Slaapkamer verven, 7 inspirerende ideeën.
Een slaapkamer, strak geschilderd.

Slaapkamer verven en op zoek naar ideeën en inspiratie? We laten je 7 originele ideeën doen, waarmee je de muur in de slaapkamer op een bijzondere manier kunt schilderen. In twee kleuren, met een aantal praktische tips en natuurlijk met verf van de beste kwaliteit. Voor een mooi contrast, een rustgevend geheel of in de kleuren die je ook op andere plekken in huis terug laat komen.

Welke kleur kies je?

Ga je de slaapkamer verven en ben je benieuwd welke kleur je daarvoor moet kiezen? Je hebt in principe de keuze uit 3 mogelijkheden:

 • Rustgevende kleuren
  Ga je voor rust, zodat je in de slaapkamer even nergens aan hoeft te denken? Gebruik blauwtinten. Die zorgen voor een relaxte sfeer en komen lekker zacht over. En wil je de kleur combineren? Kies voor toon-op-toon kleuren. Die variëren van licht naar donker in dezelfde (blauwe) kleur, om daar vervolgens decoratie en verlichting aan toe te voegen.
 • Natuurlijke kleuren
  Maak je het graag avontuurlijk, terwijl je tegelijkertijd stabiliteit wilt ervaren? Dan zijn de natuurlijke kleuren goed geschikt. Je kunt denken aan groen, bruin en beige. Met name in combinatie met houten meubels en decoratie komen die goed tot hun recht. En leg bijvoorbeeld een vloerkleed met een dierenprint op de grond.
 • Energieke kleuren
  Wil je juist wakker worden met veel energie? Dan zijn rood, oranje en geel bijvoorbeeld goed geschikt. Met een beetje zonlicht door de ramen is jouw slaapkamer meteen de vrolijkste plek in heel het huis.

7 originele ideeën om de slaapkamer te verven

Benieuwd naar onze originele ideeën om de slaapkamer te verven? We zetten ze voor je op een rij:

 • Spatten met waterverf
 • Gedurfde zwarte muur
 • Slaapkamer in twee kleuren
 • In geometrische vormen
 • Creëer een koninklijk contrast
 • In 50 tinten grijs
 • Kom dichterbij de natuur

1. Spatten met waterverf

Geweldig om de slaapkamer te verven en bovendien ontzettend leuk om te doen: spatten met waterverf. Waarmee je zachte patronen kunt maken, waardoor de muur in de slaapkamer er heel anders uit komt te zien.

En wil je het nog extremer aanpakken? Gooi de verf naar de muur toe, waarmee je bijzondere spatten krijgt. Gebruik de kleuren voor een rustgevende, natuurlijke of juist een energieke sfeer. In de slaapkamer, waar je dankzij het spatten of gooien altijd een uniek patroon krijgt dat de aandacht trekt.

2. Gedurfde zwarte muur

Ben je niet bang om te durven? Dan is een zwarte muur in de slaapkamer een uitstekend idee. De donkerste kleur die er is, dus misschien niet een van de slaapkamer tips om te verven die je van anderen vaak hoort.

Toch zorgt zwart voor elegantie en luxe, bijvoorbeeld als je dat combineert met gouden of houten elementen. En laat het zwart terugkomen in een paar van de details, zoals een fotolijst die je aan een lichte muur ophangt.

3. Slaapkamer in twee kleuren

Op zoek naar een moderne trend om de slaapkamer te verven? Schilder die in twee kleuren. Het was oorspronkelijk een methode om geen vieze voetafdrukken op de muur te krijgen. Inmiddels zorg je daarmee voor een geweldig decoratief effect, waardoor de ruimte als geheel bovendien hoger zal lijken.

Tip: gebruik de donkerste kleur aan de onderkant. Op die manier oogt de ruimte hoger. En voorkom je bovendien dat je eventuele vlekken of andere viezigheid dichtbij de grond op de muur zal zien.

4. In geometrische vormen

Denk je na over hoe de ruimte overkomt en hoe je die groter of juist langer kunt laten lijken? Het is een uitstekend idee om de slaapkamer te verven met een aantal geometrische vormen. Zorg voor een rechthoek, een driehoek of de andere vormen die je mooi vindt.

Tip: wil je de geometrische vormen schilderen in de slaapkamer? Plak het eerst netjes af, om de vlakken daarna in te kleuren. Haal de tape eraf als de verf nog nat is, zodat je een mooie scherpe lijn krijgt.

5. Creëer een koninklijk contrast

Zin om het lekker koninklijk te maken bij jou in de slaapkamer? Je kunt die verven in een donkerblauw contrast. Gebruik die kleur voor de achterwand, ook al voelt dat misschien gewaagd.

Slaap je in een licht bed en maak je gebruik van een aantal lichte decoraties? Er ontstaat een prachtig contrast, dat pure luxe en klasse uit zal stralen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een paar gouden elementen, bijvoorbeeld voor de lamp die je aan het plafond hangt.

6. In 50 tinten grijs

Niet zoals het boek, al heeft dat natuurlijk wel laten zien dat grijs helemaal niet saai hoeft te zijn. Dankzij de juiste nuances, waarmee je ook de slaapkamer op een mooie manier kunt verven.

Ga je voor een moderne stijl of ben je gek op de Scandinavische slaapkamers? In de beide gevallen is het goed mogelijk om gebruik te maken van grijs. In verschillende tinten, waarbij je het plafond altijd lichter maakt dan de wanden en de vloer. Zodat de ruimte hoger en groter zal lijken, waardoor jij je meteen prettig voelt in de slaapkamer.

7. Kom dichterbij de natuur

Zoek je juist naar een manier om dichter bij de natuur te komen door de slaapkamer te verven? Schilder die in een aantal van de aardetinten. Gebruik bruin en bijvoorbeeld groen. In donkere tinten en met interessante contrasten.

Tip: plaats een paar mooie planten in de slaapkamer, waarmee je de natuur letterlijk in huis haalt. De mooiste manier om de kleuren af te stemmen op de decoratie die je daar hebt staan.

Slaapkamer verven: bestel de beste verf

De slaapkamer verven en op zoek naar de beste tips? Onze experts in verf en kleur denken daarover graag met je mee. Als je zoekt naar de beste verf van Sikkens en Sigma, net als wanneer je daar de belangrijke schilderbenodigdheden bij nodig hebt.

Heb je vragen over het verven van de slaapkamer of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Inspiratie