Metallic verf, breng je muur tot leven.
Een gouden metallic muurverf.

Metallic verf: breng je muur tot leven


Wil je de muur schilderen met een metallic muurverf voor een bijzondere uitstraling in huis? Metallic verf of metal look verf zorgt voor een glamoureuze en moderne uitstraling van het interieur. Je kunt metallic verf natuurlijk ook gebruiken voor meubels of decoratieve objecten in huis, voor een opvallend effect. Maar wat is metallic verf precies en hoe kun je dit toepassen in het interieur en buitenshuis?

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Metallic verf zorgt voor een bijzondere uitstraling die je niet vaak tegenkomt, vandaar dat je met deze verf een opvallende sfeer kunt creëren die de aandacht trekt. Er worden voortdurend nieuwe moderne trends en kleurcombinaties ontwikkeld voor metallic verven.

Wat is metallic verf?

Metallic verf en metallic muurverf bevatten kleine metaaldeeltjes, zoals aluminium, brons of koper. Licht weerkaatst op deze metalen deeltjes in de verf, wat zorgt voor een bijzondere glanzende uitstraling en reflectie van het geschilderde oppervlak. En bijkomend voordeel? De muur of een ander oppervlak ziet er op ieder moment van de dag een beetje anders uit, afhankelijk van de lichtinval. Het is op die manier een opvallend speels en wisselend geheel, dat diepte toevoegt aan het interieur.

Toepassingen van metallic verf

Metallic verf kan op verschillende oppervlakken toegepast worden om een bijzonder effect te creëren. We lichten er vier verder toe, namelijk: metallic muurverf, metallic verf voor meubels, metallic verf voor decoratieve items en metallic verf voor buiten.

Metallic muurverf

Jouw muur schilderen in een bijzonder mooie kleur? Metallic muurverf creëert een dramatisch effect. Je kunt metallic muurverf bijvoorbeeld gebruiken om aan te brengen op een accentmuur. Zo zorg je voor een contrast met de andere muren in de ruimte. Bestel metallic muurverf, beschikbaar van meerdere van onze A-merken. Het brengt jouw muur tot leven, vooral als het daglicht er door het raam heen op valt.

Metallic verf voor meubels

Door één of meerdere meubels te schilderen met metallic verf geef je ze een moderne, opvallende uitstraling. Denk er bijvoorbeeld eens over na om en kast, tafel of een stoel een bijzondere glans te geven.

Metallic verf voor decoratieve items

Ook decoratieve items kunnen een speciale toevoeging zijn voor de sfeer in huis als deze een metallic kleur hebben. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij spiegels, lijsten en vazen.

Metallic verf voor buiten

Metallic verf die speciaal geschikt is voor buiten wordt bijvoorbeeld toegepast op hekwerk in de tuin, metalen palen of andere metalen delen.

Metallic muurverf aanbrengen

Wil je de muur verven met metallic verf? Je doet dit op dezelfde manier als bij een normale muurverf. Dat betekent dat je eerst de muur moet reinigen, repareren en (indien nodig) voorstrijken. Bekijk de video hiernaast voor de stappen die je kunt volgen om metallic muurverf aan te brengen. Wil je metallic muurverf overschilderen of bijvoorbeeld een gouden muur verven zodat het de metallic look verdwijnt? Let er dan op dat je mogelijk meer lagen verf moet aanbrengen dan gewoonlijk om het metallic effect effectief weg te werken.

Tip: Een muur kiezen om te schilderen met metallic muurverf? Kies een wand die mooi in het licht valt op het moment dat de zon begint te schijnen. Het effect komt dan het best tot zijn recht.

Populaire metal look verf

Ben je op zoek naar een hoogwaardige metallic verf voor binnenshuis of buitenshuis? Wij hebben verschillende populaire soorten metal look verf in ons assortiment, zoals Histor metallic muurverf en Flexa metallic muurverf. Onderstaande producten zijn populair om een metallic uitstraling te creëren in huis of buitenshuis.

Metallic verf kleuren: uitgebreid assortiment

Benieuwd naar de metallic verf kleuren waar je gebruik van kunt maken? Je hebt de keuze uit een breed assortiment, om jouw muur of andere objecten op een prachtige manier af te werken. We kunnen de metallic verf bovendien voor je op kleur mengen, gewoon aan de hand van de RAL-code of een kleurcode uit een andere kleurcollectie waar je naar op zoek bent.

Men zoekt vaak naar metallic verf in combinatie met de naam van een specifieke kleur, zoals goud of brons, maar vaak kan één verfsoort gewoon in een breed scala aan metallic kleuren gemengd worden. De volgende veelgezochte producten zijn dus eigenlijk hetzelfde als gewoon "metallic verf" of "metallic muurverf".

  • Metallic goud verf
  • Metallic verf goud
  • Goud metallic verf
  • Brons verf
  • Brons metallic verf
  • Metallic verf brons

  • Muurverf brons goud
  • Muurverf goud metallic
  • Metallic muurverf goud
  • Goud metallic muurverf
  • Metallic goud muurverf

Kom je een mooie kleur tegen bij een specifiek merk, maar wil je graag schilderen met een ander merk? Geen probleem, wij mengen de kleur die je zoekt bij het A-merk dat je wilt bestellen. Daarmee kun je rekenen op de hoogst mogelijke kwaliteit, terwijl je daar natuurlijk de scherpe prijs voor betaalt die je van ons gewend bent.

Metallic muurverf kopen bij Verf.nl

Metallic muurverf kopen en daarvoor op zoek naar de beste kwaliteit? Bestel jouw verf eenvoudig online, direct bij ons uit de eigen voorraad. Wij adviseren je ook graag over de juiste kwasten en verfrollers die je daar het best voor kunt gebruiken, om ook als doe-het-zelver als een echte vakman aan de slag te gaan.

Heb je vragen over metallic verf of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Heb je verder nog vragen over metallic verf? Neem contact op met een van onze specialisten, wij helpen je graag!


Maak je klus compleet

Verf (1)

> Metallic verf

Benodigdheden (7)

> Kwast

> Muurverfroller

> Viltroller

> Verfrolbeugel

> Schuurpapier

> Afplaktape

> Universol verfreiniger