Buiten schilderen, hoe pak je dat aan?
Een man die zijn voorgevel wit aan het schilder is.

Buiten schilderen en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? Met een paar handige tips voorkom je de bekende valkuilen, zodat je daar goed mee aan de slag kunt.

Tip: buiten schilderen? De temperatuur is dan heel belangrijk. Schilder niet bij een te hoge temperatuur. De ideale temperatuur is zo’n 20 graden, omdat de verfeigenschappen dan het best tot hun recht komen.

Het schilderen voor buiten is een kunst op zich, omdat je rekening dient te houden met zowel het weer als een goede voorbehandeling van het oppervlak. Wij zetten een paar tips voor je op een rij:

  • Goed ontvetten
  • Plamuur niet te dik
  • Schilder alleen droog hout
  • Verwijder houtrot
  • Gebruik goede verf

Goed ontvetten

Het is heel belangrijk om de ondergrond altijd goed te ontvetten. Buiten kan de aanslag hardnekkiger zijn dan binnen, waardoor het belangrijk is om hier even goed de tijd voor te nemen. Maak de ondergrond vetvrij en schuur die daarna op, zodat je de ideale basis creëert om buiten te gaan schilderen.

Plamuur niet te dik

Dien je het houtwerk buiten te plamuren, voordat je dit kunt schilderen? Het is verleidelijk om het dik aan te brengen, omdat je daardoor een stuk sneller klaar bent. Toch is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, op basis van dunnen laagjes. Hout zal ‘werken’, waardoor een te grote hoeveelheid tot problemen kan leiden.

Schilder alleen droog hout

Wacht tot het hout goed droog is, voordat je dit gaat schilderen. Je voorkomt daarmee dat de verf snel gaat bladderen, omdat het vocht nog naar buiten moet. Maak het houtwerk als het droog is netjes kaal, zet het in de grondverf en zorg er daarna met de aflak voor dat je dat netjes af kunt werken.

Verwijder houtrot

Houtrot verwijderen kan een lastig klusje zijn, maar het is heel belangrijk om buiten te schilderen. Verwijder de houtrot en herstel het hout, voordat je aan de slag gaat met het nieuwe schilderwerk. Het is de enige manier om te voorkomen dat de problemen zich uitbreiden, waardoor je daar vroeg of laat in ergere mate mee te maken krijgt.

Gebruik goede verf

Wellicht een open deur als je onze blogs vaker leest, maar het is belangrijk om te schilderen met goede verf. We bedoelen daarmee verf die geschikt is om buiten mee te schilderen. Wij adviseren je graag over de verschillende producten, zodat je daarmee een uitstekende keuze maakt en als een echte vakschilder aan de slag kunt.

Schilderen voor buiten: bestel de beste verf

Het schilderen voor buiten zelf oppakken en ervoor zorgen dat je daarmee een goede keuze maakt? Bestel de beste verf, eenvoudig bij ons vanuit de webshop of in de winkel in Akersloot.

Heb je vragen over het schilderen voor buiten of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.