Buitenmuur verven, hoe doe je dat het beste?
Een vrouw staat met een verfroller voor een geschilderde buitenmuur.

Buitenmuur verven: hoe verf je de buitenmuur?


De buitenmuur verven en benieuwd hoe je dat aanpakt? Met de tips van onze experts in verf en kleur kun je daar uitstekend zelf mee aan de slag. Door de oude verf van de bakstenen buitenmuur te verwijderen, om die prachtig wit te schilderen of om de gevel een totaal andere kleur te geven. Met verf die daarvoor speciaal geschikt is, inclusief de kwasten, rollers en andere benodigdheden die je daarbij zoekt.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het klinkt cliché, maar het kan bij het schilderen van een buitenmuur niet vaak genoeg benadrukt worden. Ga je klakkeloos een muurverf aanbrengen zonder eerst de benodigde voorbereidingen te treffen, dan leidt dit bijna zeker tot problemen met de verflaag.

De buitenmuur verven in 7 stappen

Je kunt de buitenmuur schilderen door eerst eventueel mos en algen te verwijderen. Door de muur goed te reinigen leg je de basis om te gaan schilderen. Let daarbij ook goed op de voegen en herstel ze daar waar nodig. Zorg er vervolgens voor dat je de buitenmuur voorstrijkt als dit nodig is, om de zuigende werking daarvan te beperken. Dat voorkomt dat jouw verf in de muur gaat zitten bij zuigende ondergronden, in plaats van erop.

Tip 1
De buitenmuur verven voor een mooie nieuwe uitstraling? Het biedt bovendien (hernieuwde) bescherming, bijvoorbeeld tegen regen en andere invloeden van het weer. Win-win, omdat de muur er met de nieuwe bescherming weer geweldig uit komt te zien.

Eerste stap: oude verf verwijderen

Wil je de verf van een bakstenen muur verwijderen? Het is een goede eerste stap om opnieuw aan de slag te gaan. Zonder die oude verf kun je zorgen voor een nieuwe laag voorstrijk, waarop je vervolgens opnieuw kunt schilderen. Ideaal voor een goede hechting en een mooie dekking. Met de kwaliteitsproducten die je online kunt bestellen, zowel voor het verwijderen van de oude verf als om de nieuwe laag er mooi op aan te brengen.

Tijdens het verwijderen van de oude verf op een (stenen) muur is het belangrijk om goed naar de voegen te kijken. Zien die er nog goed uit of is er sprake van kieren en gaten? Het is een goed moment om de voegen daar waar nodig te herstellen. Op die manier kun je het schilderwerk vervolgens weer goed aanbrengen, zodat je er jarenlang geen omkijken naar hebt.

Buitenmuur schilderen: welke ondergrond?

Wil je een stenen muur schilderen, gaat het om stucwerk of een ander materiaal voor de buitengevel? Het is belangrijk om dat eerst vast te stellen, zodat je daar de juiste verf bij kunt kiezen. Op steenachtige materialen en gestucte muren kun je gebruik maken van (buiten)muurverf. Als er sprake is van hout of andere materialen is het verstandig om daar een alternatief voor te kiezen.

Tip 2
Weet je niet goed om welk materiaal het gaat? Onze experts in verf en kleur helpen je graag om dat vast te stellen. Bovendien kunnen we je vervolgens helpen om daar de juiste verf en benodigdheden bij te bestellen, zoals de kwast en rollers.

Buitenmuur verven tips

De buitenmuur verven en op zoek naar tips? We zetten er een aantal voor je op een rij:

De beste verf voor de buitenmuur

Wat is de beste verf voor de buitenmuur? Je kunt het best schilderen met acrylverf. Het beschermt de muur tegen indringend vocht, maakt die grotendeels waterafstotend en laat de muur ondertussen nog wel gewoon ademen. Houd er rekening mee dat je raamluiken, planten zoals klimop en struiken zoveel mogelijk verwijdert. Let ook op eventuele pluggen, schroeven en spijkers die in de weg kunnen zitten.

Scheuren en voegen herstellen

Herstel voegen en scheuren, als daar sprake van is. Slijp ze uit, voeg ze opnieuw en herstel de scheuren die er zijn ontstaan. Op die manier creëer je een goede nieuwe basis om mee aan de slag te gaan. De beste manier om de buitenmuur te schilderen, zonder dat je halverwege in de problemen komt.

Opstijgend vocht voorkomen

Heb je last van opstijgend vocht? Het is belangrijk om dat eerst te voorkomen. Op die manier voorkom je dat het vocht het nieuwe schilderwerk aan zal tasten, waardoor je dit binnen een paar jaar nog een keer dient te doen.

Gevelplint zandvrij maken

Wil je de complete buitenmuur schilderen? Maak de onderste paar rijen (bak)stenen eerst goed zandvrij. Dit heet de ‘plint’, waarmee je voorkomt dat jouw kwast of roller straks vol met zandkorrels zal zitten.

Kozijnen afplakken

Plak de kozijnen netjes af, net als andere delen die je niet wilt schilderen als je aan de slag gaat met de buitenmuur. Let op: haal de tape er binnen 2 dagen weer af, om te voorkomen dat er schade aan de kozijnen ontstaat.

De populairste muurverf voor buiten

Ben je benieuwd welke muurverf voor buiten populair is en vaak wordt gebruikt door zowel de professional als de doe-het-zelver om bijvoorbeeld de voorgevel te schilderen? Onderstaande hoogwaardige buitenmuurverven zijn geliefd, onder andere omdat deze prettig verwerkbaar zijn en een mooi en zeer duurzaam schilderresultaat opleveren.

Buitenmuur verven: professionele verf kopen

Wil je de buitenmuur verven? Koop de professionele verf van merken zoals Sikkens, Sigma, Trimetal en Wijzonol. Op die manier kun je rekenen op de hoogst mogelijke kwaliteit, waarmee je ondertussen op een eenvoudige wijze kunt werken. Perfect om de buitenmuur te schilderen, zodat je die een mooie kleur geeft en tegelijkertijd goed beschermt. Tegen de invloeden van het weer, waar je vervolgens een aantal jaren niet of nauwelijks omkijken naar zal hebben.

Heb je vragen over het schilderen van de buitenmuur, schilderen van de gevel of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Wil je nog meer informatie over hoe je het best een buitenmuur verven kunt of welke producten je hiervoor goed kunt gebruiken? Neem contact op met een van onze specialisten.


Maak je klus compleet

Verf (3)

> Voorstrijk

> Fixeer

> Buitenmuurverf

Benodigdheden (7)

> Kwast

> Muurverfroller

> Verfrolbeugel

> Verfemmer

> Afplaktape

> Muurvuller

> Universol verfreiniger