Verftechnieken, welke originele technieken zijn er?
Een schilder gebruikt een originele techniek om de wand te schilderen.

Benieuwd naar bijzondere en originele verftechnieken? Schilderen is een leuke en creatieve klus, vooral als je de speciale technieken gebruikt die er beschikbaar zijn. Wij zetten er een aantal voor je op een rij, waarmee je de woonkamer, de slaapkamer of een andere ruimte op een bijzondere manier de kleur kunt geven die je voor ogen hebt.

Decoratieve verftechnieken

Benieuwd naar leuke decoratieve verftechnieken? Wij zetten er 4 voor je op een rij:

 • Sponstechniek
  Een eenvoudige techniek, waarmee je op de muur zorgt voor een steenachtige look. Maak een spons nat en knijp die goed uit. Doop de spons in de verf en dep het oppervlak. Doe dat daarna nog eens met een meer donkere verf, terwijl de lichte verf nog nat is.
  Tip: je kunt met deze techniek ook een prachtig wolkenpatroon creëren.
 • Cirkels verven
  Zin in een speelse look met perfecte cirkels? Gebruik een spijker en een stuk touw. Trek op die manier cirkels op de wand, zodat je daar netjes overheen kunt schilderen.
  Tip: schilder ook de potloodstreep mee die je trekt, zodat je daar niets meer van zal zien.
 • Sjablonen verven
  De makkelijkste manier om een mooi figuur op de muur te schilderen. Bestel een sjabloon of knip die zelf uit. Houd ‘m op de muur en verf binnen het figuur, zodat die prachtig op de muur ontstaat.
 • Lambrisering verven
  De muur in twee verschillende kleuren schilderen? Gebruik afplaktape op de hoogte die je wenst. Populair is een hoogte van 1,30 meter, waarmee je de onder- en bovenkant een andere kleur kunt geven.
  Tip: lager afplakken laat de ruimte hoger lijken, terwijl hoger afplakken de kamer knusser maakt.

Heb je vragen over de verftechnieken of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.