Deuren verven, wat is de beste aanpak?
Een houten binnendeur wordt wit geverfd met een verfroller.

Deuren verven: wat is de beste aanpak?


Eens in de zoveel jaar wil je de deuren in huis een opfrisbeurt of een nieuwe kleur geven. Maar hoe verf je een deur? Ga je zelf aan de slag met de deuren verven en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Kies de juiste voorbereiding voor een binnendeur van hout, een kunststof deur, de voordeur of bijvoorbeeld een garagedeur. Het is belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden, de juiste verf te gebruiken en te werken met professionele schilderbenodigdheden.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Kies als je deuren gaat verven voor een watergedragen verf die kras- en stootvast is, bestand is tegen huidvet en niet-vergelend is. Zo is de verflaag goed bestand tegen de meest voorkomende uitdagingen waar deuren mee te maken krijgen en blijft de verf dus zo lang mogelijk in goede conditie.

Waarom de deuren schilderen?

Je kunt de deuren schilderen als je het interieur wilt opfrissen of als je een nieuwe stijl wilt creëren in huis. Een nieuwe laag verf op de deuren is een effectieve manier om de uitstraling in huis op te frissen en dit kan daarom een hoop veranderen aan de sfeer van het interieur. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je de deuren voor de eerste keer gaat schilderen, bijvoorbeeld als je een nieuw huis hebt. We leggen je ook uit hoe je dit het beste doet. Deuren verven is een relatief eenvoudige klus, maar het is wel belangrijk dat je deze klus op de juiste manier aanpakt. We helpen je verder met het schilderen van houten, metalen, kunststof of glazen deuren.

We leggen je graag uit hoe je een verf op waterbasis kunt gebruiken voor het schilderen van binnendeuren. De verf is goed bestand tegen krassen en slijtage, zodat je zorgt voor een duurzaam resultaat dat specifiek geschikt is voor binnengebruik.

Deuren verven stappenplan

Wil je een binnendeur verven? Aan de hand van deze stappen zorg je voor een mooi strak resultaat bij het schilderen van de binnendeur.

1. Voorbereiding

Bereid de deur voor door het deurbeslag te verwijderen en de deur uit de scharnieren te tillen. Dek de vloer en bijvoorbeeld meubels af met afdekfolie. Zorg ervoor dat de ruimte waar je gaat schilderen goed geventileerd is.

2. Ontvetten en schuren

Reinig en ontvet de deur met een goede verfreiniger. Schuur de deur vervolgens met schuurpapier, zodat de verf goed aan het oppervlak kan hechten.

3. Grondverf of primer aanbrengen

Breng een geschikte grondverf (op hout) of primer (op een ander materiaal) op de deur aan. Als de oude verflaag nog in goede staat was, is dit vaak niet nodig. Als de oude verflaag in slechte staat was of als de deur nog onbehandeld was, zorgt dit ervoor dat je de basis legt voor een hoogwaardig verfsysteem.

4. Deur schilderen

Schuur de volledig gedroogde grondlaag licht op. Je kunt nu de deur verven, met de aflakverf die je daarvoor hebt gekozen. Laat de verflaag verfvolgens goed drogen, schuur deze weer heel licht op, en breng een tweede laag verf aan. Zo zorg je voor een goede dekking van de verf en een strak eindresultaat.

5. Schilderen

Laat de verf goed drogen en uitharden en monteer vervolgens de deurknoppen, sloten en scharnieren weer. Neem goed de tijd om de lak uit te laten harden, nadat je de deur geschilderd hebt. Na ongeveer een week is de deur stoot- en krasvast, omdat de lak dan goed hard is geworden. Dan kun je de deur weer in gebruik nemen.

Tip 1
Werk in een stofvrije omgeving, gebruik professionele kwasten en verfrollers en laat elke verflaag goed drogen voordat je verder gaat. Op deze manier zorg je voor een perfecte egale afwerking.

Tip 2
Wil je de kwasten of rollers de volgende dag weer gebruiken? Wikkel ze in folie of een plastic zak, dan kun je de volgende dag meteen verder schilderen.

Binnendeur schilderen: verschillende deuren

Wil je de deuren verven en zoek je naar verf die daarvoor speciaal geschikt is? Je hebt de keuze uit verf voor binnendeuren om die glad af te werken, net als verf speciaal voor kunststof deuren. Bestel verf om de metalen deurposten te verven, om de voordeur te verven of om de garagedeur te verven.

Wij denken graag met je mee over het type verf dat je het best kunt gebruiken voor de klus waar je aan wilt werken. Dat geldt voor een gladde afwerking of schilderwerk met structuur, net als wanneer je de metalen deurposten mooi wilt schilderen. Veel van de reguliere lakken zijn geschikt voor metaal als je de ondergrond eerst goed voorbereidt, al zijn er ook meer specifiek geschikte producten beschikbaar.

Wil je de garagedeur verven en zoek je daarvoor naar de juiste producten? Het hangt af van de ondergrond van de garagedeur, waarover we graag met je meedenken. Geef ons aan wat je wilt schilderen, dan zorgen wij ervoor dat je daarvoor de beste verfproducten kunt gebruiken. Bovendien kunnen we die in de meeste gevallen netjes voor je op kleur mengen, zodat je daar goed mee uit de voeten kunt.

De beste deuren verf

Wij hebben een breed assortiment van verf die geschikt is om een binnendeur te verven. Wij raden aan om een lakverf te gebruiken die kras- en stootvast is, huidvetresistent is en niet vergelend is. Dit zijn namelijk de eigenschappen die ervoor zorgen dat de deur zo lang mogelijk mooi blijft. De meest gekozen uitstraling om een binnendeur te schilderen is een zijdeglans uitstraling. We zetten de meest populaire hoogwaardige producten om een binnendeur te verven naast elkaar, die allemaal beschikken over de genoemde eigenschappen.

Deur zwart verven

Verf voor deuren is verkrijgbaar in zeer veel verschillende kleuren, die wij voor je kunnen mengen op officiële mengmachines. De meest gekozen kleur om een binnendeur te verven is standaard wit of een wittint, zoals RAL 9016, RAL 9010, RAL 9003 of RAL 9001. Het is tegenwoordig echter steeds populairder om binnendeuren zwart te verven. Dit past bij een modern interieur, bijvoorbeeld in combinatie met grijstinten en zandkleuren. We kunnen de deuren verf van jouw keuze ook in het zwart leveren, zodat jij de deur mooi zwart kunt verven.

Deur verven met roller zonder strepen

Het is belangrijk om de juiste schilderbenodigdheden te gebruiken als je een deur verven gaat. Om de binnendeur te schilderen raden wij aan om verf op waterbasis (acrylverf) te gebruiken. Het is belangrijk om kwasten en verfrollers te kiezen die hiervoor goed geschikt zijn. Je gebruikt de kwast om randen en lastig bereikbare delen van de deur te schilderen. Gebruik bijvoorbeeld de Anza Diamond Aqua Rond. Met de roller kun je vervolgens de grotere vlakken afwerken. Gebruik bijvoorbeeld een Anza Pro Super Antex Lakroller om de deur te verven met een roller zonder strepen.

Binnendeur verven: online verf kopen

Wil je de binnendeuren verven of gaat het je om een andere deur waar je mee aan de slag wil? Je hebt online de keuze uit een breed assortiment, net als bij ons in de winkel in Akersloot. We laten je graag zien wat er mogelijk is en helpen je kiezen uit de beschikbare A-merken, zoals Sikkens, Sigma, Wijzonol en Trimetal. Bestel jouw verf eenvoudig online bij Verf.nl en profiteer vanaf €50 van gratis verzending, zodat je daarmee altijd een goede keuze maakt.

Heb je nog vragen over deuren verven of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Heb je nog vragen over het verven van een deur? Neem contact op met onze verfexperts, we helpen je graag verder!