Beste verf voor buiten, welke is dat eigenlijk?
Een achtertuin welke geschilderd is met de beste buitenverf.

De beste verf voor buiten gezocht? Het is buiten belangrijk om met de verf niet alleen te zorgen voor een mooie kleur, maar om ook degelijke bescherming aan te brengen. Het hout en andere materialen die je buiten wilt schilderen krijgen veel te verduren, door de verschillende invloeden van het weer. Je kunt denken aan regen en andere neerslag, maar ook aan de UV-straling van de zon en bijvoorbeeld de (grote) temperatuurschommelingen.

In de basis is de beste buitenverf altijd beschikbaar op basis van hoogglans. Het is de meest harde variant van de verf, waarmee je zorgt voor de beste bescherming tegen de invloeden van het weer. In sommige gevallen kun je ook in zijdeglans of een andere glansgraad schilderen. Let dan wel goed op de kwaliteit van de verf, iets waar onze deskundigen je ook goed over kunnen adviseren. Je hebt dan weinig last van vuilaanhechting, mét een mooie uitstraling die lang behouden blijft.

Verf voor buiten: waar moet je op letten?

Benieuwd waar je op moet letten op het moment dat je verf voor buiten wilt kopen? We zetten een paar handige tips voor je op een rij:

  • Glansbehoud
    Hoe lang blijft de glans van de verf behouden? Het geeft een goede indicatie van de levensduur, omdat je wilt voorkomen dat de glans verdwijnt. Het is een teken aan de wand dat ook de bescherming van de ondergrond minder wordt, waardoor de invloeden van het weer meer kans krijgen het hout aan te tasten.
  • Duurzaamheid
    Hoe lang kan het schilderwerk zonder onderhoud? Een meer duurzame buitenverf kan het hout beschermen tot wel 5, 6 jaar of zelfs langer. In andere gevallen gaat het bijvoorbeeld om 3 of 4 jaar of een kortere periode. Je dient de ondergrond dan vaker te schilderen, waardoor je er meer omkijken naar hebt.
  • Glansgraad
    Kijk goed naar de glansgraad. Zoals aangegeven is hoogglans over het algemeen de beste keuze als je buiten verf wilt kopen. En zoek je een andere glansgraad? Dan kijken we graag met je mee naar de producten die in dat geval toch goed geschikt zijn.

Beste buitenverf kopen

De beste verf voor buiten kun je gelukkig eenvoudig online bestellen. Je hebt de keuze uit dekkende en meer transparante producten, zowel binnen de verf als de beits. Bovendien kunnen we de verf leveren in iedere kleur waar je naar op zoek bent. We mengen de buitenverf netjes op kleur, bijvoorbeeld om het tuinhuis of de kozijnen te schilderen in de kleur die jij in je hoofd hebt. En bestel je voor minimaal €50 aan verf voor buiten of andere producten uit ons brede assortiment? Je profiteert van gratis verzending, waardoor je nooit te veel betaalt voor jouw buitenverf.

Heb je vragen over de beste buitenverf of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.