Plafond sauzen, hoe wit je een plafond?
Een schilder die een plafond aan het witten is.

Het plafond sauzen en op zoek naar handige tips om dat te witten? Met onze adviezen, de A-merk producten uit ons assortiment en dankzij onze snelle levering kun je snel en vakkundig aan de slag. Ideaal voor jou als doe-het-zelver, omdat je voor een betaalbare prijs kunt werken met producten van de beste kwaliteit. We helpen je met een aantal tips het plafond te witten en zorgen er naast de plafondverf voor dat je de juiste schilderbenodigdheden kunt bestellen.

Het plafond witten met onze tips? We leggen je uit hoe je de randen netjes afplakt, hoe je het plafond schoon kunt maken en hoe je met voorstrijk voorkomt dat het oppervlak te veel zal opnemen. Wij helpen je om op een vakkundige manier aan de slag te gaan, zodat je het plafond op een strakke manier kunt sauzen. Het is dé manier om het plafond netjes af te werken, waarmee jouw woonkamer, slaapkamer en iedere andere ruimte de frisse uitstraling krijgt waar je naar op zoek bent.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden als je het plafond wilt sauzen. Vooral als je daar weinig ervaring mee hebt is het een klus waarbij een goede voorbereiding de helft van het werk kan zijn. Door de randen netjes af te plakken en het plafond schoon te maken en voor te strijken bespaar je veel kostbare tijd. Bovendien helpt het je om heel netjes te werken, waardoor het daar niet aan zal liggen.

Handige tips: plafond verven

Benieuwd naar de handige tips om het plafond te witten of in een andere kleur te verven? We zetten ze aan de hand van drie stappen voor je op een rij:

 • Randen afplakken
  Het plafond sauzen? Dan wil je de muren niet onbedoeld meeschilderen. Plak de muren netjes af en voorkom dat de verf op meubels terecht kan komen. Voor kleinere klussen kun je de meubels afdekken, terwijl het bij grotere klussen soms beter is om het bankstel, de eettafel en de kast even naar een andere kamer te brengen. Zorg er daarmee voor dat je voldoende ruimte hebt om te gaan witten.
  Plaats plastic zeil op de vloer en gebruik dit ook om de wanden netjes te beschermen. De hoeken en randen van de muur kun je afplakken met tape, waardoor de verf daarop niet terecht zal komen. Het is een belangrijk deel van de voorbereiding om het plafond te sauzen, zodat je dit mooi kunt witten of om het een andere kleur te geven.
 • Plafond schoonmaken
  Voordat je kunt gaan witten of sauzen is het belangrijk om het plafond netjes schoon te maken. Dat kun je het best doen met een verfreiniger. Het product maakt het oppervlak vet- en stofvrij. Eventuele gaten of barsten kun je opvullen met een muurvuller. Op die manier zorg je voor een egaal oppervlak dat netjes vrij is van vet en stof, zodat je dit op een mooie wijze kunt witten.
 • Goed voorstrijken
  De laatste stap uit de voorbereiding bestaat uit het voorstrijken van het plafond. Je zorgt er daarmee voor dat de ondergrond uit te veel op nemen. Het voorkomt dat veel van de verf verloren gaat in de poriën van het plafond. In plaats daarvan sluit je die alvast af, om er met de verf voor te zorgen dat je het plafond op een strakke manier kunt sauzen.

Sikkens, Sigma, Trimetal en meer

Benieuwd naar het assortiment dat er beschikbaar is om het plafond te sauzen? Je kunt onze tips om het plafond te witten gebruiken voor alle A-merken die we verkopen. Zoek je bijvoorbeeld naar Sikkens plafondverf, Sigma plafondverf of Trimetal plafondverf? Het zijn drie merken die bekend staan om de goede kwaliteit van de producten. Ze zorgen ervoor dat je op een vakkundige manier aan de slag kunt, terwijl je daar online een scherpe prijs voor betaalt.

Wij helpen je graag te berekenen hoeveel van de plafondverf je nodig hebt, zodat je voldoende blikken bestelt. Het is de makkelijkste manier om voldoende verf te bestellen, waarna je aan de slag kunt met onze handige tips om het plafond mooi te witten. Uiteraard laten we je ook graag zien welke rollers, kwasten en andere benodigdheden je daar het best bij kunt gebruiken.

Wij helpen je de bestelling graag compleet te maken, zodat je er als een doe-het-zelver mee aan de slag kunt. We zorgen ervoor dat jij kunt schilderen als een echte vakman, bijvoorbeeld met de merken die bekend staan om hun goede kwaliteit. Je kunt denken aan Sikkens, Sigma en Trimetal, net als aan andere merken waar je naar op zoek bent. Wij kennen de merken en de beste producten, zodat jij daar op een goede manier mee aan de slag kunt.

Plafond witten: tips van professionals

Wil jij het plafond witten of sauzen in een andere kleur? Met de tips van onze professionals maken we het je graag een beetje makkelijker. Wij zorgen ervoor dat je vakkundig aan de slag kunt, met de producten die je daarvoor nodig hebt.

We hebben zowel de verf voor het plafond als de schilderbenodigdheden natuurlijk netjes voor je op voorraad. Dat betekent dat we er meteen voor je mee aan de slag gaan, waardoor jij de belangrijke producten daarna zo snel mogelijk in huis hebt. En bestel je voor minimaal €50 aan plafondverf van Sikkens, Sigma en Trimetal of andere verfproducten bij ons uit het assortiment? Je profiteert van gratis verzending, waardoor je daar geen extra kosten voor hoeft te maken.

Heb je vragen of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.