Roze in de slaapkamer, welke kleuren zijn geschikt?
Roze wand in de slaapkamer.

Roze in huis; ik kan er geen genoeg van krijgen. Dit is de reden dat ik ervoor koos om een muur in de slaapkamer een mooie roze kleur te geven. Vandaag vertel ik je hoe je een "volwassen" roze kleur uitkiest, zodat je slaapkamer niet in een soort kinderkamer verandert. Kijk je mee naar het resultaat?

Van groen naar roze

Bij de verhuizing had ik onze muur in de slaapkamer achter het bed voorzien van een frisse groene kleur, namelijk Early Dew van Flexa. Deze kleur zie je in veel interieurs terugkomen en het past perfect in een Scandinavisch interieur met veel wit en licht hout. Het is een frisse kleur, maar ik was wel toe aan iets anders. Omdat ik dol ben op roze, ging ik op zoek naar de perfecte roze tint voor de slaapkamer.

Een slaapkamer met lichte roze tinten.

Keuze voor een roze kleur

Mooie roze tinten vind je eigenlijk bij alle verfmerken. Toch is het zaak om de verschillende kleuren even goed met elkaar te vergelijken voordat je je keuze maakt. Zeker in de slaapkamer kun je met een té roze tint al gauw een soort babykamer-gevoel creëeren. Een volwassen roze kleur is dus hetgeen waar je naar op zoek moet gaan. Ik bekeek een heleboel opties en ging zelf voor de kleur Light Peach Blossom van Little Greene. Deze kleur is duidelijk roze, maar door een vleugje grijs erin, is het niet te kinderachtig. Een aantal andere kleuren die ik je kan aanraden, zijn:

  • Pure & Original Skin Powder: dit is een prachtige poederkleur die iets meer naar het nude neigt. Ben je bang dat je muur té roze wordt? Kies dan voor deze kleur.
  • Flexa Heart Wood: Flexa zelf noemt deze kleur "volwassen roze". Ik heb deze in de woonkamer op de muur en vind hem eerlijk gezegd meer naar paars neigen. Op een zonnige dag zie ik wel wat ze met "roze" bedoelen. Het is een hele mooie tint, die je kamer absoluut niet te meisjesachtig zal maken. Roze, maar toch stoer wat mij betreft.

Het resultaat: roze in de slaapkamer

Zoals gezegd, kreeg onze slaapkamermuur de kleur Light Peach Blossom van Little Greene. Toen ik hem erop verfde, was ik even bang dat ie toch iets te zoet zou uitpakken. Toen de tweede laag droog was, was ik echter wel heel tevreden. De kleur is uitgesproken, maar geeft een prachtig resultaat op de muur achter het bed. De overige muren liet ik wit, maar ik liet het roze wel terugkomen in een grote Ixxi aan de wand tegenover het bed. Ook koos ik voor een aantal roze accessoires, zoals een plantenpot.

Houd je wel van een iets stoerder effect? Dan is deze kleur ook heel goed te combineren met zwart. Zo creëer je echt een heel gaaf contrast met het zoete roze en het harde zwart. Deze combi doet het ook heel goed in een meer klassiek interieur. Zelf combineer ik het roze dus met fris wit, houttinten en groen. Met name planten knallen er echt uit voor deze roze muur, zoals je op de foto's kunt zien.

Een slaapkamer met lichte roze tinten.
Een slaapkamer met lichte roze tinten.
Een slaapkamer met lichte roze tinten.
Een slaapkamer met lichte roze tinten.
Tags: Inspiratie