Plafond witten, welke stappen neem je?
Een vrouw die haar plafond aan het witten is.

Het plafond witten en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? Met onze tips kun jij het plafond verven als een ware vakschilder. Uiteraard adviseren we je de beste plafondverf, zodat het daar in ieder geval niet aan zal liggen.

Voordat je kunt beginnen is het belangrijk om de randen netjes af te plakken en meubels die je wilt beschermen af te dekken. Tijdens het schilderen van het plafond zullen er hoe dan ook spetters naar beneden vallen, dus bescherm ook de vloer om die netjes te houden. Het is een van de belangrijkste tips, die jou helpt om het plafond te witten en de verf niet op allerlei andere plekken terecht te laten komen.

Schoonmaken en voorstrijken

Vervolgens is het belangrijk om het plafond goed schoon te maken. Voordat je het plafond gaat witten kun je gebruik maken van verfreiniger. Daarmee maak je het plafond vet- en stofvrij, zodat de verf straks een stuk beter zal hechten.

Tip: is er sprake van gaten of barsten? Gebruik een muurvuller, waarmee je het plafond herstelt tot een egaal oppervlak. Uiteraard is het verstandig om ook de herstelde delen goed vet- en stofvrij te maken, zodat je ook daar goed op kunt werken.

Voordat je het plafond kunt verven is het verstandig om dit te voorstrijken. Breng de voorstrijk aan met een roller, waarmee je ervoor zorgt dat je de zuigende werking van het materiaal opheft. Het voorkomt bovendien strepen op het plafond, zodat je een mooie egale witte kleur kunt aanbrengen. De plafondverf zal voor een veel mooier resultaat zorgen, dankzij de voorstrijk die je eerst aanbrengt.

Plafond verven: tips om te witten

Je kunt daarna het plafond witten, met de plafondverf die je daarvoor eenvoudig online kunt bestellen. Wij adviseren je graag over de producten die het best geschikt zijn, natuurlijk in de verschillende tinten wit. Je werkt op die manier aan een mooie egale laag, waarmee je zelfs de kleinste oneffenheden kunt wegwerken.

Plafondverf kopen

Wil je plafondverf kopen om het plafond te witten en zoek je daarvoor naar niets minder dan het beste? Wij weten wat je nodig hebt en adviseren je ook graag de juiste kwasten, rollers en andere benodigdheden om het plafond te verven. En bestel je voor minimaal €50 aan verf of andere producten die je erbij nodig hebt? Je betaalt dan geen verzendkosten, zodat je alles op een extra voordelige manier in huis kunt halen.

Heb je vragen over het verven van de muur of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.