Verhoog de team performance, welke kleuren gebruik je?
Een kleurenwaaier met verschillende kleuren.

Kleur kan zorgen voor de juiste look feel in een ruimte. Maar belangrijker voor de ondernemers onder ons: kleur kan zorgen voor een hogere werkproductiviteit! Kleur is van invloed op gemoedstoestand en dus indirect op prestaties. Dus kan jij (of één van je collega's) wel een extra zetje gebruiken, lees dan vooral even mee. Komt ie:

Rood
De kleur rood is een kleur van passie en emotie. Maar pas op, bij teveel rood kun je je niet focussen en werkt deze kleur vermoeiend.

Oranje
Oranje symboliseert uithoudingsvermogen en geeft je creativiteit een boost. Verder is oranje de kleur van positiviteit en vrolijkheid.

Geel
De meest lichte, stralende en evengoed krachtige kleur van allemaal: geel. Geel symboliseert de zon en zorgt voor een optimistisch gevoel. Ook activeert deze kleur je hersenen en zet aan tot werken. Teveel of een fluoriscerende vorm van geel kan zorgen voor overprikkeling en irritatie: een no-go voor teveel dus.

Wit
Wit is een neutrale kleur. Helemaal in combinatie met natuurlijk licht geeft het een ruimtelijk gevoel. Dit kan de creativiteit op de werkvloer ten goede komen. Kijk uit voor een overdaad aan wit; dit associëren veel mensen met ziekenhuizen.

Bruin
Bruin is de kleur van de aarde en is nooit opdringerig. Bruintinten zijn goed met wit te combineren, wat zorgt voor een huiselijke, gemoedelijke en warme sfeer. Bruintinten zorgen voor rust & evenwicht in hoofd én kantoor.

Paars
De kleur paars heeft een stimulerende werking op de geest en staat voor wijsheid. Deze kleur wordt geassocieerd met mensen die out of the box denken. Heb je een extra portie creativiteit nodig, dan is paars jouw kleur!

Groen
Groen is de kleur van de natuur, het leven en de toekomst. Deze kleur zorgt voor een frisse en gezonde omgeving. Vooral door de associatie met natuur werkt dit rustgevend, ontspannend en stressverlagend. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen het creatieve denkproces ten goede komt.

Blauw
Blauw werkt net als groen rustgevend. Deze kleur symboliseert oneindigheid en rust: het is de kleur van de hemel en de zee. Blauw doet het vooral goed op plekken waar je je goed moet kunnen focussen.

Keep in mind: zoals met alles in het leven geldt hier ook, alles waar té voor staat is niet goed. Kies je kleuren wijs en ga voor die inspirerende werkruimte. Good luck!

Tags: Inspiratie