Schrobvaste muurverf, geen vlekken meer!
Een vrouw brengt schrobvaste muurverf aan in de keuken.

Wie wil er nou geen schrobvaste muurverf? Vlekken en vervuiling op je muur zijn definitief verleden tijd met een muurverf met schrobklasse 1. Een schrobklasse bepaald hoe afwasbaar en hoe vlekbestendig een muurverf is. Er zijn 5 verschillende soorten schrobklasse, maar er zijn 3 soorten schrobklasse die aan onze schrobvaste muurverven hangen. Dit zijn muurverf schrobklasse 1, muurverf schrobklasse 2 en muurverf schrobklasse 3.

Wat is een schrobklasse?

De schrobklasse van een muurverf laat zien in welke mate de muurverf schrobvast, afwasbaar en vlekbestendig is. Een verflaag kan ten alle tijden vervuild raken. Wanneer je een goede muurverf met een hoge schrobklasse gebruikt is dit gemakkelijk weer te herstellen. Schrobvaste muurverven hebben de hoogste schrobklasse en worden veelal gebruikt op plekken waar snel vlekken en viezigheid kunnen ontstaan. Denk hierbij aan de keuken, hal of de kinderkamer waar een vlek op de muur snel gemaakt is. Wanneer je voor een schrobvaste muurverf kiest kun je de vlekken gemakkelijk verwijderen zonder dat je de verf op de muur aantast.

Schrobvaste muurverf klasse 1: Wat houdt schrobklasse 1 in?

Schrobklasse 1 muurverf is de best te reinigen muurverf die er is en is uitstekend bestand tegen vlekken. Koffievlekken, rode wijn vlekken en etensresten zijn gemakkelijk te verwijderen. Schrobvaste muurverf met schrobklasse 1 is vaak terug te vinden in de keuken waar gemakkelijk vlekken kunnen ontstaan. Heb je geschilderd met muurverf schrobklasse 1? Dan zijn deze vlekken gemakkelijk afwasbaar. Naast de bestendigheid tegen vlekken gaat een muurverf met schrobklasse 1 lang mee en dekt deze ook uitstekend.


Schrobvaste muurverf klasse 2: Wat is schrobklasse 2?

Naast de schrobklasse 1 is er ook een schrobklasse 2. Muurverf met schrobklasse 2 is ook uitstekend te reinigen met een natte doek of spons. Deze verf is minder goed bestand tegen vlekken. Vlekken van etensresten is nog enigszins veroorloofd, maar rode wijn en koffievlekken zijn te heftig voor een muurverf met schrobklasse 2. Een muurverf met schrobklasse 2 is prima te gebruiken op een plek waarbij er minder snel vlekken ontstaan. Hierbij kan je denken aan de slaapkamer of woonkamer.


Schrobvaste muurverf klasse 3: Is schrobklasse 3 afwasbaar?

Muurverf met schrobklasse 3 is erg lastig om te reinigen. De verf is kwetsbaar en wij adviseren om muurverf met schrobklasse 3 niet op plaatsen aan te brengen die vaak gebruikt worden. Dit omdat de schrobvaste muurverf klasse 3 moeilijk te reinigen is. Muurverf met schrobklasse 3 wordt meer gebruikt voor plafonds waarbij de kans op vlekken nihil is.


Wat zijn de populairste muurverf kleuren?

Een schrobvaste muurverf kan natuurlijk ook in een prachtige kleur besteld worden. Wij kunnen de muurverf in alle kleuren mengen die jij maar wil. Wat zijn nu eigenlijk de populairste kleuren? Hieronder vindt je een aantal veel bestelde muurverf kleuren bij ons:

RAL 9016 Verkeersswit 53820
RAL 9010 Zuiver Wit
RAL 9002 Grijswit
RAL 9001 Crèmewit
Flexa Creations 3031 Early Dew
Flexa Creations 3024 Urban Taupe

Schrobvaste muurverf kopen

Wil je een schrobvaste muurverf kopen? Neem dan een muurverf met schrobklasse 1. Heb je nog vragen over de schrobklasse of afwasbaarheid? Neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer 072 532 3331 of stuur een mail naar klantenservice@verf.nl.

Meer lezen?

Tags: Verfkennis