Je bent bijna klaar om de muurverf te gaan spuiten. Voordat je de verfspuit op de muur en het plafond richt, wil je zeker weten dat je de spuitstraal goed hebt ingesteld. Je kunt die breder of smaller instellen, om meer of minder verf door te laten. Probeer het uit op een stuk karton. En zorg ervoor dat je een mooi egaal geheel creëert. Zodra je dit op het karton onder de knie hebt kun je op de muren aan de slag.

5. Hoeken en randen

Spuit eerst de hoeken en randen van de muren en het plafond dat je wilt gaan verven. Stel de spuitlans daarvoor in op de ronde straal. Dit maakt het makkelijker om gedetailleerd te werken, zodat de hoeken en randen de goede eerste laag krijgen.

Daarna kun je de grote delen van de muurverf spuiten. Daarvoor maak je gebruik van de vlakke straal. Houd zo’n 10 tot 30 centimeter afstand tot de muur. Zorg ervoor dat die afstand steeds gelijk is. Beweeg zoveel mogelijk je hele arm mee. Zwenk niet alleen met de spuitarm, maar maak een (overdreven) grote beweging, zodat je op een meer egale manier werkt.

6. Muren en het plafond spuiten

Heb je de muren gespoten? Dan kun je het plafond spuiten. Dat gaat misschien in tegen het reguliere advies om van boven naar beneden te werken. Toch is het een stuk makkelijker om de muren af te plakken dan het plafond te bedekken.

7. Folie en tape verwijderen

Klaar met je klus? Verwijder de tape op de muren en later ook van het plafond op het moment dat de verf nog nat is. Je creëert daarmee de meest strakke lijnen, zodat je de spuitverf als een vakman kunt aanbrengen.


Tip 1
Neem voor het afplakken wat meer tijd dan je gewend bent. Het verfspuiten op de muur en het plafond gaat een stuk sneller dan het normale schilderen. Door nu wat extra tijd te nemen voor het afplakken kun je straks veel sneller en nauwkeuriger werken.

Tip 2
Steeds meer verfspuitsystemen zuigen de verf rechtstreeks uit de emmer. Dat maakt het overbodig om het over te gieten in een reservoir. De werkwijze is makkelijker, waardoor je geen vakman hoeft te zijn om daarmee te verfspuiten.

Tip 3
De muur schilderen met een bijzondere structuur? Je kunt veel soorten structuurverf spuiten, zowel in een fijne als meer grove korrel. Op die manier creëer je het effect waar je naar op zoek bent.

Tip 4
Het verfspuitsysteem schoonmaken? Spuit die eerst helemaal leeg. Haal de laatste resten er met warm water en een klein beetje zeep uit. Of gebruik de selfcleaning-stand, die steeds meer systemen bevatten. Na circa 5 tot 10 minuten is het systeem weer schoon, zodat je de verfspuit kunt inleveren of die kunt opbergen voor de volgende keer.

De beste verspuitbare muurverf

Ga je de muren verven met een verfspuit of het plafond spuiten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je een verspuitbare muurverf gebruikt, die hiervoor dus geschikt is. Tegenwoordig is het grootste deel van de muurverven verspuitbaar, maar er zijn ook verven die niet geschikt zijn om de muren te spuiten. Hieronder geven wij een selectie van hoogwaardige muurverf die je met een verfspuit kunt gebruiken. Met deze topverven bereik je een zeer strak en goed dekkend resultaat, waar je jarenlang plezier van hebt.

Verfspuit voor muurverf: online bestellen bij Verf.nl

Wil je muurverf spuiten? Wij zorgen er online voor dat je eenvoudig de juiste producten bestelt. Met ons advies en een paar handige tips om daar goed mee aan de slag te gaan.

Heb je vragen over het spuiten van muurverf of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Heb je nog vragen over hoe je goed een verf spuiten kunt? Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag verder bij jouw klus!