Strandsfeer in huis, hoe creëer je een beachstijl?
Mooie foto van het strand en een ondergaande zon.

Witgeschilderde houten latten tegen de muur, vergrijsde tinten op de vloer en accessoires in natuurlijke materialen: het zijn dé ingrediënten voor de beach look in je interieur. Dol op die zomerse vibe en de nonchalante sfeer van het strand? Met deze 10 tips breng je de strandsfeer in huis.

Inrichting beach stijl

Een zomers strandhuis maar dan zonder zanderige voeten maar mét die relaxte en ongedwongen sfeer? Voor een heerlijke strandsfeer in huis heb je geen zand en zee nodig. Een strandsfeer draait om de mix van de juiste elementen, kleuren en materialen. Welke dat zijn lees je in dit blog: 10 tips voor een heerlijke strandsfeer in huis.

#1: Witgeschilderde houten latten

De basis van een strandhuis is licht. Bij veel strandtenten en strandhuisjes zie je daarom witgeschilderde houten latten tegen de muur en het plafond. Witte houten planken of latten maken je muren speelser dan een strak gestuukte muur en voegen een bepaalde nonchalance toe. Er zijn verschillende RAL-kleuren wit. Gebruik RAL 9010 als je gaat voor zuiverwit. Wil je een crèmekleurige tint, kies dan RAL 9001. Kies voor een mooie hoogglans verf, zoals de Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss. Hoogglans verf versterkt het zonlicht. Zo creëer je eenvoudig nóg meer licht in huis.

#2 Kleurenpalet

Het kleurenpalet van een nonchalant strandhuis bestaat uit lichte tinten. Denk aan de kleuren van het strand en de zee. Ga voor lichte grijs- en blauwtinten. Een vergrijsde vloer, een grijze bank, een rotanstoel met katoenen kussen, een mix van witte en blauwgrijze stoelen rondom een houten eettafel. Tip: je benadrukt de ongedwongen sfeer door te kiezen voor verschillende stoelen rondom de eettafel. En dat hoeft niet duur te zijn. Tik bij de kringloopwinkel een aantal verschillende houten stoelen op de kop, ook deze kun je schilderen met de Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss. Deze verf mengen we in alle RAL-kleuren voor je. Mooie RAL-kleuren voor een strandsfeer in huis zijn: RAL 7001, RAL 7016, RAL 7035, RAL 7037, RAL 9010, RAL 9016 en RAL 9002. Tip: schilder de stoelen in verschillende RAL-kleuren. Bijvoorbeeld 2 houten stoelen in RAL 7001, 2 stoelen in RAL 7016 en 2 stoelen in RAL 9016 voor een speels effect.

Welke RAL-kleuren zijn grijs en welke RAL-kleuren zijn wit?

Goed om te weten: een RAL-kleur bestaat uit 4 cijfers. De eerste 2 cijfers geven de kleur aan. Zo beginnen RAL-kleuren grijs met 70 en RAL-kleuren wit beginnen met 90 en met 10.

#3 Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen maken de basis voor de strandsfeer in je huis compleet. Werk met hout, linnen, jute en riet.
Natuurlijke materialen + witgeschilderde houten latten + vergrijsd kleurenpalet = de basis voor een fijne strandsfeer in huis.

#4 Houten fotolijstjes aan de wand

Nu de basis staat, is het de hoogste tijd voor de decoratie. Naturel houtenfotolijstjes steken prachtig af tegen de witgeschilderde muur. Het contrast versterkt de natuurlijke uitstraling van het warme hout. Kies voor foto’s in vergrijsde tinten. Dit matcht prachtig met het kleurenpalet. Wissel familiefoto’s en strandfoto’s af.

#5 Rieten gordijnen

Rieten rolgordijnen voegen niet alleen een subtropisch tintje toe, ze filteren het licht en steken door de natuurlijke warme tint net als de houten fotolijstjes prachtig af tegen de witgeschilderde latten op de muur.

#6 Strandvondsten

Ga strandjutten en decoreer je strandvondsten in glazen stolpen, weckpotten en flessen. Denk aan een stuk verweerd hout, een verzameling schelpen of wat groen. Maak een verzameling en decoreer het kwetsbare glaswerk op robuust hout. Deze tegenstelling geeft een spannend effect. Andere toffe accessoires zijn typische nautische items zoals een stoere reddingsboei. Maar ook een oude gave surfplank tegen de muur is een perfect item in je beach house.

#7 Houten bijzettafels

Een stukje boomstam is ook een perfecte bijzettafel. Houd hem naturel of schilder een stuk boomstam in een RAL-kleur uit het kleurenpalet.

#8 Licht

Licht is onmisbaar in een zomers strandhuis. Overdag maar ook ’s avonds. Schijnt de zon niet? Brand robuuste witte of grijze kaarsen en doe het licht aan. Kies voor lampenkappen in de natuurlijke materialen. Linnen en rieten lampenkampen hebben een natuurlijke en nonchalante uitstraling. Varieer met lampenkappen, lichtsnoeren zonder kappen en metalen wandlampen voor een speels en stoer karakter.

#9 Kleden

Een plaid op de bank waar je op een koude avond heerlijk onder kunt wegkruipen, een vloerkleed of een gaaf wandkleed: kleden geven een warme twist aan je koele strandhuis. Houd de materialen natuurlijk en de kleuren fris. Een wandkleed van jute of een zandkleurig vloerkleed in een linnenlook op de vergrijsde vloer zijn perfecte keuzes.

#10 Netten van touw

Hangplanten in netten van touw maken jouw nonchalante strandhuis helemaal af. Gevlochten netten matchen feilloos in een interieur waar het thema strand centraal staat en groen geeft net dat beetje kleur in de naturelle basis van je strandhuis.

5 Voordelen strandsfeer in huis

Een strandsfeer in huis heeft zoveel fijne voordelen, bijvoorbeeld deze 5:

  • Met een strandsfeer in huis waan je jezelf altijd op het strand.
  • Maar dan zonder zanderige voeten en haar dat door de zilte zeelucht aanvoelt als touw. The best of both worlds!
  • Thuiskomen na een heerlijke dag op het strand is nóg fijner als je thuis de strandsfeer hebt doorgetrokken. Je beleeft stranddagen waar geen einde aan lijkt te komen.
  • Thuis een beach house geeft een instant vakantiegevoel. In de vakantie, in het weekend maar ook als je na een lange werkdag thuiskomt.
  • De lichte tinten en natuurlijke materialen stralen rust uit. Kom uit de alledaagse drukte thuis in je eigen vakantie slash strandhuis, ontdoe je van de hectiek en geniet van de relaxte strandsfeer in je huis.
Tags: Inspiratie