Beste verf voor buiten, welke eigenschappen heeft de verf?
Een man die de buitenmuur voorziet van witte verf.

De beste verf voor buiten gezocht? De beste buitenverf die je kunt gebruiken is speciaal geschikt voor de ondergrond en heeft de eigenschappen die je belangrijk vindt. Sommige verfsoorten bieden de beste bescherming tegen invloeden van het weer, maar zijn helaas niet geschikt voor alle soorten ondergronden.

De beste buitenverf is van merken zoals Sikkens, zoals Sigma en Wijzonol die producten als de Sikkens Rubbol XD High Gloss, Sigma S2U Allure Gloss en Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak in het assortiment hebben. Het zijn A-merken met hoogwaardige producten, waar ook professionele vakschilders graag gebruik van maken. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, bijvoorbeeld als je zoekt naar hoogglans of zijdeglans. Bovendien geven we je graag aan welke eigenschappen een buitenverf moet hebben, om daar op een hoogwaardige en duurzame manier gebruik van te maken.

Wat is de beste buitenverf?

Wat is de beste buitenverf? Een vraag die we regelmatig krijgen, maar waar we niet zomaar antwoord op kunnen geven. Het hangt bijvoorbeeld af van de glansgraad waar je gebruik van wilt maken.

Hoogglans is voor buiten standaard de beste keuze. De verf heeft minder last van vuilaanhechting, waardoor het schilderwerk er langer mooi uit blijft zien. De zijdeglans producten zorgen voor een meer matte uitstraling, maar zijn ook minder ‘flexibel’. De verfproducten zijn minder goed bestand tegen weersinvloeden, waardoor ze er na verloop van tijd wat minder uit gaan zien.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat een hoogglans verf de ondergrond duidelijk zal accentueren. Eventuele oneffenheden of structuren in de ondergrond worden extra goed zichtbaar. Een zijdeglans kan dan een betere keuze zijn, ondanks de iets mindere bescherming van de verf zelf.

Belangrijke eigenschappen voor verf voor buiten

Benieuwd naar de belangrijkste eigenschappen voor de beste verf voor buiten? We zetten er 5 op een rij, ideaal om bijvoorbeeld de buitenverf van Sikkens, Sigma en Wijzonol met elkaar te vergelijken:

 • Levensduur van de buitenverf
  Een belangrijke eigenschap, die aangeeft hoe lang de verf mee zal gaan. Hoe langer de verf meegaat, hoe minder vaak je het schilderwerk hoeft bij te werken. Dat scheelt kosten, en voorkomt omkijken naar bijvoorbeeld het houtwerk.
 • Glansgraad van het verfproduct
  Een hogere glansgraad voorkomt meer vuilaanhechting, waardoor de verflaag mooier blijft. Een hoogglans-verf biedt op die manier betere bescherming dan een zijdeglans-verf.
 • Dekking van de verf
  Een betere dekking van de verf voorkomt extra lagen die je moet aanbrengen. Je hebt minder verf nodig en bent er minder lang mee bezig om buiten alles te schilderen.
 • Beschikbaarheid van kleuren
  Kun je precies de kleur laten mengen die je zoekt? Sommige verfsoorten zijn in meer kleuren beschikbaar dan anderen.
 • Prijs van de verf voor buiten
  Wat kost de verf waar je buiten gebruik van wilt maken? Wij zorgen online voor scherpe aanbiedingen voor zowel de buitenverf van Sikkens, Sigma, Wijzonol als andere A-merken.

Sikkens, Sigma, Wijzonol en andere A-merken

De buitenverf van Sikkens, Sigma, Wijzonol en onze andere A-merken staat bekend om de hoogste kwaliteit. Het zijn professionele merken waar ook vakschilders graag mee schilderen. De merken hebben een uitgebreid assortiment, met verschillende soorten verf voor binnen en voor buiten.

Daarnaast zijn er diverse kleinere merken beschikbaar, gespecialiseerd in een bepaald type verf of een bepaalde niche. Wij adviseren je graag over de verfsoorten die er beschikbaar zijn en in welke situaties je daar gebruik van kunt maken. We denken dan na over de ondergrond en het resultaat dat je voor ogen hebt, bijvoorbeeld in combinatie met de glansgraad.

De beste verfsoorten voor buiten bevatten hoogwaardige bind- en oplosmiddelen, net als pigment en verdunners om op een vakkundige manier mee te werken. De samenstelling moet goed zijn en vraagt om jaren van ontwikkeling. De prijs van A-merk verf ligt daardoor hoger dan die van de mindere alternatieven. Onder de streep verdient de investering in kwaliteit zich makkelijk terug, omdat de verf een betere bescherming biedt, beter dekt en veel langer meegaat. Het is een duurzame keuze op basis van goede kwaliteit, waardoor je daar lang plezier van hebt.

Tip: de beste verf voor buiten kopen? Zorg ervoor dat je daar ook de juiste schilderbenodigdheden bij bestelt. Wij denken met je mee over de kwasten, de rollers, inzetvaatjes en andere producten die je er goed bij kunt gebruiken. We maken jouw bestelling compleet, zodat je daar meteen mee aan de slag kunt.

Beste buitenverf kopen bij Verf.nl

De beste buitenverf kopen en daarbij gebruik maken van een aanbieding? Onze verfsoorten zijn regelmatig beschikbaar met aantrekkelijke kortingen. En belangrijker nog, we berekenen standaard extra lage prijzen. Je betaalt online een lage prijs voor de verf van hoge kwaliteit, omdat we de kosten standaard laag houden. Die lage prijzen gelden ook bij ons in de winkel in Akersloot, waar we je goed kunnen adviseren over de beste producten voor jouw klus.

We hebben de buitenverf van Sikkens, Sigma en bijvoorbeeld Wijzonol natuurlijk netjes voor je op voorraad. Dat betekent dat we de bestelling meteen voor je in orde kunnen maken, net als de verzending naar jouw adres. En bestel je voor minimaal €50 van de beste buitenverf of andere verfproducten? Dankzij de gratis verzending hoef je daar geen extra kosten voor te maken.

Heb je vragen over de beste verf voor buiten of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Neem contact op met een van onze verfexperts en laat je informeren en adviseren over de beste buitenverf.


Tags: Buiten